Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 серпня 2020, 12:37
11185
12

Дебют Луческу, акція київських фанів, три пенальті в одні ворота

Найцікавіші події першого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 25 серпня 2020, 12:37
11185
12
Дебют Луческу, акція київських фанів, три пенальті в одні ворота
ФК Динамо

Стартовий тур чемпіонату України порадував результативністю: в шести матчах забито відразу 27 м'ячів, зафіксована лише одна нічия. Ось так би і далі. Безсумнівно, потрібно відзначити довгоочікуваний дебют Мірчі Луческу на чолі «Динамо»: поки що позитиву набагато більше, ніж негативу. Заслуговує уваги і перемога «Шахтаря» над «Колосом» в матчі з трьома пенальті в ворота ковалівців. Ложка дьогтю в дебютному турі - перенесення матчу «Львів» - «Минай» через епідемію коронавірусу у львівській команді.

Дебют туру

21 серпня відбувся довгоочікуваний дебют нового головного тренера «Динамо» Мірчі Луческу, який до цього довгі роки небезуспішно трудився на аналогічній посаді в «Шахтарі». Перший млинець для 75-річного наставника був цілком їстівним: його підопічні без особливого клопоту переграли «Олімпік», відвантаживши донецькій команді чотири м'ячі, при цьому пропустивши лише одного разу. Правда, після того, як Політило скоротив відставання в рахунку до мінімуму - 1:2, кияни трохи знітилися.

Але вчасно проведені заміни Луческу і просто вищий індивідуальний рівень «біло-синіх» дозволили їм здобути перемогу з комфортним рахунком.

Експеримент туру

За словами динамівського керманича, зараз він не має можливості виставити оптимальний склад, оскільки відразу вісім гравців вимушено перебувають поза грою. У двох - коронавірус (Вантух і Русин, вони на самоізоляції), в інших травми різного ступеня тяжкості (Попов, Шабанов, Миколенко, Шепелєв, Вербич і Циганков). Через це стартовий склад «Динамо» вийшов вельми несподіваним: пара центрбеків - Сирота і Кендзьора, лівий захисник - Караваєв, правий - Тимчик, в центрі поля з Сидорчуком зіграв Шапаренко, правого вінгера - Цитаішвілі, а на місці форварда - Супряга.

Промах туру

В якості єдиного нападника «Динамо» в поєдинку проти «Олімпіка» виступив Супряга. У Влада була купа моментів, але реалізував він лише один з них. Найбільш показові його промахи - на шостій і 67-й хвилинах, коли форвард не зумів використати вихід один на один з голкіпером: в обох випадках Супряга не влучив у ціль.

Сейв туру

А ось на 25 хвилині, після чергового побачення з голкіпером донеччан Супряга таки зумів поцілити в площину воріт, проте в даному випадку блискуче зіграв воротар. Кичак зумів оперативно «скластися» (при його-то зрості!) і витягнути м'яч з правого кута воріт.

Повернення туру

На другий тайм проти «Олімпіка» Луческу випустив Жерсона Родрігеша, який залишок минулого чемпіонату на правах оренди провів у Туреччині. Чи то румунському тренеру вдалося знайти «ключик» до норовистого гравця, чи то сам португальський люксембуржець взявся за голову, але факт залишається фактом: півзахиснику вдалося помітно посилити гру і стати одним з героїв поєдинку. Якщо він все-таки залишиться в команді і зосередиться виключно на футболі, в його особі «біло-сині» отримають суттєве посилення.

Акція туру

В кінці першого тайму матчу «Олімпік» - «Динамо» на стадіон завітали фани столичної команди. Матч офіційно проводився без глядачів, тобто вхід на гру уболівальникам був, в принципі, заборонений, але динамівські ультрас організованою колоною зайшли на гру через центральний вхід. Власне, фани ще перед грою анонсували свою акцію: мовляв, не будемо підтримувати рідну команду до тих пір, поки її тренує Луческу. Вболівальники масово палили фаєри, скандували «Суркіси - ганьба», «Суркіс - ху...ло» і «Луческу - на вихід», після чого так само організовано покинули стадіон.

Пенальті туру

У грі «Шахтар» - «Колос» було призначено відразу три пенальті. І всі вони - в ворота ковалівської команди. Перший одинадцятиметровий Ігор Пасхал призначив на 45 хвилині, побачивши фол Петрова на Патріку. Вельми сумнівне суддівське рішення. До призначення другого пенальті у ворота Волинця претензій бути не може: Задоя відверто наступив на гомілкостоп Мораеса. А ось третій за ліком пенальті - найбільш спірний: Оріховський зіграв спочатку в м'яч, а вже потім зачепив ногу Марлоса. Цілком можливо, що претензій до Пасхала було б на порядок менше, якби на матчі працювала система ВАР. Але її в першому турі не було. Тому і маємо те, що маємо.

Воротар туру

Голкіпер «Колоса» Волинець став справжнім героєм під час пенальтійських дуелей. Спочатку Євген майстерно потягнув удар від Тайсона: екс-капітан «гірників» традиційно бив на силу, але голкіпер вгадав напрям удару. У другому випадку Марлос покладався більше на точність і хитрість, несильно запустивши м'яч по центру воріт, але і на цей раз воротар «Колоса» виявився на висоті, відбивши м'яч ногами. А ось з ударом Алана Патріка Євген не впорався. Але, справедливості заради, потрібно відзначити, що бразилець при пробитті удару напевно порушив правила: зробивши кілька кроків, потім пішла довга пауза, і вже після неї удар.

Перенесення туру

Неприємна в усіх відношеннях тенденція з переносами матчів через епідемію коронавірусу продовжилася і в новому сезоні. У ФК «Львів» напередодні матчу проти «Минаю» позитивні тести на КОВІД-19 виявлені відразу у шістьох гравців. Рішенням УПЛ матч перенесено.

Матч туру

Іронія долі: «Десна» та «Зоря» закривали попередній чемпіонат своїм «бронзовим» поєдинком, а в новому сезоні зіграли вже в стартовому турі. Матч вийшов багатим на події. У першому таймі команди довгий час грали без центру поля, швидко доставляючи м'яч до чужих воріт. Але потім різко поміняли стратегію, збившись на в'язку гру. Першими до такого сценарію пристосувалися гості, які під завісу першого тайму повели в рахунку. Але в другому таймі все перевернулося з ніг на голову. Захист і воротар луганської команди почали робити дитячі помилки під натиском мотивованого суперника, і вже 3:1 на користь «Десни». Підсумок протистояння тренер луганчан Скрипник визнав закономірним.

Привіт туру

«Спасибі, капітан» - такий плакат вивісили вболівальники «Десни» на порожніх трибунах стадіону імені Гагаріна на матчі «сіверян» проти «Зорі». Послання адресувалося недавньому лідеру чернігівської команди Денису Фаворову, який в міжсезоння несподівано покинув Чернігів і перебрався в стан принципового суперника - в «Зорю». Дебют на новому місці Денис відзначив результативним ударом. Гол свій не святкував. Як виявилося, не дарма: його нові партнери виїхали з Чернігова ні з чим.

Реванш туру

У недавньому єврокубковому плей-оф «Маріуполь» вибив «Олександрію» і пробився у фінал, де, щоправда, без особливих шансів поступився «Колосу». У першому турі УПЛ «Олександрія» взяла переконливий реванш за те несподіване фіаско. Правда, від «Маріуполя» місячної давності залишилася, хіба що, одна назва: і тренер інший (Бабича змінив Маркевич-молодший), та й футболісти в більшості своїй інші. Зміни торкнулися і олександрійської команди, але не так суттєво. Завдяки ударній чотирихвилинці (45, 47, 49) господарі отримали суттєву перевагу в грі, яку змогли зберегти до фінального свистка.

Слова туру

Після розгромної поразки від «Олександрії» новоспечений наставник «Маріуполя» Остап Маркевич зробив вигляд, що нічого страшного не сталося: «У цілому вийшла непогана гра. На мій погляд, 4:1 - трохи великий рахунок для такої гри. Але я ні в якому разі не хочу шукати ніяких виправдань. Маємо те, що маємо на сьогоднішній момент. Ми працюємо і будемо продовжувати працювати в тому ж напрямку. Упевнений, ми все налагодимо. У нас молода команда з цікавими перспективними футболістами. У них дуже гарне майбутнє».

Сенсація туру

«Інгулець» першим серед новачків УПЛ дебютував в елітному дивізіоні. Дебютував домашнім матчем проти «Дніпра-1», але провів його на «Дніпро Арені». І за статусом, і за кадровим «наповненням» команда Михайленка зараз сильніша за команду Лавриненка. Та й рідні стіни повинні були допомогти дніпрянам в грі проти вчорашнього представника першої ліги. Спочатку саме так і здавалося. Номінальні гості активніше розпочали поєдинок, постійно тримали в напрузі голкіпера «козаків» Шуста. Наслідком домінування «Дніпра-1» став гол Цурикова на 34 хвилині. Правда, забитий він був у контратаці, коли в центрі поля «жовто-червоні» втратили м'яч. Цим скористався Довбик, відпасувавши під удар Цурикову, який буквально ввігнав м'яча під поперечину. Після цього дніпряни створили ще кілька моментів, але не забили. А ось «Інгулець» забив. І зробив це красиво: Балан точним ударом з лінії штрафного майданчика відправив м'яч у дальній кут воріт. У другому таймі ініціативою все так же володіла команда Михайленка, але вирвати перемогу їй так і не вдалося. 1:1 - перше очко «Інгульця» в еліті.

Розгром туру

Ще одному дебютанту елітного дивізіону - «Руху» - пощастило набагато менше. Точніше, не пощастило зовсім: львів'яни на виїзді були декласовані «Ворсклою». Все було вирішено вже в першій половині зустрічі, коли команда Максимова забила команді Федика відразу чотири сухих м'ячі. Коли Кулач в дебюті другої половини гри забив п'ятий гол, було відчуття, що «Рух» просто опустить руки і розсиплеться. Однак гостям вдалося спочатку відквитати один м'яч, а на останніх хвилинах гри і другий. У проміжках між голами «Руху» господарі мали хороші можливості для того, щоб забити як мінімум ще один гол, але голкіпер Мисак та Пані Удача вирішили, що і п'яти пропущених м'ячів новачкові буде для першого разу досить.

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛУНІН: «Не міг бігати 5 хвилин, як партнери, не кажучи вже про 120 хвилин»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:30 1
ЛУНІН: «Не міг бігати 5 хвилин, як партнери, не кажучи вже про 120 хвилин»

Андрій прокоментував перемогу над «Манчестер Сіті» у чвертьфіналі ЛЧ

Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу
Інші види | 18 квітня 2024, 21:23 5
Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу

До групи F також увійшли Нідерланди, Німеччина, Ісландія

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad .
Это не фанаты и болельщики Динамо, а кучка малолетних дебилов.
SerjMakovey
Три пенальти, это да!
kum_Poltava_
«Спасибі, капітан» - такий плакат вивісили вболівальники «Десни»
-------------
Наскільки я можу бачити на фото, там написано "Дякуємо" ...
Kherson384
Динамо К. - делаем тебе побед с Луческу.
DidOk
👌👍✋🏐🇺🇦
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил