Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 29 серпня 2020, 01:36
16833
37

Відкритий лист редакції Sport.ua журналу Франс Футбол

Поверніть «Золотий м'яч 2020», бо будете виглядати, як танцюючий лезгінку Депардьє в Грозному

| Оновлено 29 серпня 2020, 01:36
16833
37
Відкритий лист редакції Sport.ua журналу Франс Футбол
Твіттер Баварії. Роберт Левандовськи

Головному редактору журналу Франс Футбол Pascal Ferré

Високоповажний пане Ferré!

Бажаємо Вам бути здоровими, а Вашому дітищу - довгих років життя і процвітання.

Відразу ж поспішаємо повідомити, що звертаємося до Вас в досить злободенній, проте і в досить делікатній справі. Так що поговоримо як-небудь іншим разом. І про погоду, і про прекрасні види, що відкриваються з Ейфелевої вежі, і про неглибокі знання Неймара в німецькій транскрипції, що не дозволило йому відрізнити «Баварію» від «Байєра». Але зараз про інше.

Головною причиною, яка змусила нас взятися за перо, стало, як Ви, напевно, вже могли здогадатися з вищевикладеного, несподіване, на наш суб'єктивний погляд, скасування Вашим журналом церемонії нагородження найкращого футболіста Європи «Золотим М'ячем» в 2020 році. Ми з колегами почули Ваші аргументи з приводу її скасування, і, даруйте за зухвалість, визнали їх не вельми переконливими.

Так, ми підтримуємо Вашу стурбованість у зв'язку з епідеміологічною ситуацією, яка все ще залишається дуже і дуже складною. Ясна річ, що нагороджувати героя футбольного року хотілося б в променях софітів, при посмішках шанованих експертів і модної тусовки. Але сміємо Вас запевнити, що навіть без усього цього антуражу церемонія не буде схожа на бенкет під час чуми. Ні в якому разі. З тієї простої причини, що, незважаючи на перенесення Євро-2020 на наступний рік, турніри Ліги чемпіонів і Ліги Європи були благополучно завершені, і Старий Світ бачив народження і затвердження нового гегемона, який, цілком можливо, може замахнутися на рекорд «Реала» за числом поспіль завойованих титулів.

Напевно, буде зайвим акцентувати увагу такого кваліфікованого фахівця, як Ви, на тому, що нинішня «Баварія» - це справжній феномен. Впевнені, Ви і без сторонньої допомоги це знаєте. А коли так, то, на наше загальне переконання, футбольна Європа повинна не тільки знати своїх героїв, а й гідно їх нагородити. Це буде правильно. І це буде справедливо. Тим більше, що в сезоні, який нещодавно закінчився, був як мінімум один футболіст, який своєю грою довів, що зараз - найкращий з найкращих. Знову-таки, напевно Ви знаєте, про кого йдеться - про Роберта Левандовського.

Ви не дасте збрехати: в сезонах, коли немає великих футбольних форумів, типу чемпіонатів світу або Європи, індивідуальну нагороду найкращому гравцеві континенту вручають, як правило, на підставі побаченого в Лізі чемпіонів. Нам тут в Києві здається, що беззастережно найкращим футболістом останньої за ліком чемпіонської Ліги був 32-річний польський форвард. Чому його (або кого б то не було) не відзначити по справедливості, адже дорога ложка до обіду, а в новому сезоні, де, сподіваємося, вже буде проведено Євро, буде вже зовсім нова історія і напевно інші герої і фаворити.


Твіттер Баварії

Настійно просимо Вас переглянути своє рішення про скасування церемонії нагородження «Золотим М'ячем», адже, як ми всі прекрасно знаємо, футбольний матч повинен відбутися при будь-якій погоді. Вважаємо, що погода - і епідеміологічна, і політична, і кліматична - не досягнула піку неповернення, вона дозволить нехай і з обмеженнями і без надмірностей, але цілком достойно провести церемонію, відновивши, таким чином, справедливість. Адже, незважаючи на всі ці дивацтва і деформації сезону, що минає, ми всі знаємо, що будь-яка реформа календаря ніколи не скоротить термінів вагітності. А Ви, вибачте, намагаєтеся придумати новий велосипед, хоча старий - зовсім ще не старий.

Крім того, нам здається, що і для Вас і Ваших співвітчизників у поверненні «Золотого М'яча» - 2020 є певний резон. «ПСЖ» провів блискучий сезон. Навіть незважаючи на поразку у фіналі ЛЧ. За загальним переконанням, Кіліан Мбаппе запросто міг би потрапити в підсумкову трійку лауреатів. А може, і двійку. Та й Неймар там теж може опинитися. Чи Депай з «Ліону». Рік же був дуже хорошим для Франції і її футболу, навіщо ж його псувати таким ось необачним кроком? Вам хіба хочеться стати таким же непорозумінням, як Жерар Депардьє, що танцює лезгінку в Грозному?

Закінчуючи, хочеться Вам побажати терпіння, адже воно Вам повинно згодитися в цей непростий час. І мудрості. Тієї мудрості, яка приходить з роками. Яка зараз є у Зінедіна Зідана, але влітку 2006 року її, на жаль, не було, тому тоді Мундіаль і виграла Італія. Зараз француз навряд чи може виграти «Золотий М'яч» - хоча чим чорт не жартує, але він запросто може підійти до жаданого трофею на відстань кількох сантиметрів. Виходить, що його майбутнє безпосередньо залежить від Вас. Тому ще раз просимо Вас повернути церемонію на її законне місце. Як у нас кажуть, щоб потім не було боляче за безцільно прожиті.

На цьому дозвольте вклонитися. Щиро Ваші колеги зі Sport.ua.

P.S. Нічого особистого: Левандовський нам навіть не друг. Просто істина дійсно дорожче.

Опитування

Голосів 288
Як ви вважаєте, чи потрібно повернути церемонію вручення нагороди Золотий м'яч 2020?

Так, це буде справедливим рішенням

229 голосів 79.51 %

Ні, цей футбольний рік неповноцінний

36 голосів 12.5 %

Не знаю / мені все одно

23 голоса 7.99 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії
Футбол | 18 квітня 2024, 21:20 1
Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії

Рустам Худжамов висловився про останні успіхи кіпера збірної України

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Akkerman65
Если действительно такое письмо существует, то оно не должно быть похожим на письмо запорожцев турецкому султану. Нужно выражать свои мысли коротко и внятно, а не как обычно, в стиле непризнанных сатириков.
rus68
По сути согласен, но...
Письмо написал Sport.ua, а стыдно, почему-то мне.
Вам не Франков на коленке этот "шедевр" состряпал?
Tasha19
Якщо ЗМ таки вручать, то будемо знати кому Роберт має подякувати)))
euro2012_za_2012euro
Левандовски - понятное дело лучший.
А есть текст этого письма на французском или английском?
Саша Яковенко
Анонимная кляюза в литературном стиле - я такое люблю.
euro2012_za_2012euro
История фразы «Матч состоится при любой погоде». Почему она исчезла с афиш?
Все изменила одна игра в 1951-м.
То, что матч состоится при любой погоде, вы слышали сотни или тысячи раз. В советские времена эту фразу писали на афишах, и она подразумевала, что игра очень важная, ее ждут миллионы болельщиков и она точно пройдет в назначенное время.
Первый чемпионат СССР состоялся в 1936-м, и надпись «Матч состоится при любой погоде» начали наносить на афиши всех важных игр.
Надпись исчезла с афиш в 1951 году. В июле матч чемпионата СССР между ленинградским «Динамо» и «Крыльями Советов» (Куйбышев) был прерван из-за жуткого ливня, который во втором тайме превратил газон в болото. Арбитр Моргунов принял удивительное для того времени решение: остановил игру при счете 2:1 в пользу «Крыльев» и отправил футболистов в раздевалки.
После этого матча организаторы решили не рисковать и больше не писали на афишах, что игра состоится в любую погоду. А «Динамо» и «Крылья» провели переигровку лишь спустя два месяца, в сентябре. Итог – 2:2.
★  Дядя Стёпа ★
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Это какой-то позор....
dd dent
Что-то новенькое, но оригинально
El_Maestro
Курва, то є зрада!!!!!!!!!! Який до дупи Левандовський???!!!
Ви мали просити за Беседіна!!!!!!!!
Vbolivalnyk-Peter
Судячи з перших абзаців листа sport.ua для Францфутбол - найавторитетніше європейське видання, з думкою якого французи рахуються в першу чергу. Усе тепер полюбому "Золотий м'яч - 2020" мусять вручати. Адже сам SPORT.UA звернувся про це до якогось там Францфутбол...
Pavel Gabor
Роберт полностью достоин этого трофея!
Сергей Журавко
Письмо конечно же липовое.По транскрипции:Бавария-это Байерн,так что понять Неймара можно.По-поводу Левандовского,поддерживаю 💯 процентов! В этом году поляк лучший! Золотой мяч заслужил по-праву.А письмо sport ua...ну извините,позорить нашу страну не обязательно.Итак не в фаворе.И вообще, причём тут Депардье с лезгинкой?
tima fialko
"Ми з пацанами..."просимо за Левандовського-оце і все що зрозуміють французи.Вийшло і не офіційно і не серьозно.На 70% текст можна скоротити і він буде кращим.А взагалі то,французи подарували шанс.Самі Sport.ua опитайте провідних журналістів,тренерів,сайти контененту і об"явіть переможця на всю Європу
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Руслан Луценко
Уровень деятелей спорт юа поражает. Сайтом бы лучше занялись. А письмо ваше галимый зашквар! Депардье наверное в Грозном не так зашкварился, стыдоба!!!! Сомневаюсь, что в вашей редакции кто то может этот памфлет перевести на французский, оно наверное и к лучшему... Стыдобище!!!
solart1964
Чет такое впечатление, что это письмо читателям спорт.юа, ане франц футболу. Туда они вряд ли его послали. А если послали, то перевод будет значительно короче и лаконичнее))))
★  Дядя Стёпа ★
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
«Матч состоится в любую погоду» — советский кинодетектив режиссёра Роланда Калныньша по повести Вацлава Фолпрехта «Смерть в штрафной площадке».
Сюжет.
В Прагу на ответную игру прилетает футбольный клуб из Западной Германии. Во время тренировки основной игрок команды Франц Пихлер потерял сознание и скончался по дороге в больницу...
Хороший фильм.