Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 17 вересня 2020, 02:49
5251
1

Марта КОСТЮК: «Тренери мені говорили: «Ти тупа, ти слабка»

Українська тенісистка - про буллінг і приниження в жіночому тенісі

| Оновлено 17 вересня 2020, 02:49
5251
1
Марта КОСТЮК: «Тренери мені говорили: «Ти тупа, ти слабка»
Jimmie48 Photography. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк розповіла про буллінг і розставання з тренерами.
 
«Чи стикалася я з буллінгом? Так, були ситуації. Було і від хлопців моїх, і від тренерів декількох, від команди. Але, напевно, найбільше від тренерів. Мені говорили: «Ти тупа, ти слабка». Чесно кажучи, не дуже пам'ятаю і не хочу згадувати всі ці моменти.
 
Це було в період, коли мені було 16 і 17 років. Але я вважаю, що мене ще не сильно гнобили. Жінок дуже сильно принижують тренери. Думаю, що у чоловіків з тренерами зовсім інші відносини, вони знають, де кордони переходити не можна. Тому що буде або бійка, або «до побачення». А жінки більш гнучкі в стосунках, більш вразливі і чоловіки сильно цим користуються.
 
Тренери - це ж зазвичай професійні спортсмени, в яких не склалося. Ясна річ, що на них тисне те, що ти дівчина, що ти молода, ти заробляєш гроші. Вони, звичайно, хочуть для себе найкращого, вони з тобою до кінця, ми переможемо. Але їх дуже сильно придавлює власне его.
 
Як я вирішила проблему? Я розлучилася з тренерами, розлучилася з командою. Було дуже складно, я боялася, що зі мною не захочуть працювати. З одним тренером ми розлучилися, тому що вже не було іншого виходу. Там уже була така жесть. Ми сіли, поговорили і потім я ще по телефону сказала «ні» і на цьому все закінчилося. З другим тренером ми так розійшлися зі словами: «До зустрічі, може, колись будемо ще працювати». Ще один тренер був. Я вже розуміла, що ми розлучимося, але все одно поїхала з ним на один турнір. Я програла матч, подзвонила своєму менеджеру і кажу: «Слухай, ти можеш подзвонити йому і сказати, що я не хочу працювати?». А ми були з ним в одному готелі, просто я його настільки сильно боялася, що не могла сісти і сказати про це», - сказала Марта.
 
Раніше Марта Костюк розповіла, як витратить призові за US Open.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
Марта, ти сильна і розумна! І дуже симпатична дівчина. Ти маєш абсолютно все, щоб стати однією з найкращих тенісисток світу! Ти дуже багато вмієш і думаєш на корті, а це головне. А ті невпевнені в собі чоловіки, які піднімають собі самооцінку за рахунок молодої талановитої дівчини, ну їх наліво - просто плюнь і розітри.
В твоєму житті ще будуть чудові тренери, які цінуватимуть твій талант. В тебе попереду ціле довге життя, і ти неодмінно зустрінеш ще багато хороших адекватних чоловіків. Головне цінуй себе сама. Адекватно цінуй, без фанатизму і самозакоханості. І не дозволяє жодній людині - чи чоловікові, чи жінці - нікому! топтати твою самооцінку. Ти наш діамант, ми тебе любимо й цінуємо!
Більше впевненості в собі, дівчинко! Тобі все вдасться!