Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 вересня 2020, 19:45
3137
3

Алан ПАТРІК: «Вболіваю за збірну України»

Бразильський футболіст «Шахтаря» відповів на запитання уболівальників

| Оновлено 16 вересня 2020, 19:45
3137
3
Алан ПАТРІК: «Вболіваю за збірну України»
ФК Шахтар Донецьк. Алан Патрік

Півзахисник «Шахтаря» Алан Патрік відповів на запитання вболівальників. У прямому ефірі бразилець розповів про рідну країну, перерву між сезонами, пенальті та багато іншого.

Про адаптацію в команді:

– Мені допомагав Фернандіньо: ми були сусідами, жили поруч. Дугласа Косту й Вілліана теж застав. Бразильці завжди мають це розуміння, що тобі потрібна підтримка. Так само й ми зараз ставимось до молодих гравців, аби вони почувались, як удома.

Про «Шахтар» у Бразилії:

– Зважаючи на те, що бачу я, багато бразильців уболіває за «Шахтар» – це найбільш бразильський клуб у Європі! Велика кількість бразильських гравців пройшли через «Шахтар». Наші співвітчизники слідкують за клубом, а ми демонструємо гарний футбол, підтримуємо наш імідж за межами країни і навіть континенту.

Про тактику:

– Схема 4 –1 –4 –1, як ми граємо за Луїша Каштру, надає мені більше свободи. Це збільшує шанси забивати й робити асисти. За іншої тактики я трохи далі від воріт, більш зафіксований.

Про найпам’ятніший гол:

– Третій у поєдинку з «Бенфікою» був дуже значущим для колективу і для мене особисто. Надскладний гол. Проте коли ти забиваєш такий м’яч, плюс команді це настільки необхідно, то він найважливіший.

Про готовність лишитись у «Шахтарі»:

– Мені 29, кілька років контракту є. Ніколи не знаєш, що станеться в майбутньому, однак я люблю «Шахтар». Якщо буде нагода завершити кар’єру тут, то чому ні? Щосезону слід дивитися, до чого це призведе.

Про те, чого не сприймає Луїш Каштру:

– Він не приймає неповагу: не лише один до одного або до нього особисто, а й до співробітників клубу, суперників. Я цілковито згоден з ним. Повага до всіх – дуже важливо, це те, що ми маємо нести крізь життя.

Про пенальтистів:

– У щоденній роботі ми відпрацьовуємо пенальті: Тайсон, Мораес, Тете, Марлос… Рішення ухвалюємо перед матчем, 2–3 гравці можуть виконувати пенальті. А під час гри вже обираємо. Хто впевненіший – той і пробиває.

Про португальську:

– Степаненко вивчає мову й може говорити, вимовляти фрази, Соломон чудово розуміє та розмовляє. Вони обидва добре розуміють і можуть щось сказати, інші розуміють, проте не говорять. Степаненко й Соломон найздібніші в цьому плані.

Про збірні:

– Так, я намагаюся дивитись матчі збірних. Уболіваю за країну, у якій граю. Сподіваюсь, у Лізі націй Україна зможе домогтися своїх цілей. Команда себе відмінно виявляє попри останню складну гру. Однак загалом хлопці проводять чудові поєдинки і зможуть пройти далі.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
Очень прибавил при Каштру. Молодец
Mac_Gyver
Степаха говорит по-португальски? Прикольно.