Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 15 вересня 2020, 15:07
859
1

ГОРІЛИЙ: «Якщо Динамо не пройде АЗ, можуть надломитись і в чемпіонаті»

Колишній гравець «Динамо» - про майбутню зустріч третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів

| Оновлено 15 вересня 2020, 15:07
859
1
ГОРІЛИЙ: «Якщо Динамо не пройде АЗ, можуть надломитись і в чемпіонаті»
ФК Таврія. Володимир Горілий

Колишній гравець «Динамо» Володимир Горілий поділився думкою про гру столичного клубу і шанси команди в матчі Ліги чемпіонів проти нідерландського АЗ.
 
- Про готовність «Динамо» до майбутнього матчу Ліги чемпіонів з нідерландським АЗ можна судити після останнього поєдинку чемпіонату з «Десною». Але яскравої гри ми не побачили. І це насторожує. Які шанси у киян пройти суперника?
- Я б проаналізував три матчі «Динамо». Перший поєдинок в чемпіонаті проти «Олімпіка», де суперник був явно слабкий і не готовий до гри. Тому на тлі такого опонента «Динамо» виглядало на голову вище. Важко було побачити якісь недоліки, коли гра йде в одні ворота, все дається легко і без опору.
 
У Суперкубку проти «Шахтаря» «динамівці», розуміючи, що не можуть грати у відкритий футбол, бо це могло обернутися для них неприємностями, обрали закриту гру на контратаках. І це принесло їм успіх. Команда витримала, показала характер, і в підсумку виграла кубок.
 
А ось з «Десною», коли потрібно було показати атакуючі дії, вміння розкрити організовану і насичену оборону, ми побачили проблеми в лінії атаки. Дійсно кияни показали не надто якісну гру, не могли, коли потрібно було, підвищити темп, робити все на швидкостях, а перейшли на середній темп, що було на руку чернігівцям. Може, це пов'язано з тим, що гравці повернулися після паузи в різному фізичному стані і виглядали розбалансованими.
 
Чи зможуть вони за три дні, а це дуже мало, після «Десни» підтягнути фізичні кондиції і виглядати цілісним і монолітним колективом, припустити важко. Плюс травми багатьох футболістів, особливо в захисній лінії, роблять становище напередодні відповідальної гри вельми скрутним. До того ж на даний момент деякі футболісти не відповідають рівню київського «Динамо».
 
Ще важче спрогнозувати результат, оскільки ми зовсім не бачили голландців. Вони без офіційних матчів, крім одного поєдинку з чеською «Вікторією», вже протягом шести місяців. А спаринги не беремо до уваги. В якому вони стані і готовності - загадка.
 
- АЗ Алкмаар готується серйозно. Навіть пожертвували ігровою практикою, перенісши перший матч в чемпіонаті. Мірча Луческу сказав: «АЗ - дуже сильна, мобільна і потужна команда. Проблем у них набагато менше, ніж у нас».
- Такою ж взаємністю відповів наставник АЗ, коли його запитали про гру і перемогу «Динамо» в матчі Суперкубка. Він сказав: «Це зайвий раз свідчить, що «Динамо» - дуже потужний, сильний суперник». Це гра слів, така тактика до матчу, коли кожен намагається приспати пильність свого суперника. Все покаже футбольне поле. Повторюся: головною проблемою для Луческу є відсутність командної гри, немає такої якості футболістів. Можливо, у «динамівців» буде перевага свого поля і більше ігрової практики, ніж у голландців.
 
- Але все ж хтось повинен перемогти. З огляду на недоліки, все-таки у «Динамо» більше шансів на перемогу?
- Яку тактику обере Луческу - гру від оборони на контратаках, як з «Шахтарем», або атакуючий футбол - знає тільки він. Але якщо думати про перемогу, потрібно з перших хвилин грати агресивно, потужно, придушити пресингом суперника, забити першими м'яч, щоб відчути впевненість. А для такої гри потрібно бути в прекрасних фізичних кондиціях, щоб підтримувати високий темп протягом усього матчу. Чи вистачить гравців на 90 хвилин, також невідомо. В середньому темпі, як з «Десною», АЗ не обіграти. Багато що буде залежати, хто першим заб'є гол.
 
Якщо «Динамо» не пройде, то можуть надломитися і в чемпіонаті. Та й вболівальники, які так вороже налаштовані проти Луческу, отримають додаткові козирі в руки. Тому заради тренера і ім'я «Динамо» хлопці повинні лягти кістьми, щоб не було сил вийти з поля, показавши і довівши, що не дарма запросили іменитого коуча. Шанси команд 50 на 50, фаворита назвати важко. Але потрібно вірити і виходить на гру тільки з думками про перемогу. А відсутню майстерність перекрити характером, бійцівськими якостями і спрагою бути переможцем.
 
Динамо - АЗ. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Опитування

Голосів 310
Спрогнозуйте результат матчу кваліфікації Ліги чемпіонів між командами Динамо і АЗ Алкмаар, який пройде 15 вересня у Києві.

Велика перемога Динамо

28 голосів 9.03 %

Мінімальна перемога Динамо

171 голос 55.16 %

Перемога Динамо по пенальті

23 голоса 7.42 %

Перемога АЗ Алкмаар по пенальті

9 голосів 2.9 %

Мінімальна перемога АЗ Алкмаар

57 голосів 18.39 %

Велика перемога АЗ Алкмаар

22 голоса 7.1 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил