Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 вересня 2020, 15:43
10726
6

Осічка Луческу, відпочинок Шахтаря, стадіон Колоса, лідерство Ворскли

Найцікавіші події другого туру УПЛ – в нашому традиційному огляді

| Оновлено 16 вересня 2020, 15:43
10726
6
Осічка Луческу, відпочинок Шахтаря, стадіон Колоса, лідерство Ворскли
ФК Десна Чернігів

УПЛ повернулася після тривалої паузи, пов'язаної з матчами збірних. Повернулася резонансною подією: на два поєдинки - в Ковалівці і Ужгороді - були допущені вболівальники. І в цьому турі не були зіграні всі матчі. Як і в перший ігровий день, один поєдинок не відбувся через спалах коронавірусу у львівській команді. На цей раз у «Руху». Гра «Рух» - «Шахтар» відбудеться пізніше. Ще тур примітний першою осічкою Мірчі Луческу на чолі «Динамо», другою поспіль поразкою «Зорі» і несподіваним одноосібним лідерством «Ворскли».

Матч туру

У Києві на «Олімпійському» зустрілися віце-чемпіон країни «Динамо» і четверта за підсумками минулого сезону «Десна». Суперники вдало розпочали новий чемпіонат - з впевнених перемог, при цьому продемонструвавши змістовну гру. Саме гру як таку очікували побачити в цьому поєдинку багато фахівців і телеглядачі. Але осмислених дій і креативу в поєдинку виявилося не так вже й багато. У першому таймі два непоганих моменти створили гості, але в обох випадках Будківський їх запоров. Кияни відповіли своїми моментами, але теж не реалізованими. У другій половині зустрічі підопічні Луческу були справжніми господарями ситуації на полі, але переграти гостей, які збилися на масовану оборону, їм так і не вдалося. Не вистачило в першу чергу креативу в діях. Та й лідера на полі в складі «біло-синіх» не виявилося. У підсумку сухі нулі - перша осічка Луческу на чолі «Динамо».

Експерименти туру

Кадрові проблеми - одна з головних бід нинішнього «Динамо». Через масовий травмопад наставник київської команди Луческу не тільки не може виставити оптимальний склад, але і вимушено використовує гравців на незвичних позиціях. Не обійшлося без експериментів і в грі проти «Десни». У центрі оборони зіграли флангові захисники - Кендзьора і Миколенко. Після травми Тимчика поляк перейшов на правий фланг, а в пару до Миколенка Луческу випустив молодого Забарного. Коли ж у другому таймі замість Караваєва, який грав на лівому фланзі захисту, на поле вийшов Вербич, функції лівофлангового оборонця почав виконувати півзахисник Де Пена.

Травма туру

Чергова кадрова втрата «Динамо» - травма Тимчика. У другій половині першого тайму матчу з «Десною» правий захисник киян в візуально простій ситуації оступився і попросив медичну допомогу. Отримавши її, він повернувся на поле. Але лише на кілька миттєвостей: на 36-й хвилині Олександр був замінений на Забарного. Попередній діагноз Тимчика: пошкодження привідного м'яза стегна. Поки що про терміни відновлення захисника офіційних коментарів немає.

Штанги туру

У першому таймі гри «Динамо» - «Десна» м'яч як мінімум чотири рази міг залетіти у сітку воріт, але у всіх цих випадках голкіперів виручав каркас воріт. Спочатку в штангу влучив м'яч після удару форварда «сіверян» Будківського. «Динамо» відповіло аналогічно потрійною люб'язністю. Спочатку рикошет від захисника «Десни» парирувала стійка, потім така ж доля спіткала удар головою Кендзьори. Ну, а найбільш видовищний епізод - удар зльоту Де Пени після подачі від кутового прапорця: м'яч після гарматного удару влучив у хрестовину.

Перенесення туру

Другий тур поспіль грається в «усіченому» варіанті. У стартовому турі через спалах епідемії коронавірусу у «Львові» був перенесений матч львів'ян з «Минаєм». У другому турі через аналогічні проблеми перенесений поєдинок за участю ще однієї львівської команди - «Руху». Матч «Рух» - «Шахтар» відбудеться 23 вересня.

Стадіон туру

14 місяців безперервних робіт, більш ніж 160 мільйонів гривень - і у «Колоса» є новий стадіон, розрахований на п'ять тисяч глядачів. У другому турі відбувся офіційний дебют стадіону на рівні УПЛ: арену «проінспектували» футболісти «Колоса» і «Львова». Дебют для господарів вийшов більш ніж переконливий: команда Костишина здобула впевнену перемогу 4:0.

Сейв туру

Голкіпер «Колоса» Волинець більшу частину матчу проти «Львова» відверто нудьгував. Гості почали турбувати воротаря ковалівської команди лише в середині другої половини зустрічі, коли гру вже було фактично зроблено. Проте, Волинцю вдалося залишити і свій яскравий штрих в цьому поєдинку. На першій компенсованій хвилині до другого тайму львів'яни отримали шикарну можливість розмочити рахунок. Після передачі з лівого флангу атаки Борзенко безперешкодно бив по воротах метрів з семи, але Волинець якимось дивом зміг парирувати цей удар в упор.

Уболівальники туру

Довгоочікувана подія: вперше з березня минулого року на матчах УПЛ з'явилися вболівальники. Так, глядачі були допущені на ігри єврокубкового плей-оф, але щоб в «регулярному» чемпіонаті країни - такого досі не було після карантинної паузи. «Колос» і «Минай» звернулися з письмовим клопотанням до УПЛ: просили допустити глядачів на трибуни. Дирекція УПЛ пішла назустріч, і поєдинки «Колос» - «Львів» та «Минай» - «Олександрія» відбулися з глядачами (допущено було лише певну кількість уболівальників, з дотриманням медичного протоколу МОЗ і УАФ).

Сенсація туру

«Дніпро-1» напередодні старту сезону непогано зміцнився. Дніпряни публічно декларують боротьбу за єврокубки. Але на ділі поки виходить не дуже. У першому турі команда Михайленка не зуміла обіграти новачка УПЛ - «Інгулець». Несподівано дніпряни спіткнулися і в другому турі, програвши «Олімпіку». У першому таймі ніщо не віщувало подібного фіаско, проте на 45+1 хвилині червону картку отримав Когут, після чого «Дніпро-1» так і не зміг отямитись. Гості без особливих проблем розіграли «зайвого» гравця. Якби вони були точнішими, то вивезли б з Дніпра і велику перемогу.

Герой туру

У всіх трьох взяттях воріт «Дніпра-1» взяв участь форвард «Олімпіка» Шахаб. Спочатку іранець точним ударом з середньої дистанції змусив капітулювати Сарнавського за хвилину до кінця першого тайму. У дебюті другої половини зустрічі Захеді красиво пропустив м'яч під удар Тейшейрі, і той не схибив. А на 76 хвилині Шахаб здійснив блискучий індивідуальний рейд, пройшовши трьох захисників - його зупинили лише недозволеним прийомом в штрафному майданчику. Пенальті чітко виконав Політило.

Дебют туру

У другому турі нарешті відбувся довгоочікуваний дебют в УПЛ новачка елітного дивізіону - «Миная». Через спалах коронавірусу у «Львові» гру першого туру з командою Цецадзе закарпатці пропустили. Тому дебютували лише у другий ігровий день - матчем з «Олександрією». Гра проти міцної команди Шарана для господарів склалася непросто. Матч вийшов небагатим на небезпечні моменти, та й невидовищним, чого вже там. Головна гострота виникала після стандартних ситуацій. Господарям вдалося відкрити рахунок під завісу першого тайму зусиллями досвідченого Шиндера. Далі поєдинок проходив за територіальної та ігрової ініціативи гостей, але хоча б зрівняти рахунок їм не вдалося. Підсумок - історична перша перемога «Минаю» під склепіннями УПЛ.

Повернення туру

Матч «Зорі» і «Маріуполя» вийшов дуже живим і конкурентним. Суперники створили багато небезпечних моментів, дуже швидко переходили центр поля. Єдиний гол в грі в середині другого тайму забив півзахисник гостей Топалов, який «замкнув» ближню штангу. Але не менш резонансна подія відбулася на 70 хвилині зустрічі, коли на полі в складі «Зорі» вийшов досвідчений Олександр Гладкий, який повернувся в чемпіонат України після закордонного рандеву. Колишній форвард «Шахтаря», «Металіста», «Динамо» (і інших наших клубів), а тепер ще й «Зорі», мав шанс зрівняти рахунок, але з вигідної ситуації не влучив у ціль. «Зоря» в підсумку програла вже другий матч поспіль, і опустилася на передостаннє місце.

Лідер туру

І в другому матчі поспіль «Ворсклі» випала доля екзаменувати новачків. У першому турі «Рух» іспит провалив: поразка львів'ян 2:5. На другий ігровий день команді Максимова протистояв «Інгулець». Цього разу легкої прогулянки для ворсклян не вийшло. Господарі забили в середині першого тайму зусиллями Степанюка, однак петрівці рук не опустили і як мінімум на гол у відповідь награли. Але підвела реалізація. А потім і удача відвернулася: в середині другої половини зустрічі м'яч в штрафному майданчику гостей влучив у руку захисника «Інгульця», і суддя Можаровський призначив очевидний пенальті. Удар Кане з «точки» був бездоганним. А потім «Інгулець» взагалі залишився в меншості: за друге (вельми спірне, до речі) попередження був вилучений Козик. Після цього стало очевидно, що гості не відіграються, а господарі здобудуть перемогу. Перемогу, яка вивела «Ворсклу» в одноосібні лідери УПЛ.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 05:12 1
ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ

Андрій допоміг Реалу обіграти пройти Манчестер Сіті в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Guta
Безпрограшна хода Луческу.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SportsMan
Да уж... Минай выигрывает у Александрии, Мариуполь у Зари, Ворскла на первом месте, Заря на предпоследнем. Люди добрі, що це робиться?! Забавное начало.
А Шахтер-то на шестом! Там ему и место