Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 вересня 2020, 17:33
30903
9

5 найуспішних із найбільших боксерів в історії

Оглядач Sport.ua розповідає про тих, для кого зайва вага - не вирок

| Оновлено 09 вересня 2020, 17:33
30903
9
5 найуспішних із найбільших боксерів в історії
Top Rank. Тайсон Ф'юрі

Бокс - далеко не завжди про м'язи і звичну всім фізичну силу. І точно не про те, щоб виглядати красивим. Взагалі, виглядати красивим у виді спорту, де б'ють в обличчя і тулуб - завдання не з легких. А коли ти любиш поїсти - тим більше.

Ці хлопці - уособлення факту, що навіть у тій справі, в якій ти, на перший погляд, є лівим пасажиром, у тебе все одно щось може вийти. Головне - хотіти і прагнути.

Гейб Браун

Країна: США
Зріст: 198 см
Вага: 163 кілограми

Неймовірно, але факт. Гейб - не такий поганий, як виглядає. Про титули, досягнення та іншу нісенітницю, до якої прагнуть типові спортсмени, говорити не будемо. А ось про поєдинки проти Семюеля Пітера і Кліфорда Етьєна - чому ні? Так-так, це ті самі, а не однофамільці. Пітер бився з братами Кличками, а Етьєн - з Майком Тайсоном. Високий рівень, що не крути. Особливо у Пітера.


fightsrec.com

Звичайно, обом Гейб програв, як і ще п'ятнадцяти боксерам (без урахування цих двох), а чотири поєдинки звів унічию. З іншого боку, Браун виграв більше, ніж програв. Вісімнадцять перемог проти сімнадцяти поразок. Статистика не в мінус – значить, все відмінно.

Ерік «Баттербін» Еш

Країна: США
Зріст: 182 см
Вага: 171 кілограм

Один з найвідоміших товстунів у боксі. Йому говорили, що з такою комплекцією взагалі в спорті робити нічого, а в боксі - тим більше. Говорили, що Ерік здохне після двох пересувань, але вийшло інакше. Еш став чемпіоном світу, нехай і за другорядною версією IBA (Міжнародної Боксерської Асоціації). А ще став королем чотирираундових поєдинків. Все через те, що більшу частину боїв він провів у форматі чотири раунди по три хвилини.

Найкрутіший суперник в боксі у Баттербіна - Ларрі Холмс. У 2002-му він програв легенді одноголосним рішенням суддів.

Всього Еш виграв 77 поєдинків, поступився 10 разів і чотири рази побився внічию. До речі, достроково програв тільки двічі. Баттербін став зіркою поп-культури. З'являвся в мультфільмах, комп'ютерних іграх, а в реальному житті відкрив кафе «Містер Бін Барбекю».

Джаррелл Міллер

Країна: США
Зріст: 193 см
Вага: 143 кілограми

Реальних боксерів теж вистачає. Візьмемо того ж Міллера. Стіна в рингу, яка рухається на тебе з однією метою - розчавити. 83 відсотки дострокових перемог, жодної поразки і Маріуш Вах, Томаш Адамек, Богдан Діну серед повалених опонентів. Так, імена не розривні, але вже в рази сильніші, ніж суперники Баттербіна і Брауна.


instagram.com/bigbabymiller

Зараз Джаррелл - людина-скандал. Він вилетів з бою проти Ентоні Джошуа, будучи спійманим  на препаратах для зростання м'язової маси. Потім повинен був повернутися і знову попався на препаратах. Тих же. Так, при 143 кілограмах цей хлопець хоче ще трохи ваги.

Боксерська громадськість дивується, як таке можливо, а багато хто всерйоз говорять про довічну дискваліфікацію. Тому що один раз, тим більше, коли ти визнав, як Міллер, і сказав, ніби усвідомив - це ще не так страшно, як інцидент, що повторився.

Енді Руїс

Країна: США/Мексика
Зріст: 188 см
Вага: 129 кілограмів

Енді з самого дитинства не відзначався кубиками преса, легкістю ходьби і відсутністю тиску на колінні суглоби. На титульний бій проти Джошуа він вийшов з вагою за 120 кілограмів. На реванш - і того більше. А в боксі дебютував із цифрою в 140 кілограм.


instagram.com/andy_destroyer13

Ця вага не заважала мексиканцю бити швидкі серії. Взагалі, за швидкістю нанесення декількох ударів поспіль Руїс - один із найкращих у боксі.

До якої підсумкової цифрі на вагах хоче прийти мексиканець для повернення на вершину, не ясно. Але є великі сумніви, що вона опуститься нижче 115 кілограмів.

Тайсон Ф'юрі

Країна: Великобританія
Зріст: 206 см
Вага: 124 кілограми

Давайте чесно: те, як виглядав Ф'юрі в боях з Кличком і реванші з Вайлдером - диво його самовіддачі і вмотивованості. У звичайному житті та в деяких боях Тайсон - той ще товстун. У перерві між виступами (тобто, після Кличка), британець важив далеко за 200 кг, маючи гігантський живіт і мінімальне бажання битися.


instagram.com/gypsyking101

Але боксер він чудовий. Легкий на ногах, навіть за такої ваги, технічний, пластичний, швидкий. І все ще з нулем у графі поразок. Що найцікавіше, не передбачається, хто б міг цей нуль поправити.

Крім цього, Ф'юрі - перший супертяж, який володів усіма поясами в суперважкій вазі. Поки - окремо. Але після зустрічі з Джошуа, можливо, збере їх усі одночасно.

Оцініть матеріал
(278)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 14
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Президент WBC: «Перемога Усика над Ф'юрі звеличить дух українців»
Бокс | 23 квітня 2024, 14:32 1
Президент WBC: «Перемога Усика над Ф'юрі звеличить дух українців»

Маурісіо Сулейман поділився думками щодо України

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
deguk
Фьюрі можна критикувати за усе що тільки не лінь, але коли Тайсон казав що він переможе - він перемагав. Що може краще характеризувати бійця насправді крім як цей факт? І з цим ніяк не посперичатися. Називай його клоуном, називай його кокаїновим наркоманом, але ніхто таки його досі не завалив. Хіба це не варто уваги?
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JohnNeuman
Валуева забыли. Чемпион вба как никак