Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 31 серпня 2020, 14:59
3064
1

6 найуспішніших чемпіонів в історії UFC

Оглядач Sport.ua - про тих бійців, які найчастіше захищали чемпіонський титул

| Оновлено 31 серпня 2020, 14:59
3064
1
6 найуспішніших чемпіонів в історії UFC
twitter.com/ufc. Джон Джонс

Пояс UFC є найпрестижнішим титулом у світі ММА. Бійця, який володіє поясом UFC, фани називають чемпіоном світу, і він легко стає першим номером у різних дивізійних рейтингах. Хтось швидко розлучається з титулом, хтось утримує його дуже тривалий термін, а хтось робить по декілька чемпіонських забігів.

Відповісти на питання: «Хто найбільш видатний чемпіон в історії UFC?» непросто, але ми все ж спробуємо це зробити, взявши за основу оцінювання кількість виграних титульних боїв.

Ренді Кутюр – 9

Кутюр є абсолютною легендою. Він двічі ставав чемпіоном промоушену в напівважкій вазі і тричі в важкій. У своєму четвертому бою в ММА в 1997 році він завоював пояс чемпіона UFC в хевівейті, щоб потім залишити його вакантним і повернутися в UFC через три роки, щоб знову прибрати до рук цей титул і двічі захистити. У 2003 році Кутюр дебютував у напівважкій вазі, ставши тимчасовим чемпіоном UFC, а згодом і безперечним. У першому ж захисті титулу він програв Вітору Белфорту через розсічення, але в негайному реванші повернув титул.

Після двох поразок нокаутом Чаку Лідделлу Кутюр повертається у важку вагу і в 2007 році втретє стає чемпіоном дивізіону. У наступному році Кутюр програв Броку Леснару і більше ніколи не брав участі в титульних боях. Рекорд Кутюра в «титульниках» 9-6.

Метт Х’юз – 9

У Х’юза аналогічний показник з тією лише різницею, що всі свої 9 перемог він здобув у поєдинках за повноцінний титул. У Х’юза було два чемпіонських забіги в напівсередній вазі. У 2001 році став чемпіоном і п'ять разів встиг захистити титул до того, як програти Бі Джею Пенну в 2004-му. У тому ж році Х’юз повернув регалію, здолавши Жоржа Сен-П'єра, і ще двічі захистив титул, включаючи перемогу в реванші над Пенном.

У 2006 році Сен-П'єр узяв реванш, а через трохи більше року знову виграв у Х’юза в поєдинку за тимчасовий титул. Це був останній раз, коли Х’юз бився за чемпіонство. Рекорд бійця з Іллінойсу в титульних боях становить вражаючі 9-3.

Андерсон Сільва – 11

Сільва всього лише раз володів поясом UFC, зате яке це було правління! Йому належить рекорд із найтривалішого володіння титулом UFC, 2457 днів він був найкращим у середньому дивізіоні, провівши 10 послідовних захистів титулу в період з 2006 по 2013 рік.

2013 поклав початок заходу «Павука», він двічі поспіль програв Крісу Вайдману, і кожного разу поразка по-своєму була дуже важкою. Сільві так і не вдалося повернути титул, і, очевидно, він піде на відпочинок із титульним рекордом 11-2.

Деметріус Джонсон – 12

У 2011 році Джонсон не зумів завоювати титул UFC у найлегшому дивізіоні, але вже через рік виграв у Джозефа Бенавідеса в першому в історії UFC титульному поєдинку в найлегшій вазі. «Могутнє мишеня» не розлучався зі своїм поясом до поразки Генрі Сехудо в 2018 році, що стало для Деметріуса останнім поєдинком у промоушені.

За час свого правління Джонсон провів 11 успішних захистів, і його загальний чемпіонський рекорд становить 12-2.

Жорж Сен-П’єр – 13

У 2006 році Сен-П'єру з другої спроби вдалося штурмувати вершину напівсередньої ваги, взявши реванш у Метта Х’юза за поразку в першому титульному бою дворічної давнини. Але в першому ж захисті «GSP» мегасенсаційно програв Метту Серрі, а в 2008 році взяв у нього реванш, щоб повернути титул, попутно ставши тимчасовим чемпіоном.

Сен-П'єр 9 разів захистив пояс і в 2013 році добровільно залишив його вакантним, взявши паузу на 4 роки, щоб повернутися і побити чемпіона UFC у середній вазі Майкла Біспінга і знову піти, залишивши вакантним і цей пояс.

Рекорд Сен-П'єра в боях за «золото» вражає - 13-2 - і канадець може поліпшити його. Ходять чутки про його повернення навесні наступного року з метою провести бій проти чемпіона UFC у легкій вазі Хабіба Нурмагомедова.

Джон Джонс – 14

Джонс виграв кожен зі своїх 14 титульних боїв, але це досягнення могло бути ще більш значним, якщо б він на регулярній основі не потрапляв у неприємності. З перервами Джонс володів титулом з 19 березня 2011 до 15 серпня 2020 року, коли він вирішив відмовитися від титулу і перейти у важку вагу.

Перший чемпіонський забіг Джонса, що включає 8 захистів, був обірваний у 2015 році після того, як боєць потрапив у скандальне ДТП. Потім Джонс влип у дві допінг-історії, що коштували йому позбавлення чемпіонської перемоги над Деніелом Корм’є і сумарно 27 місяців дискваліфікації. У 2018 році Джонс повернув пояс, вигравши в реванші у Александра Густафссона, а потім провів три послідовних його захисти.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дубль Фодена. Ман Сіті розгромив Брайтон і вийшов на друге місце в АПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 23:59 1
Дубль Фодена. Ман Сіті розгромив Брайтон і вийшов на друге місце в АПЛ

Кевін Де Брюйне вперше в АПЛ забив гол головою

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 31
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил