Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 09 листопада 2020, 02:34
527
0

Прогноз і анонс на серію плей-оф НБА Лос-Анджелес Кліпперс - Денвер

«Кліпперс» фаворити, але це неточно

| Оновлено 09 листопада 2020, 02:34
527
0
Прогноз і анонс на серію плей-оф НБА Лос-Анджелес Кліпперс - Денвер
twitter.com/LAClippers

Фаворити в попередньому раунді очікувано пройшли далі. Несподіваним було лише те, що «Денверу» знадобилося цілих 7 матчів, щоб зломити опір «Юти». Донован Мітчелл чіплявся за серію, як міг (36 очок в середньому за матч серії), попутно встановлюючи рекорди НБА. Гобер намагався максимально йому не заважати, а навіть допомагати - майже в кожній грі Руді збирав дабл-дабл. Але Мюррею (32 очки в середньому за гру серії), Йокічу та компанії вдалося пройти в наступний раунд, де на них вже давно чекають «Кліпперс».

Клуб з Міста Ангелів, в свою чергу, впорався з «Далласом». І ... вся Словенія перестала дивитися баскетбол в той же день. Насправді, не перестала: справа в тому, що країна майже в повному складі переживала за Луку Дончіча і його команду в цілому. Який у своєму першому розіграші плей-оф завойовує симпатію до себе не тільки своєї батьківщини (тепер його називають «син Словенії»), але і рядових уболівальників НБА з усього світу ось такими діями.

Від фанатської любові повернемося до баскетболу. Чого очікувати від команди, що ледь пройшла розбалансовану «Юту»? А чого чекати від машини, що проїхала по одній з кращих атак ліги на чолі з топ-2 тренером американського баскетболу?

Найімовірніше, Вілл Бартон (15.1 очка за гру в регулярці) пропустить і цей раунд матчів на виліт. 29-річний форвард не виходив на майданчик після виставкового матчу з «Орландо» перед поновленням сезону. Але в команді заграли Грант і Майкл Портер-молодший: «У 2018-му лікар «Кліпперс» написав у звіті, що через проблеми зі спиною я більше не вийду на майданчик». Хороша мотивація перед 1/4 фіналу НБА, чи не так? А ще, дивлячись в очі Ніколі Йокічу, відчувається, що центровий прокинувся і готовий до бою з Каваєм: «Нам нема чого втрачати. Ми будемо тут, поки хто-небудь не відправить нас додому. Ми ніколи не здамося. Яким би сильним не був суперник, ми будемо грати як команда».

ЛА «Кліпперс» зараз виглядає фаворитом в очах букмекерів. А також, їхній відсоток влучання з гри (50.1%) і кількість набраних очок в середньому за матч (126.7) - перші в плей-оф. У чому слабкість цієї команди? У тренері - Доку Ріверсі. А значить, спосіб зупинити Кавая і компанію - вибудувати непрохідний захист, змусити Ленарда і Джорджа грати один-в-один і знімати свій щит (ЛАК треті за підбираннями в регулярному чемпіонаті). І на Заході це здатні зробити тільки «Лейкерс».

Важливо відзначити, що в регулярці рахунок між командами - 1-1. І якщо в першій їхній зустрічі «Денвер» взяв гору 114-104 (Йокіч: 20; 15; 6, Пол Джордж не грав), то в другій грі команд ЛАК впевнено здобув перемогу 132-103 (Пол Джордж набрав 24 очки, лава ЛАК набрала 73 очки).

І так, ЛАК вже повели 1-0 в серії з «Денвером» - 120-97. «Ми просто повністю зосередилися на своїх персональних завданнях. Здається, нам до цих пір ще не вдавалося так добре підготуватися до конкретного суперника і виконати задумане. Кожен відмінно виконав свою персональну задачу», - сказав після гри Пол Джордж (19 очок у першій грі серії). Мабуть, і далі кожен баскетболіст у «Кліпперс» продовжить добре виконувати свої завдання в цій серії. А рахунок в ній буде залежати лише від того, в якому настрої до кожного окремого матчу підійде Нікола Йокіч (15 очок; 3 підбирання; 3 передачі) і Джамал Мюррей.

Рахунок в серії: 0:1

Розклад матчів серії: 6, 8, 10 вересня

Прогноз на серію: 4-2 на користь «Кліпперс».

В'ячеслав ШЕВЧЕНКО, Sport.ua

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.