Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 вересня 2020, 01:35
1852
6

Роман ГРИГОРЧУК: «Я взагалі до Білорусі дуже добре ставлюся»

Український тренер про перший матч в Білорусі

| Оновлено 13 вересня 2020, 01:35
1852
6
Роман ГРИГОРЧУК: «Я взагалі до Білорусі дуже добре ставлюся»
Twitter

У суботу, 12 вересня, відбувся матч 23-го туру чемпіонату Білорусі, в якому «Шахтар» Солігорськ приймав «Вітебськ» і переміг з рахунком 5:0. Лідирують в чемпіонаті Шахтар і БАТЕ, які мають в активі по 46 очок. У Динамо Брест - 32.

Ця гра стала першою для нового тренера «Шахтаря» Романа Григорчука. Українець під час паузи на матчі збірних замінив на цій посаді Юрія Вернидуба.

Після гри Григорчук залишився задоволений грою і результатом:

- Коментар, звичайно, позитивний. Ми виграли з хорошим результатом, непогано грали, так що плюси були сьогодні. Плюсів було набагато більше, ніж мінусів.

- Ви, можливо, бачили матч між командами, який був зіграний в першому колі. Як ви оціните дії суперника сьогодні в порівнянні тією грою? Тоді «Вітебськ» повністю закрився і матч завершився 0:0.

- Ви даремно сумніваєтеся в нас щодо того, дивимося ми ігри чи ні. Ми дуже ретельно готуємося до всіх суперників. Бачив я і попередню гру, бачив в цілому багато ігор «Вітебська», але я якось не вважаю за можливе щось говорити і аналізувати гру «сіверян». Це прерогатива їхнього тренера.

Я можу сказати, що багато з тієї інформації, яку я отримав і проаналізував до гри, побачив на полі. Після великого аналізу ми розуміли, що суперник, швидше за все, буде з нами грати в три захисники. Виходячи з тієї обойми, відсотків на 90% вгадали склад суперників. Так що ми були пристойно підготовлені до гри. І я скажу, що нам ця інформація була корисна, але зовсім це не говорить про те, що ми повинні підлаштовуватися. Нашим головним завданням було зіграти свій футбол. Грати так, як ми хочемо. Щоб ми навчилися тому, що ми ведемо гру і управляємо грою. І нам в принципі не потрібно думати про суперника. Щось з цього вдалося, над деякими речами, звичайно, потрібно ще працювати. Хорошу інформацію отримали. Розуміємо, що ще потрібно багато чому вчитися. Але дуже добре вчитися, коли ти виграєш.

- Питання трохи відходить від теми сьогоднішнього матчу. Як сприйняла команда ваш прихід? І, можливо, ви вже подивилися місто?

- Я взагалі до Білорусі дуже добре ставлюся, тому що у мене раніше був ряд футбольних подій вдалих і є від цього якийсь позитив. В цілому, по місту я не гуляв толком ще і нічого не бачив. Складно мені поки щось сказати. А з хлопцями ми вже попрацювали чимало днів і, звичайно, ми знайомі. І я можу лише сказати слова подяки, що все професійно. Ми продуктивно попрацювали. Хлопці дуже старанні, вони здатні вчитися і мотивовані на те, щоб вчитися і прогресувати. Це те, що нам дуже треба зараз.

Чемпіонат Білорусі. 23-й тур.

Шахтар Солігорськ - Вітебськ 5:0
Голи: Іванович, 20, Бодул, 24, Кендиш, 53, Архипов, 77, Яхшибоєв, 88

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Лживость говно с нутра
Al Zolo
скакуасы задолбали-если Григорчук имеет свое мнение по странев которой работает то он и специалист-дерьмо..... а дерьнамовские сердца-гении потомучто понадусе.....
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил