Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 30 травня 2021, 16:18
2276
0

Збірна України з мініфутболу — переможець Кубку Незалежності 2020

Турнір пройшов у Києві

| Оновлено 30 травня 2021, 16:18
2276
0
Збірна України з мініфутболу — переможець Кубку Незалежності 2020

В Києві відбувся Кубок Незалежності з мініфутболу (футбол 6 на 6) за участю збірної України, яка була представлена двома складами, а також Молдови та Швейцарії. Всі команди — учасники чемпіонату світу з мініфутболу 2019 року в Австралії.

Матчі прийняв новий стадіон для мініфутболу — Sky Arena, який знаходиться біля Льодового стадіону на проспекті Академіка Глушкова, 9. Арена зі штучним покриттям 50 на 30 метрів здатна вмістити понад 400 глядачів.

«Асоціація масового футболу України за фінансової підтримки Young Business Club та за сприяння Міністерства молоді та спорту побудувала цю арену, і я радий, що футболісти випробували новий газон на цьому турнірі.

Це наш перший подібний інфраструктурний проєкт. У планах — подальше будівництво полів і стадіонів по всій країні. Ми готові співпрацювати з усіма, хто готовий інвестувати в такі проєкти і наповнювати їх змістом — регулярними турнірами з масового футболу», — зазначив Президент Асоціації масового футболу України Сергій Щерба.

«Дуже добре, коли бізнес долучається до спорту та допомагає його розвитку. SKY Arena — яскравий приклад такої співпраці», — наголосив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.
 

Першими вийшли на газон збірні України А та Швейцарії. Зауважимо, що збірна гостей з мініфутболу через COVID-19 не змогла прибути на турнір на Кубок Незалежності в повному складі. Тому Асоціація масового футболу України, як організатор турніру, враховуючи цей форс-мажор, дозволила виступити за Швейцарію українським гравцям. Футболки збірної Швейцарії на матчі проти Молдови та України одягнули кілька гравців зі збірної будівельників України.

Але на цьому гостинність українців закінчилась — Україна перемогла 9:1. Голи забивали: Олександр Романчук — 2, Іван Кривошеєнко — 2 , Артем Старгородський, Віталій Дєнюжкін, Андрій Хомин, Роберт Гегедош, Євген Заяць. До речі, чей матч став дебютним в збірній України з мініфутболу для колишньої зірки київського «Динамо» Олександра Алієва. Свого гола він не забив, але зробив дві гольові передачі.
 

Збірна Молдови, яка приїхала «обкатати» свою молодь перед чемпіонатом світу U23 (який пройде в Києві наступного року), поступилася другому складу України — 0:5.

Україна Б — Швейцарія 12:1

Ігор Кіян забив 5 м'ячів, Олег Поліщук — 3. По одному голу на рахунку Дмитра Жданова, Володимира Рибцова, Сергія Козюберда, Юрія Балашева.

Україна А — Молдова 5:0
 

Молдовська молодь виглядала досить привабливо в двобою зі складним суперником, в складі виділялись досвідчені колишні гравці УПЛ Андрій Хомин, Олександр Алієв, Іван Кривошеєнко та інші. Дубль на рахунку Євгенія Зайця. Олександр Семенов, Іван Кривошеєнко, Олександр Акименко забили по голу.

Швейцарія — Молдова 1:6
 

Збірна Молдови без проблем розібралась з командою Швейцарії та посіла третє місце в турнірі на Кубок Незалежності.

Останній матч турніру на Кубок Незалежності перетворився на топ-матч, в якому зіграли два склади збірної України, яки вирішували, хто ж стане володарем Кубка Незалежності.
 

Перемогу здобув другий склад збірної України з рахунком 2:1. Голи на рахунку Олександра Акименка та Олега Поліщука у команди Б, та Артема Старгородського зі складу А.

«В цьому матчі жовті грали проти синіх. Ці кольори на футбольному полі на турнірі Незалежності нашої країни — це дуже символічно. Адже масовий футбол об'єднує, тому що футбольну мову розуміють всі», — зауважив Президент Асоціації масового футболу України Сергій Щерба.
 

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.