Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 вересня 2020, 19:44
1763
0

Антон ШИНДЕР: «Спочатку здавалося, що запрошення в Минай — жарт»

Але українському форварду прийшлося дотримуватись слова, яке він дав Василю Кобіну

| Оновлено 16 вересня 2020, 19:44
1763
0
Антон ШИНДЕР: «Спочатку здавалося, що запрошення в Минай — жарт»
ФК Олімпік Донецьк. Антон Шиндер

33-річний український форвард Антон Шиндер розповів, чому вирішив продовжити кар'єру в «Минаї».

- Ми з Василем Кобіним три роки тому разом грали за «Тобол» з Казахстану. З тих пір і подружилися, часто зідзвонювалися, особливо після того, як Кобін очолив першоліговий «Минай». Пригадується, як-то Василь сказав: «Коли «Минай» завоює право грати в елітному дивізіоні, чекаю на тебе в Ужгороді...». Спочатку здавалося, що це просто жарт, оскільки складно було собі уявити, що команда з села зможе стати найсильнішою в Першій лізі. Однак саме «Минай» підкорив вершину, тому мені довелося збиратися в Україну (сміється).

- Дотримання домовленостей, це, звичайно, важливий аргумент, але, погодься, потрібно, щоб ще і твоя спортивна форма відповідала рівню УПЛ.
- Знаєте, в своїх силах я був впевнений, хоча і виступав серед аматорів, але був забезпечений ігровою практикою, дуже допомагали і регулярні заняття у фітнес-центрі. Відчував, що ще є порох в порохівницях, і мене не лякав новий виклик у моїй багаторічній кар'єрі.

- Як тебе зустріли в «Минаї»?
- Перш за все я був приємно здивований розвиненою футбольною інфраструктурою. В «Минаї» створені хороші умови для якісної підготовки. Прийняли мене дуже тепло, тим більше, що там я зустрів старих знайомих: Андрія Ткачука, з яким наші шляхи перетиналися в полтавській «Ворсклі», Олега Голодюка, Дениса Кожанова. Також важливо, що мені імпонує ігровий стиль «Миная», коли дорожать м'ячем, перехід з оборони в атаку здійснюється за допомогою коротких і середніх передач, вітається імпровізація.

- Уже в першому після приїзду спарингу з «Ворсклою» ти оформив дубль. Після цього керівництво «Миная» вже не мало сумніву в доцільності підписання з тобою контракту?
- Якщо бути точним, то я на перегляд не приїжджав. Мені відразу запропонували підписати однорічний контракт з його можливою пролонгацією. А вже потім були спаринги з «Ворсклою»...

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.