Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 20 вересня 2020, 00:34
21083
0

Колбі Ковінгтон – Тайрон Вудлі. Прогноз і анонс на бій

Головний поєдинок турніру UFC Fight Night 178

| Оновлено 20 вересня 2020, 00:34
21083
0
Колбі Ковінгтон – Тайрон Вудлі. Прогноз і анонс на бій
twitter.com/ufc

Після скромного турніру UFC Fight Night 177 у ці вихідні головний промоушен світу ММА пропонує своїм фанатам більш серйозний кард. Як і попередні сім івентів організації, UFC Fight Night 178 відбудеться в домашньому центрі «UFC Apex», що в Лас-Вегасі (штат Невада, США).

Головним поєдинком вечора стане битва двох колишніх чемпіонів UFC в напівсередній вазі Тайрона Вудлі і Колбі Ковінгтона, тільки останній, на відміну від «Обраного», володів лише тимчасовим чемпіонством.

Обидва повертаються після поразок, проте кожен з них входить до топ-5 рейтингу UFC напівсередньої ваги: ​​Ковінгтон знаходиться на 2-му рядку, а Вудлі замикає п'ятірку найкращих претендентів. Хедлайнери шоу добре розігріли свій поєдинок, оскільки вони давно вже ведуть війну в соцмережах, звинувачуючи один одного в ухиленні від бою. Відповіді на всі питання ми отримаємо в неділю.

Прогноз бренд-амбасадора Parimatch Ярослава Амосова:

«Буде дуже цікавий поєдинок для фанатів MMA. Два колишніх чемпіона, два бійці з сильною борцівською базою. Борці, у яких немає проблем з ударною технікою. Думаю, Колбі буде працювати першим номером, буде проводити тейкдауни, наносити удари. Швидше за все, Колбі переможе рішенням суддів.

Але не треба забувати про сильну праву руку Вудлі, яка багатьох зрубала».

Прогноз амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Обидва бійці йдуть після поразок. Кожен має в активі поразку від чинного чемпіона Камару Усмана. Обидва бійці базові борці. Ковінгтон має гарну витривалість і веде бій в агресивнл-пресингуючому стилі, забере раунд за раундом у вже не молодого екс-чемпіона. Перемога Ковінгтона суддівським рішенням».

Предматчевые расклады

Назвати цей бій довгоочікуваним було б серйозним применшенням. У 2018 році Вудлі повинен був захищати свій титул проти Ковінгтона, і було схоже на те, що для обох бій - це щось особисте. Але травми Ковінгтона і складні переговори з UFC привели до того, що поєдинок так і не відбувся.


twitter.com/ufc. Тайрон Вудлі

Замість цього Вудлі у вересні 2018-го захистив титул проти Даррена Тілла, а потім у березні наступного року провів фатальний для себе бій проти Камару Усмана, який скинув його з трону. Потім Усман успішно відстояв свій пояс у грудні на UFC 245, фінішувавши Ковінгтона ударами в п'ятому раунді.

«Хаос» із тих пір не бився, а Вудлі після втрати поясу повернувся в травні на UFC on ESPN 9 тільки для того, щоб безславно програти Гілберту Бернсу.

На щастя фанатів, весь цей час Вудлі і Ковінгтон не припиняли своє словесне протистояння і не дивлячись на те, що Тайрон вже їде з ярмарку, вболівальники, як і раніше, з нетерпінням чекатимуть цієї сутички.

У кого які переваги?

Все схоже на те, що поєдинок двох відмінних борців дуже різних стилів пройде в стійці. Здається малоймовірним, що хтось із них зможе домінувати в боротьбі, а той, хто отримає перевагу на ногах, ймовірно, і виграє сутичку.

Той, хто коли-небудь бачив Вудлі в клітці, знає, що він дуже часто тяжіє до контратаки. Ось чому ми бачили кілька по-справжньому страшних боїв із його участю в UFC, згадайте його поєдинки проти Стівена Томпсона і Деміана Майї. Але при цьому Вудлі також був автором кількох неймовірних нокаутів.

Якщо суперник готовий переслідувати Вудлі, то є всі шанси, що він зловить його своїм лівим хуком або правим оверхендом, щоб відправити в нокаут. Але якщо бути з ним трішки терплячим, то «Обраний», скоріше за все, просто буде кружляти по клітці спиною до огорожі, чекаючи моменту викинути свою «бомбу». У Вудлі в арсеналі також є і удари ногами, але, знову ж таки, він має тенденцію кидати їх під час контратак.

Ось чому цей бій є цікавим. Ударний стиль Ковінгтона буквально заснований на обсязі викинутих ударів. У нього феноменальне кардіо навіть для UFC, оскільки він постійно йде вперед, викидаючи неймовірну кількість комбінацій, не зменшуючи темпу. Але проблема Ковінгтона як ударника полягає у відсутності потужного удару. Він неймовірну кількість разів потрапляв по Усману і Роббі Лоулеру, але так і не зумів потрясти їх. А в бою проти Усмана він, врешті-решт, потрапив у «перестрілку» в стійці, де був повністю переграний.

Багато в чому успіх Ковінгтона в стійці пов'язаний із його величезним потенціалом повалити суперника на землю. Такі бійці, як Лоулер і Рафаель Дос Аньос, не знайшли протиотрути від його тейкдаунів, і тому страх опинитися внизу призводив до того, що вони були не в змозі впоратися в стійці з об'ємною роботою Ковінгтона. Але у Вудлі подібного страху не буде, через що бій дуже інтригує. Якщо тейкдауни «Хаоса» не ефективні, то тоді він спробує перебити опонента в стійці, а з огляду на нокаутуючу міць контрпанчів Вудлі, він буде перебувати у великій небезпеці.

Вудлі, безсумнівно, може зустріти і «вкласти спати», але ось його схильність наближатися до огорожі обіцяє йому серйозні неприємності в цьому бою. Судячи з його поразок Усману і Бернсу, Вудлі вразливий для суперника, який змушує його задкувати, щоб потім схопити його в клінчі. Те, що Усман так чинив із Вудлі, не сильно шокувало. Але Бернсу це також вдавалося, незважаючи на те, що у нього немає тієї борцівської бази, яка є у «Нігерійського кошмару».

Додайте до цього той факт, що Вудлі старіє (йому 38 років) і у нього немає кардіо Ковінгтона. Якщо б їхній бій відбувся два роки тому, все могло скластися, як завгодно, але зараз після останніх невдач Вудлі все виглядає так, що руку піднімуть Ковінгтону.

Чи зуміє Ковінгтон фінішувати Вудлі?


twitter.com/ufc. Колбі Ковінгтон

Вудлі за свою кар'єру в UFC ніколи не був фінішованим. У восьмикутнику він провів 14 боїв і програв лише чотири рази, кожен з них суддівським рішенням. У Ковінгтона є все необхідне, щоб стати першим бійцем UFC, якому вдалося зупинити Вудлі. Він безжалісний і чинить постійний тиск на своїх супротивників. Важко уявити, як Ковінгтон посилає в нокаут Вудлі, але він може розраховувати на перемогу технічним нокаутом. Проте, припустимо, що Вудлі за рахунок своєї стійкості і досвіду витримає всі п'ять раундів.

Прогноз на бій: Перемога Ковінгтона одноголосним рішенням суддів

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.