Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 15 вересня 2020, 15:26
1826
0

ПЯТЕНКО: «Кривенцов поступово перебудовує гру Металіста 1925»

Відомий український тренер проаналізував деякі матчі другого туру в Першій лізі

| Оновлено 15 вересня 2020, 15:26
1826
0
ПЯТЕНКО: «Кривенцов поступово перебудовує гру Металіста 1925»
fcab.com.ua

Колишній тренер низки команд Володимир Пятенко проаналізував деякі матчі другого туру у Першій лізі
 
«Агробізнес» – «Кристал» – 4:2

- Чудово, що у матчі «Агробізнеса» та «Кристала» було забито стільки м'ячів, - переконаний Пятенко. Саме за такі матчі вболівальники люблять футбол. Думаю, що для тренера «Агробізнеса» це дуже складна гра в емоційному плані. Спочатку вигравали, потім треба було відіграватися і в останні тринадцять хвилин все ж схилили шальки терезів на свою користь. Переконаний, що Чижевський проаналізує гру і наголосить на помилках. 
 
Глядачам цікаво дивитися такі матчі, були красиві забиті м'ячі. Тренерам обох колективів треба зробити висновки з цієї гри, щоб надалі не припускатися таких помилок у захисті. Резюмуючи, можна сказати, що в атаці команди зіграли набагато краще, ніж у захисті.

Приємно, що команди намагаються грати на атаку, комбінувати, а не просто бити м'яча вперед. Велике задоволення спостерігати за грою «Агробізнеса» в атаці. Підопічні Чижевського грають за рахунок коротких, середніх передач, постійно змінюючи вектор атак. Важливо, щоб волочиський колектив перед наступними матчами виправив помилки в захисті. Хоча таких помилок, як у випадку з пропущеним другим мячем, припускаються багато колективів Першої ліги, і якраз над цим треба працювати.
 
«Миколаїв» – «Металіст 1925» – 1:2

- Хочу привітати Валерія Кривенцова з першою перемогою на чолі «Металіста 1925». В Харкові будується нова команда. Помітно, що структура гри в команді змінилася. Валерій Кривенцов поступово перебудовує гру харків'ян. 

Щодо матчу з «Миколаєвом», то необхідно відзначити команду Близнюка. «Миколаїв» продемонстрував досить високий рівень гри. До середини першого тайму господарі контролювали гру. Вже десь після 25 хвилини харків'яни почали більше тиснути на захист суперника, заробляли стандарти і це принесло свої плоди, адже перший м'яч гості забили саме зі стандарту. 
 
Думаю, що забитий м'яч був закономірний. Другу половину зустрічі господарі розпочали потужно і заслужено зрівняли рахунок. Вважаю, що «Миколаїв» у другому таймі виглядав краще. Гравці «Металіста 1925» грали вже за рахунком і забили, на мою думку, нелогічний другий м'яч. 
На жаль, грубої помилки припустився воротар «Миколаєва». Підсумовуючи можу сказати, що нічия була б справедливим результатом у цьому матчі, адже підопічні Близнюка виглядали непогано.
 
«Оболонь» – «Прикарпаття» – 4:1

- Щодо розгромної перемоги «Оболоні» у матчі з «Прикарпаттям», то я б не став робити висновків щодо гри киян по одному матчу. Приємно, що команди які ставлять перед собою завдання підвищитися у класі, намагаються грати в атакувальний футбол. 
 
Відзначу, що у минулому сезоні в «Оболоні» не було такого різноманіття в атаці, команда додала в цьому аспекті. Проте, треба також звертати увагу на суперника. Поки «Прикарпаття» виглядає непереконливо, особливо в захисті. Думаю, що іванофранківцям дещо не пощастило, адже кияни пропускали перший тур і вони були максимально зарядженими на результат, прагнули розпочати сезон з перемоги.
 
«Чорноморець» – «Гірник-Спорт» – 1:1 

- Щодо невиразної гри «Чорноморця», то в одеситів зараз багато нових футболістів. Можливо, новачки ще не зовсім розуміють вимоги Сергія Ковальця. Помітно, що ті колективи, які суттєво оновилися перед сезоном, зараз не можуть продемонструвати свій найкращий футбол. Потрібен час, щоб футболісти зігралися і тренери донесли до них свої ідеї. 
 
Наприклад, у луцькій «Волині» новий тренер, багато новачків і команда поки не може продемонструвати збалансованої гри. Чекаємо, що від матчу до матчу ці команди прогресуватимуть.
 
«ВПК-Агро» – «Волинь» – 1:1

Думаю, що забитий м'яч Хомченка є окрасою всього туру. Віктор вміло згрупувався і забив дуже красивий м'яч через себе. У тому епізоді забити було непросто, адже м'яч летів невисоко.
 
Василю Сачку зараз непросто, адже він постійно відчуває на собі тиск з боку вболівальників та керівників. «Волинь» ставить перед собою завдання підвищитися у класі, для цього у клубу є всі ресурси, скажімо не найгірші фінансові можливості. Думаю, що цих фінансів і на Прем'єр-Лігу вистачить. 

Всім потрібно зрозуміти, що команду не збудуєш за один день. Сачку потрібен час, щоб вивести «Волинь» на новий рівень. Команда лише втягується в сезон і поки не все виходить.
 
«Полісся» – «Верес» – 0:0

«Полісся» та «Верес» голів не забивали, але гра була цікавою в тактичному плані. Шищенко та Вірт можуть вже вважатися досвідченими тренерами. 
 
Зустрічалися новачки Першої ліги, але це команди з перспективою. Знаємо, що Шищенко прищеплює своїй команді комбінаційну гру з контролем м'яча. Буде складно, адже потрібно щоб рівень футболістів відповідав цій моделі гри.

Головне, що Шищенко гне свою лінію і хоче, щоб команда грала у привабливий європейський футбол. 
 
У «Вереса» інша структура гри, команда грала від захисту, на результат. Думаю, що нічия - закономірний результат, адже моментів було небагато.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Брайтон – Ман Сіті – 0:4. Як Де Брюйне вперше забив головою. Відео голів
Футбол | 26 квітня 2024, 01:05 1
Брайтон – Ман Сіті – 0:4. Як Де Брюйне вперше забив головою. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 29-го туру Англійської Прем'єр-ліги

ФОТО. Шевченко провів робочу зустріч у Мінмолодьспорту. Що підписано?
Футбол | 26 квітня 2024, 00:37 0
ФОТО. Шевченко провів робочу зустріч у Мінмолодьспорту. Що підписано?

Президент УАФ підписав договір про співпрацю з міністерством

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.