Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
1811
2

Леонід БУРЯК: «Яка різниця, хто тренер? Динамо має бути на рівні»

Експерт про матч за Суперкубок України

Леонід БУРЯК: «Яка різниця, хто тренер? Динамо має бути на рівні»
ФК Динамо Київ

Колишній гравець і тренер Динамо поділився своїми очікуваннями від матчу за Суперкубок України проти Шахтаря. Матч відбудеться 25 серпня о 21:00.

- Звичайно, очікую гарного футболу. Хочу стабільності, тому що Динамо успішно зіграло в Кубку України, але провалило матч у чемпіонаті. В останньому сезоні була велика різниця в очках, але не думаю, що кияни настільки поступаються Шахтарю. Перше коло чемпіонату зіграли. Луческу - не чарівник, за помахом палички вирішити всі проблеми не вийде. Але, разом з тим, хочеться стабільності і результату.

- Як змінилася гра Динамо з приходом Луческу?

- Не буду говорити, як вона змінилася. Усе йде поетапно, зі своїми проблемами, позитивними емоціями, але процес пішов і є результат. Правда, Динамо зараз важко в таких іграх, як із Шахтарем, Зорею. Тільки в таких матчах можна щось побачити. Потихеньку треба рухатися вперед, покращувати якість гри, кондиції, визначитися зі складом, з тими людьми, які можуть зробити результат, хоча складно, 8 осіб травмованих і вони не зможуть допомогти команді в матчі з Шахтарем. 

- Виходячи з контрольних поєдинків, першого матчу чемпіонату з Олімпіком, наскільки динамівці розуміють вимоги головного тренера?

- Мені складно сказати, потрібно бути всередині команди. Але по всьому тому, що є, гравці позитивно відгукуються про роботу з Луческу. Приділяється багато часу тактиці, теоретичним заняттям. Це все добре, але потрібно те, про що вони домовляються, перенести на поле.

- Як вписуються в структуру гри Динамо футболісти, які повернулися з оренди і чи зможуть вони протистояти Шахтарю?

- Вони добре себе проявили в матчі з Олімпіком і це шанс для них. З великою повагою ставлюся до Тимчика, Лєднєва, Супряги. Хочеться, щоб швидше вони ставали на ноги і приносили користь команді. А травми гравців стартового складу - їх шанс проявити себе.

- Той факт, що Луческу проведе поєдинок проти своєї колишньої команди - це плюс для Динамо?

- Плюс не плюс, а потрібно його сприймати як тренера біло-синіх. Я скажу так - мені все одно, хто буде тренувати команду. Головне, щоб кияни були чемпіонами і команда встала на ноги. А яка різниця, хто тренер? Динамо має бути на рівні і боротися за перші місця. Важливо, щоб вболівальники ходили на стадіон.

- Що Динамо може протиставити Шахтарю на даний момент?

- Обидві команди готувалися в однакових умовах. Можливо, гірники мають більше ігрової практики, грали в Лізі Європи, і набрали кондиції. Не думаю, що біло-сині поступаються Шахтарю. Настрій і фізична форма, плюс майстерність футболістів, які вийдуть на поле, допоможуть досягти позитивного результату.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
футфан
І це говорить колишній тренер Динамо, який час від часу дивиться запис матчу Динамо-Тун. Може йому згадати як він збірну тренував, маючи в атаці володаря золотого м'яча на той момент?
dd dent
Как это сурок Буряку ещё второй шанс не дал, там тоже мог бы сказать что поторопился как с михой, но удивительно что хоть эта чаша миновала, правда виват король распсиховался что-то, наверное думал что всех ждёт шанс # 2 после михи, а тут луч