Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 26 серпня 2020, 21:08
1258
0

Коротко про головне. Тренер «Київ-Баскета» про трансфери, новачків і цілі

Артем Сліпенчук поділився думками про майбутній сезон

| Оновлено 26 серпня 2020, 21:08
1258
0
Коротко про головне. Тренер «Київ-Баскета» про трансфери, новачків і цілі
БК Київ-Баскет. Артем Сліпенчук

Столична команда зібралася на своє перше передсезонне тренування. Відразу ж варто відзначити присутність в ростері «Київ-Баскета» торішніх лідерів колективу: Близнюка, Крутоуса, Коренюка та інших. Серед новачків вирізнялися гравець збірної України - Артем Ковальов і пара американських захисників: Мессі та Янг. У той же час, бігмен Майк Джейкобсон вже скоро прибуде в розташування Айнарса Багатскіса. А після тренування вдалося поспостерігати за баттлом форвардів Павлова і Ковальова «хто влучить з центру майданчика» і задати кілька актуальних питань тренеру «Київ-Баскета», Артему Сліпенчуку.

- Артеме, тренерський штаб задоволений комплектацією команди?
- Ті гравці, яких ми планували бачити в складі, підписані на прийдешній сезон. А далі - подивимося. Можливо, по якихось позиціях будемо підсилюватися. Але на даний момент, комплектація команди на старт сезону завершена.

- Сьогодні разом з командою тренувався Олександр Липовий (баскетболіст збірної України). Він - гравець «Київ-Баскета»?
- Ні, ні. Він був викликаний в збірну і потім, щоб не втрачати тренувальний тонус, попросив Айнарса Багатскіса потренуватися з командою. Зараз він не розглядається як можливе посилення складу.

- Серед запрошених тренером на збори національної команди є ряд вільних агентів - Мішула, Кравцов. Клуб спостерігає за ними?
- Кадрові рішення приймає головний тренер. Якщо Айнарс зацікавився тим чи іншим баскетболістом, він дає мені завдання: «Зроби аналіз цього гравця і дай свою оцінку про його здібності». Поки що, «Київ-Баскет» закінчив комплектацію складу.

- Тренерський штаб уже визначився зі стартовою п'ятіркою?
- У нашій команді такого поділу немає. Всі 12 баскетболістів однакові і вибір «стартерів» буде робитися в день матчів. Якщо Ви подивіться на статистику минулого року, у нас мало не кожну гру змінювалася стартова п'ятірка. Це команда і неважливо, хто буде починати гру, важливо, хто буде її закінчувати.

- На закінчення ігор може не вистачати «снайперів». Як вважаєте?
- Чому ж? У нас є Паша (Крутоус), Богдан (Близнюк), Кондраков теж влучити може, американські захисники. Павлов (бігмен) теж з кидком. І до нас ще їде Майк Джейкобсон, який повинен прибути в розпорядження клубу 28 серпня. У нього теж є кидок з периметра.

- Джейкобсона взяли на позицію форварда чи центрового?
- Він здатний закрити обидві позиції. У Майка великий діапазон дій.

- Після того, як клуб залишили Шеферд і Классен, хто буде болл-хендлером у команді?
- Можу я, якщо треба (сміється)! Є Юра (Кондраков), Брендон (Янг), Брюс (Мессі). Поки що так. Янг буде закривати позиції 1-2. У Близнюка хороший дриблінг. Зараз в команді підібралися рослі, габаритні баскетболісти, а так само є з кого вибирати плеймейкера.

- Поточний ростер сильніший за торішній?
- Завершення чемпіонату покаже. Минулий чемпіонат був змазаний епідемією і йому складно дати оцінку. Але команда показувала хорошу гру, зуміла дати певний результат. Так що, після закінчення цього сезону будемо порівнювати. Побачимо, хто з баскетболістів реалізував свій потенціал, а хто ні.

- З «Київ-Баскета» пішов Пустозвонов. Хто стане лідером роздягальні для молоді?
- Так їх тут вистачає! Павлов - гравець збірної України, має досвід виступів в Литві. Коренюк довго виступав закордоном - Франція, Китай, Румунія. Крутоусу теж уже не 20 років. За віком ми можемо здаватися молодою командою, але в той же час, у цих баскетболістів є певний досвід виступів на пристойному рівні. До того ж, всі ці хлопці - професіонали своєї справи.

БК Київ-Баскет, Павло Крутоус

- Які цілі команди на прийдешній сезон?
- Ми всі хочемо вигравати. Але конкретні цілі не обговорюються. Зараз ми рухаємося від тренування до тренування. Потім, почнуться ігри, будемо рухатися від однієї гри до наступної. У нас планується по 3 матчі в тиждень. При такому графіку багато що може трапиться. Само собою, є тільки одне місце - перше, решта не грає ролі.

- Є плани на Кубок Європи ФІБА?
- Немає плану виграти кубок або плану «добре виступити». Зараз ми готуємося до найближчої гри з «Хіміком» в кубку України. Далі - будемо готуватися до наступної гри. Загадувати, яким буде результат - це непрофесійно. Наша тактика - йти від одного матчу - ось до чого.

- Ви вже аналізували Ваших опонентів: «Прометей», «Дніпро», «Хімік»?
- Так, ми бачимо, кого підписують наші суперники, дивимося інформацію про гравців. І «Прометей», і «Дніпро», впевнений, будуть сильні. У «Дніпра» і «Хіміка» є своя система, філософія, сильні тренери. «Прометей» - новий клуб, який має хороший бюджет, хорошу організацію і набрали пристойних баскетболістів.

- Боїтеся «Прометея»?
- Відкрию секрет: ніхто ніколи нікого не боїться. Команда виходить на паркет, є завдання виграти. Буває таке, що не вийшло, але всі гравці і тренери віддали себе на майданчику і їхня совість чиста. Але боятися - такого ніколи не було.

- Чому відпустили Петрова та ще й в «Прометей»?
- Гравцеві надійшла вигідна пропозиція. Він вирішив, що так буде краще для нього і його сім'ї. Для його кар'єри. Значить, ми не змогли запропонувати ті ж умови, що і «Прометей». Але відхід/прихід гравців - це нормальний процес.

В'ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо
Футбол | 23 квітня 2024, 09:48 49
Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо

Пропозицію робили трьом футболістам, але вони відмовились

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 11
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.