Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 07 вересня 2020, 22:48
763
1

Катерина КОЗЛОВА: «Перед US Open потягнула ногу, довелося змінити тактику»

Українська тенісистка - про відновлення сезону після пандемії коронавірусу

| Оновлено 07 вересня 2020, 22:48
763
1
Катерина КОЗЛОВА: «Перед US Open потягнула ногу, довелося змінити тактику»
US Open. Катерина Козлова

Третя ракетка України Катерина Козлова в коментарі Sport.ua оцінила результати виступу на Відкритому чемпіонаті США, а також розповіла про найближчі плани та співпрацю з тренером з Німеччини.
 
Нагадаємо, Катя відновила сезон на турнірі в Нью-Йорку (перенесеному цього року з Цинциннаті), де на старті кваліфікації програла Лаурі Зігемунд з Німеччини (0:6, 5:7). Після чого впевнено пройшла перше коло US Open, обігравши 18-річну американку Вітні Осігве (6:3, 7:5) і дала бій шостій сіяній Петрі Квітовій з Чехії (6:7, 2:6).
 
- Як почувалися в першому матчі після паузи?
- У першому сеті були незвичні відчуття. Реакція була трохи запізніла, було непросто орієнтуватися в ігрових ситуаціях. Адже тренування це одне, а матчі - зовсім інше. Потрібно було трохи підлаштуватися, звикнути до ігрового темпу. У Лаури вже були матчі, думаю, це була її перевага. Але по ходу навіть першого сету я поступово додавала, і до кінця матчу у мене були хороші шанси виграти другий сет. Була незадоволена, що не змогла їх використати, але, я думаю, що це було через відсутність ігрової практики. Позитивним моментом стало те, що упродовж матчу рівень моєї гри підвищувався, в тому числі і швидкість пересування кортом.
 
- Як оціните виступ на US Open: жеребкування, рівень суперниць, результат. Що вийшло, що ні?
- Вважаю, що жеребкування у мене було абсолютно нормальне. У першому колі дісталася досить комфортна суперниця, Квітова у другому - дуже непростий жереб. Але грати проти топових суперниць - теж хороший досвід. Звичайно, хотілося б проходити далі грати на більш пізніх стадіях змагань, але як є.
 
- Чого не вистачило в матчі з Квітовою?
- У мене були проблеми з пересуванням по корту в зв'язку з тим, що я потягнула ногу ще до турніру. Я відчувала дискомфорт і в першому колі, тому доводилося тактику підлаштовувати під свій фізичний стан. З Квітовою доводилося грати трохи по-іншому. Бігати по корту, як я зазвичай це роблю, не могла. Якщо дивитися на всі обставини, які були до турніру, як я себе відчувала фізично, і який вийшов результат, то я відзначаю для себе цей турнір як позитивний.
 
- Якщо вірити цифрам, перша подача у вас летіла на 180 км/год. Раніше такого не було помічено. Як вдалося поліпшити даний компонент?
- Теж помітила, що подача летить швидше. Це завдяки тому, що ми трошки додали руху. Не те щоб щось змінили, а скоріше підлаштували під мій комфортний рух. Подача покращилася за рахунок технічних моментів, над якими ми працювали з тренером. Ще будемо працювати над відсотком першої подачі, але вже є результат від того, що вона летить значно швидше.
 
- Які плани на грунтовий сезон? Які цілі ставите до кінця року?
- Зараз я буду займатися ногою. У Римі я навряд чи зіграю, тому що кваліфікація починається раніше. Можливо, я зіграю 80-тисячник ITF в Кань-сюр-Мері (14-20 вересня - прим. Sport.ua), Але це буде залежати від динаміки відновлення. Потім Ролан Гаррос, тому що в Страсбурзі маленька сітка кваліфікації і я туди не потраплю.
 
Звичайно, основна мета – бути готовою до Відкритого чемпіонату Франції, бути здоровою до початку турніру. Потрібно підготувати тіло, щоб показати найкращі результати і гру.
 
До кінця року складно ставити будь-які цілі з приводу рейтингу, тому що ще навіть не зрозуміло, які турніри відбудуться, а які - ні. На даний момент дуже складно щось передбачати і ставити цілі.
 
- Який стан справ з тренером?
- На даний момент я працюю з німецьким тренером Крістофером Касом. Ми повинні були розпочати співпрацю в Індіан-Веллсі, але турнір відмінили. Але ми продовжили співпрацю і тільки зараз відіграли перші змагання.
 

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скільки заробить Лунін, якщо Реал виграє Ла Лігу та Лігу чемпіонів?
Футбол | 04 травня 2024, 18:07 2
Скільки заробить Лунін, якщо Реал виграє Ла Лігу та Лігу чемпіонів?

Флорентіно Перес пообіцяв солідну суму гравцям королівського клубу

Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді
Теніс | 04 травня 2024, 22:55 28
Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alehandro
Я вообще не помню когда Катя играла полностью здоровой) постоянно перебинтованная, переклеенная...