Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 09 листопада 2020, 02:34
1459
0

Прогноз і анонс на серію плей-оф НБА Лос-Анджелес Лейкерс - Х'юстон

Серія, яка здатна змінити баскетбол

| Оновлено 09 листопада 2020, 02:34
1459
0
Прогноз і анонс на серію плей-оф НБА Лос-Анджелес Лейкерс - Х'юстон
twitter.com/NBA

ЛАЛ впевнено пройшли «Портленд», а «Х'юстон» дотиснув «Оклахому» лише в 7 матчах. Що ці команди можуть показати в наступному раунді, граючи одна з одною? «Ми вже мали справу з двоголовим монстром, коли грали проти Сі Джея і Деймі. Зараз нам належить ще одна зустріч із двоголовим монстром на позиціях першого і другого номера», - поділився своїми очікуваннями від майбутньої серії ЛеБрон Джеймс: «Нам треба буде стежити за руками в іграх проти Хардена. Всі знають, як він вміє заробляти штрафні». Це актуально для фронт-корту «Лейкерс».

Так, у них є два центрових, а зірки «озерних» вміють грати на позиції 4-5, що говорить про певну свободу в плані перебору фолів кимось із великих команди. Але головна проблема ЛАЛ і перевага «Рокетс» - відсутність в «міхурі» ланцюгового пса - Евері Бредлі. Захисник здатний відзахищатися проти будь-якого маленького в НБА. Бредлі спеціально брали для серій з «Х'юстоном» і ЛАК. Але команді потрібно перебудовуватися. Поки з психологією у «Лейкерс» все в порядку: «У нас не було занепокоєння після поразки в 1-му матчі з «Портлендом», оскільки в нас було дуже багато відкритих кидків, які ми промахнулися», - сказав Джаред Дадлі.

А додати ЛАЛ є куди. Адже команда в 5-му матчі першого раунду грала з «Портлендом» без Лілларда на рівних і була не здатна втекти у відрив, поки за справу не взявся ЛеБрон. Мабуть, знову результат «Лейкерс» буде залежати від Джеймса. І як Майку Д'Антоні впоратися з «Королем»? Вимотати швидким темпом і чіпкістю в захисті. Але так само, не давати Леброну пасувати на периметр або під кільце. Складно? «Маямі» закриває Янніса подібним методом - здвоювання на опонента і перекриття траєкторії пасу на дугу. У «Рокетс» захисники сильніші, а значить, Джеймсу буде непросто в ролі болл-хендлера. Та й сам «Х'юстон» здатний змінюватися по ходу як чемпіонату, так і в рамках однієї серії.

«Думаю, що коли ми граємо так, як необхідно, нас складно перемогти. Наше завдання зараз - сконцентруватися на тому, як ми можемо адаптуватися в цій серії», - заявив Рассел Вестбрук. Чи будуть зміни в стартовій п'ятірці «Х'юстона» з прицілом боротьби за підбір? Адже в іграх з ОКС техасці незмінно програвали боротьбу на щитах. Або Ковінгтон здатний закрити позицію центрового навіть в матчах з елітними опонентами? Ця серія може змінити баскетбол. Але для цього Хардену потрібно включатися з першого матчу.

 «Сподіваємося, Рондо буде в ротації в п'ятницю», - наводить слова Фогеля журналіст Майк Труделл. Так, ЛАЛ зараз потрібен захисник, особливо розігруючий. Особливо такий, що вміє захищатися. Але він ще не грав в Орландо. Чи здатні змінитися ЛАЛ спеціально під такий «незвичайний» «Х'юстон»? Навряд чи їм потрібно робити глобальні перебудови в тактиці і стартовій п'ятірці, команда успішно створює простір, здатна бігти, а їхні зірки можуть пасувати через весь майданчик. Додайте сюди Денні Гріна, що відкривається під вільний кидок як під кільцем, так і на периметрі. У «Лейкерс» баскетболісти розуміють, що вони роблять і як потрібно здобувати перемоги. Зв'язка Джеймс-Девіс - заворожує взаєморозумінням, а підбір снайперів дозволяє не боятися за казус, що стався в першій грі з «Портлендом». Але як Френку Фогелю знизити залежність команди від Леброна? На це питання поки що не зміг відповісти жоден його тренер.

«Рокетс» доставлять проблеми «Лейкерс», особливо в першій грі серії. «Лейкерс» в семи», - сказав відомий телеведучий Скіп Бейлесс. Саме від перших двох матчів буде залежати майбутнє Хардена та компанії в серії. Їм вдасться виграти обидві гри? Так, буде шанс на підсумкову перемогу в другому раунді. У будь-яких інших випадках команда ЛеБрона виглядає фаворитом. Рівень гравців «Лейкерс» - фінал НБА. Хіба що, Майку Д`Антоні знову вдасться зламати код баскетболу і гра з Ковінгтоном на позиції центрового принесе «Рокетс» успіх. В середині «нульових» тренеру вже вдалося змінити баскетбол. Як буде зараз?

Розклад матчів серії: 5, 7, 9, 11 вересня

Прогноз на серію: 4-2 на користь «Лейкерс».

В'ячеслав ШЕВЧЕНКО, Sport.ua

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.