Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 вересня 2020, 03:25
24565
16

В очікуванні Мілана, або Як Колос презентував стадіон, Селю і новачків

Репортаж кореспондента Sport.ua з Ковалівки, де «Колос» відкрив стадіон і представив новачків

| Оновлено 04 вересня 2020, 03:25
24565
16
В очікуванні Мілана, або Як Колос презентував стадіон, Селю і новачків
Sport.ua

«Колос» в минулому сезоні став, мабуть, головною сенсацією чемпіонату України. Команда з села під Києвом, яка ще пару років тому виступала в аматорах, вихором увірвалася в УПЛ – спочатку вигризла місце в першій шістці у «Дніпра-1» і «Маріуполя», а потім, набивши шишок в матчах з лідерами, в плей-оф пройшла і дніпрян, і маріупольців в боротьбі за путівку в Лігу Європи.

Тепер у другому раунді кваліфікації Ліги Європи, 17 вересня, команда Руслана Костишина зіграє з грецьким «Арісом». На жаль, через пандемію коронавіруса дуелі на цій, а також на наступній стадії ЛЄ, де «Колос», в разі проходу греків, вийде на хорватську «Рієку», будуть складатися з одного матчу. І в обох випадках український клуб буде грати на полях суперників. А це означає, що затишний стадіон, який в середу офіційно відкрили в Ковалівці, може прийняти єврокубковий матч хіба що в плей-оф раунді. Знову ж таки, якщо «Колос» зможе туди пробитися.

Президент «Колоса» Андрій Засуха, який за 14 місяців будівництва арени найбільше побоювався, щоб стадіон відповідав нормам УЄФА і, напевно, як ніхто інший бажав побачити на своєму дітищі матч Ліги Європи, зізнався, що сприйняв жеребкування як даність. «У нас тепер з'явилася додаткова мотивація – потрібно проходити двох суперників і потім приймати вдома плей-оф. Так випав жереб, ми нічого не можемо з цим зробити. Звичайно, хотілося приймати вдома «Аріс». Костишин Руслан Володимирович сказав, що хотів би з «Міланом» зіграти в плей-оф. Тому трохи почекаємо – і все побачимо».

Поки ж нова арена «Колоса» побачила гостей з Києва – відкривати стадіон приїхав глава УАФ Андрій Павелко. Перерізавши святкову стрічку, Павелко в супроводі президента «Колоса» пройшовся по арені і не приховував задоволення від побаченого.

А подивитися було на що. Стадіон повністю відповідає вимогам УЄФА для арен такого рівня: 5000 місць, освітлення 1400 люкс, комфортні роздягальні, суддівські, де передбачена кімната і для арбітрів жінок, приміщення для розминки команд, роботи преси і віп-ложі для господарів і гостей. Подумали і про телетрансляторів, спорудивши для них спеціальні вишки, а також місця для камер VAR і багато іншого.

Комфортно на стадіоні буде не тільки головним дійовим особам, а й уболівальникам. Для них вже працює фан-шоп і асортимент товарів в ньому досить значний, передбачені фуд-корти, місця для розваг, парковка, мультимедійні екрани, туалети, які розташовані прямо в трибунах за воротами.

Ось так виглядає фан-шоп

Каса стадіону невелика

Роздягальні команд куди просторіші

Як і кімнати для розминки

А це кімната для відпочинку віп-персон

Одним словом, зроблено все для комфорту і, скажу відверто, дуже добротно і по-домашньому. Навіть ці колоски у внутрішньому приміщенні стадіону – адже класно ж!

Вартість арени, за словами Андрія Засухи, 160 мільйонів гривень. Можливо, ця цифра трохи збільшиться, оскільки доведеться усувати якісь недоліки. «Ви їх, на щастя, не бачите, а мені вони вже зараз кидаються в очі», – пояснив він. «Для нас, агрофірми «Світанок», це була досить витратна частина бюджету, але, слава Богу, вона не була критичною. І я сподіваюся, що ця арена прослужить дуже довго».

До слова, нова арена «Колоса» – єдина в Європі, на якій може вміститися вдвічі більше вболівальників, ніж проживає в населеному пункті. Чи стане це проблемою при заповнюваності стадіону? У «Колосі» впевнені, що ні. «5000 – це не настільки багато, щоб стадіон не заповнювався. Наші вболівальники – це не тільки місцеві жителі, а й ті, хто живе в сусідніх населених пунктах і містах. З Києва, де у нас теж з'явилися вболівальники, їхати 60 кілометрів по хорошій дорозі. Я впевнений, що стадіон, коли пандемія піде на спад, буде заповнюватися. Це мрія моя і всіх людей, які будували цю арену», – додав Андрій Засуха.

Ось відео, як відбувалося будівництво арени.

***

Далі пройшла презентація новачків «Колоса», головною зіркою серед яких став Євген Селезньов. Всього новобранців п'ятеро – голкіпер Владислав Кучерук, центральний захисник Євген Новак, фулбек Микита Кравченко, а також форварди – Євген Ісаєнко та Євген Селезньов. Новак, який провів п'ять років у «Вардарі» і Селезньов, який повернувся в Україну після мандрів у Туреччині, підписали повноцінні контракти. Кучерук, Ісаєнко і Кравченко взяті в оренду в «Динамо».

Природно, головна увага була прикута до Євгена Селезньова, який, як здалося, дещо не виспався. Його контракт розрахований на рік – стільки, за словами самого гравця, він 100% витримає фізично. Далі – буде видно. У Селезньова є мета – стати найкращим бомбардиром чемпіонату в історії. Для цього йому потрібно забити 14 голів. Чи під силу таке 35-річному ветерану – велике питання. Але бажання у нього дуже багато і це не може не радувати.

«Якщо він це зробить за найближчий сезон, то я буду найщасливішою людиною. Селезньов – легендарний футболіст, але навіть якщо б до нас прийшов Ліонель Мессі, команда залишалася б на першому місці. «Колос» – це «Колос». І Селезньов в нього або вливається, або не вливається. Нам треба, щоб він забивав, і ми його взяли під задачу, а не для того, щоб робити Селезньову рекламу», – пояснив Засуха.

Руслан Костишин, у якого, як показав минулий сезон, в обороні відпрацьовують всі без винятку, теж не має наміру робити поблажки Євгену. «У Селезньова така натура, що він ниє. Але на тестах вклався в усі відрізки по часу. Виконав, хоч і нив і бурчав», – розповів наставник.

Незважаючи на великі навантаження, Селезньов, за словами Костишина, встигає ще й іншими видами спорту займатися – боксом і хокеєм. «Він чим тільки не займається (посміхається). І на хокей любить ходити, і на бокс. Йому дали вихідний – він пішов на хокей. Я йому кажу: «У тебе такі навантаження, а ти ще на хокей». А він відповідає: «Мені треба вагу скинути».

Більше новачків у «Колоса» не буде – заявки «А» і «Б» на сезон вже заповнені, тому, щоб когось підписати – потрібно когось виключити. Втрата ж, у порівнянні з попереднім сезоном, є вагома. Ісландський форвард Арні Вільхамссон попросив відпустити його додому. У нього був діючий контракт, але в клубі пішли назустріч, надавши «неоплачувану відпустку». Але чи повернеться з неї ісландець, який побажав під час пандемії бути поруч з дівчиною, яка грає за топ-клуб в Європі – ФК «Ліон», – велике питання.

Поки ж «Колос» готується до бойового хрещення нової арени, яке відбудеться 12 вересня в поєдинку зі «Львовом». А далі – матчі Ліги Європи і, хто знає, може, як і загадував Костишин, в Ковалівку приїде сам «Мілан»...

Сергій ЦИБА з Ковалівки

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KoPoJIb_KpoToB
Огромные молодцы ! С их то бюджетом. Мои искренние поздравления !
Kherson384
Всё таки есть приятные моменты в Украине!
Колос - молодцы! Побед Вам!
Павло Троян
Симпатично, але чому не зробити дах над трибунами? В Англії навіть у аматорах стадіони з дахами.
Женя Матийчук
норм такий стадион
колосу удачи в ек
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DSH88
А группу ЛЕ, хотя бы этот стадион сможет принять ? Или как обычно из 5 евро полпредов только ДК дома . Остальные БИЧи.
Hemingway
5 млн стільців?)))
DidOk
А є чим добиратися до Ковалівки з Києва і назад ? 🏐🇺🇦
Альваро Арболеда
Колхоз, как и всё в Украине.
kum_Poltava_
Крита тільки центральна трибуна на 4 ряди? Жмоти.