Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 березня 2024, 17:17
20187
82

Ставка дня. Луческу проти Шахтаря. Містер проти Містера

Спецпроект Sport.ua і Parimatch на Суперкубок України

| Оновлено 13 березня 2024, 17:17
20187
82
Ставка дня. Луческу проти Шахтаря. Містер проти Містера

25-го серпня в Києві на НСК «Олімпійський» відбудеться матч за Суперкубок України. У цій дуелі зустрінуться чинний чемпіон України «Шахтар» і володар Кубка України «Динамо». Команди підходять в гарному настрої до матчу. «Шахтар» напередодні дійшов до півфіналу Ліги Європи і переміг «Колос» в 1-му турі УПЛ (3:1). «Динамо» також добре стартувало в новому сезоні з новим наставником Мірчею Луческу, розгромивши «Олімпік» (4:1).

Аналітики Parimatch вважають, що більше шансів на перемогу має Шахтар, на перемогу в матчі за Суперкубок якого пропонують коефіцієнт 1,52. Тріумф «Динамо» котирується, як 2,55. Перемога в матчі на Шахтар - 1,90, а на Динамо можна ставити за 3,70.

Ставка дня: Команди зіграють в атакуючий футбол, а захист традіційно не є козирем ні Динамо, ні Шахтаря. Пропонуємо тотал більше 2,5 за 1,79.

Це буде вже 97-е протистояння цих команд в історії незалежної України. Зараз статистика на боці «гірників», які 37 разів перемагали киян. Столична команда вигравала у донеччан 33 рази. Ще 26 поєдинків завершувалися внічию. Цікаво, що жодного разу жодна команда не громила іншу з різницею в чотири або більше голів. Найбільшими перемогами «Шахтаря» в класико були 3:0 і 4:1. Кияни перемагали «гірників» з рахунком 3:0. У двох попередніх протистояннях «Динамо» та «Шахтаря» було забито багато м'ячів. На замітку любителям тоталів «більше», «гірники» перемагали з рахунком 3:1 і 3:2.

«Динамо» вже три матчі поспіль програє «Шахтарю», який сім поєдинків поспіль не поступається киянам в УПЛ. У минулому сезоні УПЛ «гірники» завдали киянам чотирьох поразок (2:1, 1:0, 3:1, 3:2). Для киян була віддушиною перемога в додатковий час в 1/8 фіналу Кубка України (2:1). Також відзначимо, що «Динамо» обіграло «Шахтар» в матчі за Суперкубок України-2019 (2:1) і матчі за Суперкубок України-2018 (1:0). «Біло-сині» краще грають проти «гірників» в кубкових протистояннях.

Звичайно інтригою дуелі буде протистояння Луческу в «Динамо» проти «Шахтаря» Каштру. Цікавий буде і підсумковий результат, і гра, і як буде себе вести румунський фахівець. Все це дуже інтригує і змушує з великим бажанням чекати головного українського дербі!

До слова, Мірча Луческу є найтитулованішим тренером в Суперкубку України. Він вигравав з «Шахтарем» цей трофей сім разів! Після відходу Мірчи з «Шахтаря», донецька команда тільки раз виграла титул з Паулу Фонсекою. Всього Луческу брав участь в 12 поєдинках за Суперкубок України, що говорить про його непомірний досвід в таких матчах. Нинішній наставник «Шахтаря» Луїш Каштру в минулому році програв дуель за Суперкубок Олександру Хацкевичу, який два сезони поспіль обігравав «гірників» в битві за цей престижний титул.

Матч буде цікавим ще тим, що недавно інтернет-простір підірвала новина про те, що модель Даша Савіна пішла від форварда «Динамо» Владислава Супряги до захисника «Шахтаря» Валерія Бондаря. Звичайно, цікаво, якщо футболісти вийдуть в основі, потиснуть вони один одному руки і як будуть діяти один проти одного. Буде цікаво спостерігати, як в першому очному протистоянні будуть себе вести Бондар і Супряга. Дуже хочеться, щоб вони вийшли в старті. Тому прохання до двох Містерів прочитати цю статтю!

Також відомо, що «Шахтар» переїхав на НСК «Олімпійський». І, крім любові до дівчини, на стадіоні буде панувати дух боротьби за арену. «Динамо» акцентує на тому, що Київ - це їхнє місто. Яскраве тому підтвердження - нова форма «біло-синіх», на емблемі якої красується символічна напис: «Київ - це ми!». Тому цікаво, як київська команда буде відстоювати своє місто на рідній арені. До слова, матч за Суперкубок України в Києві відбудеться вперше.

Це буде вже 17-й матч за Суперкубок України. Зараз у команд по 8 трофеїв. Крім «Динамо» і «Шахтаря», трофей ніхто не завойовував. І ось вам ще одна інтрига! Хто в дев'ятий раз виграє титул? Крім українських грандів, в матчі за Суперкубок грали «Ворскла» Полтава, «Чорноморець» Одеса, а також «Металург» Донецьк. Але цим командам не вдавалося перемогти.

«Динамо» і «Шахтар» люблять визначати переможця в серії післяматчевих пенальті. Особливо це було частим явищем в перших протистояннях одноматчевого турніру, який в Україні з'явився у 2004-му році. Найбільш видовищною серією пенальті була та, яка порадувала публіку в 2004-му році і змусила полюбити матч за Суперкубок України. Тоді «Динамо» перемогло з рахунком 6:5, а Олександр Шовковський став справжнім героєм матчу, відбивши кілька ударів і реалізувавши вирішальний пенальті! У серії пенальті в матчі за Суперкубок «Динамо» перемагало «гірників» 4 рази, а поступалося 2 рази.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов - Бондар, Кривцов, Матвієнко, Додо - Антоніо, Степаненко - Марлос, Патрік, Тайсон - Мораес.

«Динамо»: Бущан - Кендзьора, Сирота, Караваєв, Тимчик - Бульяскій, Сидорчук - Де Пена, Циганков, Цітаїшвілі - Супряга.

25 серпня, вівторок

«Шахтар» - «Динамо»

Київ. НСК «Олімпійський». 21:00

ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»

Прогноз Sport.ua - 2:2

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 82
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
Ну сегодня в Киеве дождь. Для Динамо большой плюс. Думаю много не проиграют. 0-2, 1-3 так где-то
dd dent
Не знаю кто победит, но игра обещает быть интересной, хорошо бы глянуть, а то в силу обстоятельств не увидел два финала скомканных еврокубков
K_Sarioglo@i.ua
Пусть победит сильнейший, надеюсь это будет Шахтер!
Игорь Петров
Как быстро бежит время, в Советском Союзе Шахтер называли кубковой командой, в незалежной этот титул уже носит Динамо.
Ilya
Если бы был Вербич и Миколенко, я бы ожидал равной игры, а так шансов не много.
Стандарты это то что может сыграть на стороне ДК.
Шахтер проиграть может, если выйдет думая, что уже победил.
Про ДК пока сложно говорить, игра против Олимпика ничего не даёт.
Плюс у Шахтера есть кем освежить и добавить, Динамо таким похвастаться не может.
Вместо Цито-Родригеш, Супряга-Кравец(если это возможно)
Oleksandr Korsakov
Даша пішла до Маші!!!! Це дуже цікаво!!!!?????
Oleksandr Kelym
Я балдю від звернення до Луческу "містер"... Те, що це з*явилося в Шахтарі не дивно: бразильці із бідних районів-флавел звикли до пієтету перед європейцями: але пієтет до румуна, до яких європейці ставлятся досить зверхньо - виглядає дещо пародійно! Як на мене із румуна "містер" як із молдаванина "сер"!
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владислав Антонов
Обе забьют. С прогнозом сайта согласен, но не исключаю ничью 1:1. А в серии пенальти кому уж повезет.
Rzechpospolita
Удачи Динамо Киев! Луч оформи все красиво, ради горящего пердака Форевер Янга!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy1
Матчи команд разной весовой категории. Наличие цыгана в Динамо ничего не изменит. Цыган никогда ничего не выигрывал со средними игроками, будут возить Динаму рылом весь матч. Пусть готовит шапки
Александр Шевченко
Ставка дня, Динамо в очередной раз заберет супер кубок Украины и это не обсуждается. Там три старых доходяги в атаке уже еле ноги передвигают после того, как их выепали в ЛЕ. А ТюТю своего они не выпустят, потму что там дедовщина бразильская. Этот пингвин макакобразный, будет сидеть на замене, пока с седовласого пердуна песок не посыпется.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил