Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 серпня 2020, 01:49
11060
73

КАШТРУ: «У нас було 70% володіння, але якщо без реалізації, це нівелюється»

Головний тренер «Шахтаря» пояснив причини поразки від «Динамо»

| Оновлено 26 серпня 2020, 01:49
11060
73
КАШТРУ: «У нас було 70% володіння, але якщо без реалізації, це нівелюється»
ФК Динамо Київ. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру після поразки в матчі за Суперкубок України від «Динамо» (1:3) прокоментував гру так:

– Чому ми програли в сьогоднішньому матчі? Гадаю, відповідь очевидна. Було три удари у «Динамо», і вони змогли їх реалізувати. У нас же була достатня кількість моментів, але, на жаль, ми не змогли їх реалізувати. Це головна різниця. Незважаючи на те, що у нас було 70 із гаком відсотків володіння м'ячем, якщо немає реалізації, то це нівелюється.

Зрозуміло, що футбол не завжди справедливий. Нікому не цікаво, грав ти добре або погано, а рахуються голи, які команди забивають і, відповідно, пропускають. Сьогодні ми маємо прийняти цю несправедливість. Звичайно, я розчарований результатом. З першого й до останнього моменту ми домінували у грі, повністю поміняли по ходу матчу нашу тактичну схему, постійно намагалися створювати моменти, посилювали лінію атаки. Але, незважаючи на повне домінування, ми програли другий тайм із рахунком 0:1. Це здається нереальним... Нічого не поробиш, у футболі цінується результат – і нічого більше.

– Чому Марлос не вийшов із перших хвилин?

– Це було моє рішення. У моєму розпорядженні 20 із гаком гравців, доступних на гру. Ми прийняли рішення, що в сьогоднішній грі необхідно задіяти більш лінійного вінгера, який міг би забігати в зону між центральним та крайнім захисниками. І зрозуміли, що Тете підходить ідеально під цю схему. Марлос більше звужує, відповідає за середину, а Тете – більше фланговий гравець. При цьому ніхто не відміняє того факту, що Марлос – чудовий гравець та великий професіонал.

– Чи задоволені ви фізичною формою своєї команди?

– Що стосується фізичної форми, то ми виглядали добре протягом усієї гри. Я неодноразово казав, що не переживаю за фізичний стан своїх гравців. Я знав, що хлопці будуть сильні в цьому компоненті у сьогоднішній грі, і вони показали це на полі. Ми змогли притискати суперника, грати з високою інтенсивністю, у динамівців практично не було контратак. Ми прекрасно розуміли, що у нас лише чотири дні між іграми, але цього часу цілком достатньо, щоб підготуватися. З чотирьох, на мою думку, найбільш важливих аспектів – техніка, тактика, фізика та психологія – мене змушувала хвилюватися лише остання складова. Зовсім нещодавно пройшла гра (з «Інтером» у Лізі Європи. – Авт.), яка дуже сильно розчарувала нас. А у фізичному плані ми чудово розуміли, як треба діяти. І що мене по-справжньому засмутило сьогодні – це те, що «Динамо» три рази б'є по наших воротах, і забиває три м'ячі.

У другому таймі ми почали грати у три захисники, з Кривцовим, Степаненком та Бондарем, висунувши вперед Додо та Матвієнка, звузивши Тайсона, відтягнувши в середину Тете та Соломона, а Марлос та Алан Патрік підключалися до початку атак. Мораес при цьому намагався витягнути на себе захист «Динамо». В принципі, нам вдавалося дістатися до воріт суперника, закінчуючи матч фактично з двома захисниками, але ще забити так і не вдалося. Я можу довго говорити про це, але лише привітаю «Динамо» з перемогою. Наша ж головна мета залишається незмінною – стати чемпіонами України.

– Перед матчем ви тепло привіталися з Мірчею Луческу. Розмовляли про щось?

– Так, ми привіталися, сказали один одному кілька приємних слів. Після матчу він привітав нас із тим, як ми грали, а перед грою сказав, що для нього велике щастя знову стати тренером та бути в Україні. Луческу – по-справжньому футбольна людина, він заслуговує на глибоку повагу.

– Луческу не так давно в «Динамо». Як ви оціните роботу, яку він виконав у київському клубі?

– Я можу припустити, але говорити про те, як змінилося «Динамо» або що буде в найближчому майбутньому, мені складно. Можу говорити про суперника по тій грі, яку ми провели зараз. «Динамо» завжди буде командою, яка боротиметься за чемпіонство в Україні. Але у киян було лише 20% володіння м'ячем. Луческу – не той тренер, який «закриває» свою команду в обороні. Гадаю, в подальшому ми побачимо «Динамо» з іншим обличчям – не з тим, що було сьогодні. А боротьба за перше місце буде, як завжди, напруженою. І ми готові до цього. У житті нічого просто не дається – лише старанна робота буде давати свої плоди. Важливо показувати характер бійців, і ми будемо це робити протягом усього сезону. Незважаючи на те, що сьогодні був день розчарувань для нас.

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 05 травня 2024, 07:00 24
Шахтар – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Два попередні матчі суперників цієї весни завершилися з однаковим рахунком 4:1 на користь гірників

Полісся – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 05 травня 2024, 07:15 0
Полісся – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Результати конкурентів змушують перемагати

Коментарі 73
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Федько
с Интером тоже у вас было владение
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
matrix
Есть такая старая пословица!!!
Хорошему танцору кое-что мешает!!!!
pricolist
А толку от этого владения, если вы просто перекатываете мяч в центре поля без обострения
Andre066
67 против 33 было шахтер - интер
70 против 30 владение шахтер - динамо
Не велика разнимца то.
А имнем
Шахтер 2(3) удара в створ и 1 гол
Динамо 3 удара и 3 гола.
Да хоть 90% бегайте с мячом а у вас возня и реализация никакая почти
Если бы на деПене дали штрафной то 0-3 и 1(2) удара в створ за игру. СМЕХ
Vbolivalnyk-Peter
Попри те що дощ заважав тільки Шахтарю, жодного разу гравець кротів не підслизнувся чи не зумів обробити м'яча, на відміну від гравців Динамо, які кілька разів небезпечно обрізалися власне через дощ. Звичайно в таку погоду оборонятися ні и простіше ніж атакувати, однак, так як це робив Шахтар... Ну для рівня УПЛ, можливо і круто, однак... Скільки було на мокрому газоні дольніх ударів - практично жодного, скільки було вривань на швидкості у вільні зони поблизу воріт киян ( коли захисник на 90%порушить правила, оскільки навіть коли і намагається уникнути зіткнення, не може це зробити через мокрий газон) - практично можна порахувати на пальцях однієї руки. Так по картинці Шахтар виглядав на порядок краще, але це тільки візуальний аспект оскільки вони постійно атакували, але якщо "копнути" глибше - Динамо захищалося вміло та без паніки. Не було явних провалів та й усі свої можливості у нападі реалізувало практично на 100%. Так хто був кращим Шахтар у інертному нападі та з недолугими захистом, чи Динамо з спокійним захистом та ефективним нападом?... Гадаю запитання риторичне, а відповідь на нього на табло!!!!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
A.V.
Сьогодні Динамо просто напудило Шахті. Каштер повинен це їсти мовчки. Напевне, ще не один раз. Луч не по зубам йому. Умиє, як пацана. Терпіть!!!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Arius
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex323
"Подающим надежды дебил" він же шибздик Олександр Фурманов
від нічого робити написав коментар.
Ха-ха . От ідіот.
Arius
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
Нужен классный вратарь + 4 защитника на все позиции.
UKRAINE FAN
Зачем это владение если по воротам не бить? Пора уходить от данной тактики ведь даже Барселона и Гвардиола раз за разом терпят не удачи с этой тика такой! А У шахтера исполнители явно не такого уровня!
JulikoB
После матча он поздравил нас с тем, как мы играли,
------------------------------------
Мирча знатный троль
spqr-te
В Шахти що з обороною проблема, що з воротарем (вдалих 5 матчів на рік не рахуються)
Alex323
Люди не хотять розуміти, що відбувається з шахтарем.
Один Фурманов це розуміє. Ха-ха.
Розвеселив.
VadyaMetal
После этого интервью,признаюсь, проникся уважением к Каштру. На сколько все грамотно описал из того что было в матче и как толерантно выразил свое виденье - это мега респект! Фонсека по уровню интеллекта и поведения и близко до него не дотягивал, имхо.