Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 28 серпня 2020, 14:23
1268
0

Юрій МЕЛЬНИЧУК: «Зараз головне створити боєздатний колектив»

Амбіційний дебютант Суперліги «Епіцентр-Подоляни» має намір поборотися за нагороди чемпіонату

| Оновлено 28 серпня 2020, 14:23
1268
0
Юрій МЕЛЬНИЧУК: «Зараз головне створити боєздатний колектив»
ВК Епіцентр-Подоляни

Волейбольний клуб «Епіцентр-Подоляни» з Городка Хмельницької області цього літа став справжнім відкриттям для українських шанувальників спорту. Вигравши в середині липня фінальний турнір першої ліги, команда з районного центру відразу ж зробила крок до Суперліги, минаючи вищий дивізіон, та ще й до того ж заявилася до європейського турніру Кубку Виклику. А для вирішення своїх нових амбітних планів, керівництво клубу запросило відомого не тільки в нашій країні, а й за кордоном, досвідченого наставника Юрія Мельничука.

- Дійсно, пропозиція стати головним тренером цього клубу надійшла нещодавно, - каже Юрій Володимирович. - Мені вона сподобалася, адже перед командою стоятимуть найвищі завдання. Відповідно відразу ж розпочалася комплектація нового складу, де акцент був спрямований на запрошення як вже досвідчених волейболістів, серед яких є кілька кандидатів до збірної України, так і молодих перспективних гравців. Радий, що з багатьма хлопцями вдалося домовитися і у нас вже вимальовується досить міцна команда. Зараз, головне, з цих гравців створити хороший боєздатний колектив, здатний вирішувати найсерйозніші завдання.

- Кого Вам все ж таки вдалося запросити до Городка, враховуючи непрості умови, пов'язані з триваючим у нас карантином?
- Я почну з тих гравців, яких ми залишили у клубі і які здобували золоті медалі в першій лізі. Це капітан команди зв’язуючий Богдан Середа, центральні блокуючі Юрій Паласюк і Руслан Осипенко, а також догравальник Ігор Вітюк. До них додалися зв’язуючий Владислав Діденко, діагональний Юрій Томін і ліберо Денис Фомін, які вже багато пограли за різні клуби та збірну України. Ще до нас прийшли теж досвідчені волейболісти, це - догравальник Володимир Сидоренко, Олександр Буздуган і Дмитро Сухінін. А також більш молоді і перспективні хлопці - центральний блокуючий Володимир Остапенко, догравальник Владислав Павлюк, ліберо Данило Анохін. Є ще ряд позицій, які ми хочемо підсилити і над цим продовжуємо працювати.

- Як проходить підготовка до нового сезону і що вже вдалося виконати?
- В нинішній ситуації, пов'язаній з коронавірусом, планувати дуже складно. З того, що хотіли, багато довелося відкласти. Тому задовольняємося тим, що є і більшу частину часу проводимо вдома. Зіграли кілька контрольних матчів з юніорської збірної України U-20, яка готується до фінальної частини чемпіонату Європи і клубом Суперліги «Серце Поділля» із Вінниці. Грали по домовленості по чотири-п'ять партій, незалежно від рахунку, щоб дати можливість всім волейболістам якомога більше часу проводити на майданчику. Тож, якщо брати в цілому на даний момент, ходом підготовки і контрольними матчами наш тренерський штаб залишився задоволений.

- До речі, хто входить до тренерського штабу клубу, хто Вам зараз допомагає?
- Ми не стали тут робити великі перебудови і залишили працювати тих тренерів, які вже давно в клубі і з якими команда в попередньому сезоні виграла золоті медалі в першій лізі. Це Вадим Кульпа і Віктор Цвяк. Саме вони і будуть допомагати мені в роботі.

- Минулого тижня Ви дізналися результати жеребкування 1/16 фіналу Кубку Виклику. Що можете сказати про суперника?
- До нашого дебюту в Кубку Виклику ще дуже далеко (посміхається), оскільки матчі пройдуть тільки у листопаді. А до цього у нас буде дебют в українській Суперлізі. І щоб сподіватися на позитивний для себе результат в обох турнірах, треба зараз дуже добре підготуватися, награти різні поєднання гравців, тактичні зв'язки і так далі. А що стосується безпосередньо белградського «Партизана», то вже одне те, що цей клуб представляє Сербію, країну діючих чемпіонів Європи, говорить про силу команди. Звичайно, ближче до листопада будемо здобувати необхідну нам і більш докладну інформацію про цього суперника і готуватися до цих матчів.

- Ви вже сказали коротко про те, що перед командою стоятимуть великі завдання в цьому сезоні, а можете сказати, які саме?
- Перш за все, ми хочемо вдало виступити у Суперлізі і поборотися, як мінімум, за медалі. Я думаю, що з таким складом, який у нас зараз формується, це цілком реально. Теж саме відноситься і до Кубку України. І, звичайно ж, хотілося пройти якомога далі в розіграші Кубку Виклику.

Розмовляв Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Бенфіки пояснив, чому залишив Трубіна в запасі
Футбол | 15 квітня 2024, 18:35 7
Тренер Бенфіки пояснив, чому залишив Трубіна в запасі

Рогер Шмідт вирішив застосувати ротацію складу

Поки схаменулися – вже 0:5. Збірна України розгромно програла бразильцям
Футзал | 15 квітня 2024, 18:45 4
Поки схаменулися – вже 0:5. Збірна України розгромно програла бразильцям

Синьо-жовті невдало провели другий матч міжнародного турніру в Литві

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.