Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 серпня 2020, 01:35
511
0

Збірна України U-20 завершила перший етап підготовки до Євро-2020

Другий навчально-тренувальний збір розпочнеться 4 вересня у Харкові

| Оновлено 24 серпня 2020, 01:35
511
0
Збірна України U-20 завершила перший етап підготовки до Євро-2020

Сьогодні юніорська збірна України з волейболу вікової категорії до 20 років завершила свій перший навчально-тренувальний збір перед чемпіонатом Європи, фінальна частина якого пройде у вересні-жовтні в Чехії. Наставники нашої команди заслужені тренери України Володимир Романцов та Анатолій Янущик практично повністю виконали намічений план підготовки.

- Перш за все, я хочу подякувати всім людям, хто допомагав нам в організації та проведенні цього збору, - говорить Володимир Романцов. - У нас були відмінні умови в спортивно-оздоровчому комплексі міста Хирів Львівської області, де ми пробули два тижні. Хлопці займалися як на свіжому повітрі, так і в спортивному залі, працювали на тренажерах і плавали у басейні. Тож, загалом, місцем проведення зборів ми повністю залишилися задоволені.

- Що Ви можете сказати про фізичний стан гравців, яких викликали на збір, враховуючи ситуацію з коронавірусом?
- Дійсно, ситуація для всіх виявилася складною і кожен із нас зіткнувся з нею вперше. Адже спочатку, з середини березня до початку літа, в Україні діяв суворий карантин, при якому волейболісти могли тренуватися і підтримувати форму тільки індивідуально, перебуваючи вдома. А потім були різні послаблення карантину з обмеженнями, в результаті чого кандидати у збірну приступили до навчально-тренувальних зборів в своїх клубах у різний час. На жаль, як ми і очікували, хлопці приїхали до збірної в різній фізичній формі і тут для нас було дуже важливо акцентувати увагу саме на тому, щоб підтягнути їхні кондиції до необхідного рівня.

- Скільки волейболістів брали участь у зборі і скільки поїдуть до Чехії?
- Сюди ми викликали 18 чоловік. Але відразу хочу сказати, що це не остаточний список кандидатів на участь у фінальному турнірі чемпіонату Європи і на другому зборі можуть бути деякі зміни. Про них ми повідомимо пізніше. А заявка наша буде складатися з 12 гравців.

- Чи вдалося провести контрольні матчі? Якщо так, то хто були спаринг-партнерами збірної України?
- Не дивлячись на ті складнощі з фізичним станом ряду гравців, про які я говорив раніше, ми планували провести в Хирові кілька матчів. Дуже раді, що нам пішли назустріч дебютанти Суперліги і майбутні учасники європейського Кубку Виклику ВК «Епіцентр-Подоляни», волейболісти «ДСО-ТНЕУ» з Тернополя та ще одна місцева аматорська команда. В цілому ми зіграли з ними п'ять матчів різними складами і майже всі вони, за нашою домовленістю, складалися з п'яти партій. Так що награлися, можна сказати, вдосталь.

- Коли стануть відомі ваші суперники по групі?
- Жеребкування фінального турніру відбудеться в четвер 27 серпня. А перша наша гра має пройти 26 вересня. Тому у нас буде місяць, щоб зібрати якусь інформацію про майбутніх суперників.

- Як і де далі буде готуватися збірна України до Євро-2020?
- Зараз ми хлопців відпустили в їхні клуби, а разом зберемося вже у Харкові 4 вересня. Там плануємо провести другий збір і остаточно визначитися зі складом команди на чемпіонат Європи. 16 вересня вранці ми виїжджаємо в Городок Хмельницької області, де знову хочемо провести два контрольні матчі з клубом «Епіцентр-Подоляни». Потім у нас буде третій збір знову тут же в спортивно-оздоровчому комплексі міста Хирів. І вже звідси ми вирушимо до Чехії.

Бесіду вів Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Без Семенюка Проект переміг Заксу і знову піднявся на 2 місце Плюс Ліги
Волейбол | 26 березня 2024, 15:03 0
Без Семенюка Проект переміг Заксу і знову піднявся на 2 місце Плюс Ліги

А львівський «Барком-Кажани» зберігає шанси пробитися до чвертьфіналу чемпіонату Польщі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.