Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 серпня 2020, 20:59
5086
2

За якими категоріями в боксі потрібно стежити після повернення з карантину

Лев Кравців - про найцікавіше, що на нас чекає в світі боксу

| Оновлено 26 серпня 2020, 20:59
5086
2
За якими категоріями в боксі потрібно стежити після повернення з карантину
Boxing Scene. Тайсон Ф'юрі

Пандемія коронавірусу вдарила по боксу з розмаху, смачно зарядив точно в підборіддя. Такого потрясіння спорт джентльменів не відчував уже давно, але потроху вибиратися з нокдауну потрібно. Тим більше, що до нокауту справа так і не дійшла, як би не намагався Дейна Вайт з UFC і бійцівським островом.

Саме час розібратися, куди варто дивитися, коли бокс остаточно прийде в норму, а промоутери зрозуміють, як їм жити без глядачів і грошей за квитки. Як мінімум, за якими вагові категорії точно варто дивитися, ми вам підкажемо.

Друга напівлегка вага

Хто чемпіон?

Мігель Берчельт, Лео Санта Крус, Джозеф Діас и Джеймел Херринг.

Чому варто дивитися?

Мігель Берчельт - крутий. Потужний нокаутер, що йде вперед і розкриває суперника так, як потрібно саме йому. Але на поєдинках з претендентами трохи засидівся. Його потенціал - вище. Об'єднавчий поєдинок або підйом у категорії і зустріч із Ломаченком, коли той звільниться. Мігель уже кілька разів говорив про таку можливість, але зараз Василю просто не до нього.

Крім того, Лео Санта Крус нарешті влаштує тест Джервонті Девісу. Американець пішов у легку вагу і навіть встиг провести бій з кубинцем Гамбоа, але тут «намалювався» відмінний поєдинок, і Девіс уже зібрався назад.

Будь-який бій Джервонти збирає перегляди. Майже будь-яка битва Лео Санта Круса - війна. Крім цього, Крус - великий хлопець. Це вам не засушений Педраса, а міцний хлопець, який може вдарити. Не сказати, що Лео є людиною, здатною точно накидати Девісу, але прочухана влаштувати і теоретично перемогти він може. Ось і перевіримо, що з себе представляє гроза Івана Редкача.

Легка вага

Хто чемпіон?

Василь Ломаченко і Теофімо Лопес

Чому варто дивитися?

Взагалі, легка вага - одна з найцікавіших у нинішньому боксі. Коли Василь Ломаченко переходив сюди, багато хто дивувався, а тепер питань не виникає. Тут і перспективна молодь, і вже досвідчені боксери. Всі великі, сильні, міцні. Багато з ударом і всі з амбіціями повалити з вершини Ломаченка.


Boxing Scene. Теофімо Лопес і Василь Ломаченко (праворуч)

Тут зовсім скоро об'єднання поясів. Точніше, сподіваємося, що скоро, оскільки з датою ніхто ніяк не визначиться. Проте, бій повинен стати чудовим. Молодий, перспективний, здоровенний нокаутер проти талановитого, але невеликого технаря, який вже зробив собі ім'я. Що може бути краще?

Але і крім чемпіонських розборок тут вистачає класних поєдинків. Той же Гарсія - Кемпбелл. Люк видав відмінний поєдинок проти Ломаченка, точно вставши в топ-5 кращих легковаговиків світу на поточний момент. Раян просто обіцяє знищити весь світ і вже просувається, як суперзірка, з мільйонами передплатників в Instagram. Перша серйозна перевірка: молодий підтвердить реноме або ж Кемпбелл включиться на повну і переможе?

Напівсередня вага

Хто чемпіон?

Еррол Спенс, Менні Пакьяо и Теренс Кроуфорд

Чому варто дивитися?

Якщо за іменами чемпіонів незрозуміло, то трошки розберемося. Якщо до карантину Кроуфорд і Спенс лише кидали один одному шпильки, розповідаючи, ніби ось-ось зустрінуться, то зараз, розуміючи, що повертатися потрібно голосно, включилися. Звичайно, відразу вони не перетнуться. І справа не в тривалому відпочинку, а в аварії, в яку потрапив і дивом вижив Еррол.

Проте, повертатися він планує не нудно - поєдинком проти Денні Гарсії. Американець трохи втратив свої позиції на тлі такої опозиції, але поганим боксером не став. При належній підготовці може наваляти кому завгодно. Кроуфорд теж сидіти, склавши руки, не збирається: тут або Пакьяо, або Портер. Що один, що другий нудьгувати не дадуть, та й Теренс - не з нудних бійців.

Десь там на горизонті маячить і Іван Редкач. До топів його зараховувати не будемо, але свій цікавий бій він виб'є. Якогось Броунера, якщо той повернеться в бокс, або Портера Іван затягне в мережі, щоб ще побитися на найвищому рівні.

Середня вага

Хто чемпіон?

Сауль Альварес, Геннадій Головкін і Деметріус Андраде.

Чому варто дивитися?

Розбірки середньоваговиків - завжди цікаво. Тим більше, коли в рингу такі майстри, як Головкін, Дерев'янченко, Альварес та інші. Звичайно, з мінусів категорії - постійна відсутність домовленостей. То Альварес б'ється з Дерев'янченком, то з Головкіним, то з Муратом, а то - взагалі в іншій вазі. Головкін просто сидить і чекає кінця карантину, але на інших чемпіонів лізти не збирається.


Boxing Scene. Геннадій Головкін і Сергій Дерев'янченко (праворуч)

Справжня світла пляма - Дерев'янченко. Вийшов з Головкіним - спірно програв. Пережив, перечекав, домовився з іншим чемпіоном. Жермалл (не плутати з Жермеллом) Чарло - чемпіон WBC погодився помірятися силами з українцем. Американець, як і всі чемпіонські суперники Сергія, високий, довгорукий і швидкий. Ну і що?

Дерев'янченко хоч раз дав засумніватися в собі в таких боях? Ось і тут не дасть.

Суперважка вага

Хто чемпіон?

Ентоні Джошуа і Тайсон Ф’юрі.

Чому варто дивитися?

Тому що це - супертяжі. Там у будь-який момент може стати весело, а коли такий підбір бійців - тим більше. Ось вам же цікаво, що буде з Вайлдером? Припустимо, він програє Ф'юрі і в третьому бою, а далі що? Цікаво. А з Ф'юрі? Ну, за винятком випадку, що він зап'є, тому що такого не передбачається. Цікаво. Коли там Джошуа вже на об'єднання піде, і як він впорається з Пулєвим?


Boxing Scene. Олександр Усик і Дерек Чісора

І Усик, звичайно ж. Як такий невеликий хлопець буде битися зі здорованями і чи спрацює його технічність? Цікаво. А який бій видали Повєткін і Вайт! На диво й інші пари: Усик - Чісора, Ф'юрі - Вайлдер. Уже вистачить, щоб закрити рік спокійно, а тут ще Джошуа - Пулєв. Краса, та й годі.

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Маріно ПУШИЧ: «Ракіцький – дивовижна людина та дивовижний гравець»
Футбол | 06 травня 2024, 18:11 17
Маріно ПУШИЧ: «Ракіцький – дивовижна людина та дивовижний гравець»

Наставник оцінив гру досвідченого футболіста

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 06 травня 2024, 08:17 0
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Будник
Беда в том, что карантин не закончится. Кому-то это нужно...
K_Sarioglo@i.ua
Cтранно что во-первых 1-й полусредний вес не упомянут.
Уже на носу бои Рамирес-Постол и Тейлор-Консонг, потом вероятно победители подерутся между собой, почти наверняка после боя с Ломом вне зависимости от результата туда поднимется Лопес, аиз рейтингов уже готовы напирать на титул Гиясов, Эргашев и Сепеда.
Ну и также я бы отметил легчайший вес. Иноуэ, Убаали, Ригондо, Касимеро и они вроде как готовы только откроют барьеры кинуться друг на друга.