Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 11 вересня 2020, 11:36
5629
7

Іван ГЕЦКО: «Виходячи на матч з Іспанією, ми знали, що програємо»

Відомий експерт прокоментував провал збірної України в матчі Ліги націй з Іспанією

| Оновлено 11 вересня 2020, 11:36
5629
7
Іван ГЕЦКО: «Виходячи на матч з Іспанією, ми знали, що програємо»
uaf.ua

Автор першого голу в історії збірної України оцінив старт збірної України в Лізі націй, а також дав прогноз на ігри українських команд у єврокубках.

— Іване Михайловичу, які у вас емоції від старту збірної України в Лізі Націй?
— У зв'язку з коронавірусом чемпіонат України тільки розпочався. Футболісти, які грають в Європі, теж ще не в своїх найкращих кондиціях. Це стосується і Зінченка, і Маліновського. Але при всьому при цьому вони зіграли стабільно зі Швейцарією. Не можна сказати, що у Зінченка був стовідсотковий момент, але майстерність його виконання викликало у нас у всіх захват. Вийшло все дуже красиво.

У матчі зі Швейцарією в першому таймі тотальна перевага була на боці суперника. У них було більше володіння м'ячем. І це насторожувало. Але ми пішли за старими правилами: гра забувається, а рахунок залишається. І ми прекрасно розуміли, що з Іспанією буде зовсім інший футбол і зовсім інша гра.

Ви гравці найвищого класу. Не дарма ви граєте в «Манчестер Сіті», в «Аталанті». Доводьте, показуйте, піднімайте свою планку

— Так чого не вистачило в поєдинку з іспанцями?
— Судячи з висловлювань Маліновського, вони не відновилися, навіть не промасажували їх. Але тут має йтися про мотивацію. У вас гра з найсильнішим суперником! Доводьте, показуйте, піднімайте свою планку. Насправді, ви всі гравці найвищого класу. Недарма ви граєте в «Манчестер Сіті», в «Аталанті». І це стосується всіх наших провідних гравців, на яких робиться ставка. Це і гравці «Шахтаря», і гравці європейських клубів. Я б не казав, що випав той чи інший футболіст.

Були допущені грубі помилки. За настроєм було видно, що ми програємо. Це було і в висловлюваннях Шевченка, і в висловлюваннях гравців. Ми вже тоді боялися. Ми, не виходячи ще на поле, давали передумови, що нас обіграють. Ось це трошки десь насторожує. Але з іншого боку, ми непогано зіграли першу гру.

— Швидкий гол від Іспанії став холодним душем для нашої команди?
— Він (Фаті) вже пішов від тебе (Кривцова). Навіщо ти ставив ногу? Навіщо це робити? Причому ти гравець топ-клубу, «Шахтаря». Навіщо? Він же тебе обійшов. Ззаду є підстраховка, є ще воротар. А він бере просто на рівному місці починає щось вигадувати, відбрикуватися. Я в шоці, чесно. Для мене таке є неприпустимим.

— Непросто було спостерігати, як наша збірна поступається за всіма статтями Іспанії?
— Ми в Одесі збираємося ветеранами в Музеї футболу, до речі, якого навіть в Європі немає. Ми туди приходимо, як до себе додому, влаштовуємо там перегляди матчів. І на поєдинок Іспанія - Україна ми також зустрілися, щоб разом подивитися гру. Так ось, на 15-й хвилині другого тайму я встав і поїхав додому. Я навіть не став додивлятися. Я побачив команду, яка не має наміру ні огризатися, ні бодатися, ні опиратися. Наші грали так: аби не забили більше. Уже вдома я знову включив матч і побачив четвертий пропущений м'яч. І переконався, що я правильно зробив, що поїхав.

— Про що говорить такий розгром?
— Може, нам ще рано грати в цій групі. Все-таки там еліта, топові команди. При всій повазі, ми поки ще не тягнемо. Або ж це випадковість. Але гравці повинні були брикатися, упиратися будь-якими способами. Повинні були бути жовті, червоні картки.

Я от якось дивився ретро-матч, коли «Барселона» розгромила «Реал» з рахунком 5:0. І що там тоді влаштував лідер «Реала». Він влаштував бійку, перебив пів команди, він таке витворяв. Людина переживала, не могла змиритися з тим, що «Барса» на голову вище. Але там була боротьба, бійка, амбіції, загострення пристрастей. А у нас програли 4:0, сміємося, фотографуємося, обіймаємось. Що тут нормального? За Іспанію грали не супер-пупер зірки. Так, вони грають в іспанській лізі. Але це такі ж хлопці, як і у нас. Їм дали шанс. Вони вийшли і ним скористалися. І вони переграли нас за всіма параметрами: за ударами, за володінням м'ячем. Ми нічого не створили за дев'яносто хвилин. Ми знали, що це команда, яка сама грає й іншим дає грати в футбол. А тут вийшло, що вони грають, а ми не граємо.

— Іспанія — незручний суперник для України? Чотири матчі поспіль їм програємо із загальним рахунком 0:10...
— Завжди перед грою йде така установка, що час ламати стереотипи. Але ми програли гру до матчу. Ось що прикро. Головний тренер підкреслює, що це суперкоманда. Що ця збірна най-най. А якщо Швейцарія обіграє Іспанію, що ми тоді будемо говорити? А це цілком реально.Там люди виходять по-іншому. Вони виходять битися, битися за кожен результат, за кожен момент, за кожне єдиноборство.

Я так і не зрозумів, на якій позиції Марлос грав з Іспанією

— Чи не здалося, що з іспанцями Марлос проявив себе не найкращим чином?
— Складно грає в збірній Марлос. І позиція у нього незрозуміла. Я так і не зрозумів, на якій позиції він грав з Іспанією. Його це фланг, позиція вільного художника, десь під нападниками. Там нижче за Мораеса, більше зліва, так. У мене є багато питань по цьому матчу.


uaf.ua

— Які шанси у «Динамо» пройти «АЗ»?
— Тут відіграють важливу роль тактичні дії тренерського корпусу «Динамо», як вони підготують команду. Сподіваюся, що, дай Бог, у Луческу все вийде і Київ відновить свої колишні кондиції і знову загримить, як у минулі часи. Хочеться, щоб так було, тому що «Шахтар» вже п'ятий рік грає без конкуруючої команди, яка також може поборотися за золоті медалі. І хочеться, щоб в Україні були хоча б одна-дві команди, які будуть відповідати рівню «Шахтаря». І, я сподіваюся, що в єврокубках за рахунок досвіду, за рахунок таланту людини, яка є одним з найкращих тренерів у Європі, ми побачимо колишнє «Динамо», яке колись було.

— А в матчі за Суперкубок України вам «Динамо» Луческу сподобалося?
— Безумовно! Луческу обіграв тактично тренера «Шахтаря». Причому він довірив місце в основі ряду футболістів, яких багато хто не міг уявити в складі. Це теж важливо. Він займається серйозною роботою. Недарма про нього говорять, що людина в такому віці настільки скрупульозно ставиться до таких моментів. У нього є тактика, теорія, стратегія. Він сідає, пояснює кожному що і як, все розкладає по поличках. Це важливо.

— Як думаєте, «Колос» зможе дати бій «Арісу» в Лізі Європи?
— Я не думаю, що цей клуб за параметрами вище, ніж «Колос». «Колос» на підйомі зараз. Гравці «Колоса» зрозуміли, що, коли вони всі разом, коли вони є одним цілим, тоді вони команда. Зірок з неба вони не хапають. Вони виходять на поле, доводять, що вони команда, саме колектив, що у них є командний дух. І вони можуть перевернути гори в поєдинку з будь-яким суперником.

Селезньов скучив за футболом і захоче грюкнути голосно дверима

 

—  Така особистість, як Селезньов, посилить «Колос»?
—  Я давно не бачив гру Євгена і не знаю, в якому стані він знаходиться. Селезньов вийде на поле, почне чіплятися за м'яч, як він уміє. Але в яких він зараз кондиціях, не нам судити. Та амбіції в нього є. Я думаю, він скучив за футболом і захоче грюкнути голосно дверима. Я сподіваюся на це, тому що у нього є характер. Він боєць по життю.

— Селезньов, якщо заб'є 13 м'ячів в УПЛ, стане найкращим бомбардиром чемпіонатів України. Чи під силу йому це зробити?
— Одна справа говорити, інша справа виконувати. Так, я хочу, щоб це відбулося. Але чи вийде це у нього в «Колосі»? Може, якби він перебував у більш елітному клубі ... Але з іншого боку, чому б і ні? Я думаю, вік дозволяє. Ми знаємо багато гравців, яким за 30, і вони показують добротний якісний футбол.

— «Десні» з «Вольфсбургом» грати. Що думаєте?
— «Десні» трішки не пощастило насправді. Шкода їх, тому що «Десна» для мене найкраща команда в цьому чемпіонаті. Вони грають у добротний якісний футбол атакуючого плану. Наприклад, у минулому сезоні «Десна» нарівні грала з нашими грандами, і їй було під силу стати другою в УПЛ.

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 10
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitalik_Medvid
Так смішно чути фрази цих псевдо експертів типу «нам рано ще в дивізіон А». Добре, якщо зараз рано, то коли це буде вчасно? Ніколи? А те що там і Ісландія, і Боснія, і Польща теж до уваги не берем? Якісь такі смішні аналізи гри, що враження ніби то якісь діти коментують. З топ-збірними ми можемо досягати результату тільки тоді, коли все складеться для нас ідеально - в збірної України ідеальний день, в суперника далеко не найкращий, плюс правильна тактична підготовка і фарт. За таких умов ми і обігрували топів. Плюс відсутність страху і зневіри в очах. Плюс очевидно пятова треба міняти. Все. Більше аналізувати немає що. Єдина що модна додати - дивізіон А якраз для нас, тому що тут грають рівні з нами суперники, і сильніші. Це якраз те, що потрібно для прогресу.
waw
краще б виставили повністю новий склад,гірше б не було,але коли в воротах п"ятов і половина з шахтара,який зараз у глибокій ямі... всі питання до шеви
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
erty
точно-точно!