Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 серпня 2020, 02:31
5597
11

Інгулець набрав перше очко в УПЛ, зігравши внічию з Дніпром-1

Дніпряни мали чимало гольових моментів, але підопічних Михайленка підвела реалізація

| Оновлено 24 серпня 2020, 02:31
5597
11
Інгулець набрав перше очко в УПЛ, зігравши внічию з Дніпром-1
scdnipro1

У якості переможця Першої ліги України, закарпатський «Минай» мав почесне право першим з числа новоспечених учасників Української Прем'єр-ліги стартувати в новому розіграші національної першості. Однак коронавірус COVID-19 підкосив відразу шість гравців ФК «Львів», з яким повинен був зіграти колектив Кобіна, тому такий визначний момент було передано, згідно з календарем першого туру, третій команді минулого сезону другого за силою футбольного змагання країни – «Інгульцю» з с. Петрове.

Починати нову для себе сторінку історії клуб, який створений лише в 2013-му році, повинен був в умовно гостьових умовах. Домашній однойменний стадіон команди Сергія Лавриненка виявився непридатним для вимог УПЛ, тому базовою ареною для футболістів з Петрового буде в цьому сезоні «Зірка» у Кропивницькому. Але і тут було не все однозначно, стартувати в «еліті» «Інгулець» вирішив на полі свого першого суперника – дніпровського «Дніпра-1», але в статусі номінальних господарів.

І здавалося, що у команд не так вже й багато часу було в міжсезоння, але обидві сторони даного протистояння зуміли надбати нових прізвищ. Що характерно, і дніпряни, і петрівці, зуміли зіграти на трансферному ринку в бік омолодження обойми, що говорить про бажання вибудувати серйозні плани на майбутнє в «еліті». Але в стартовому турі завжди відбувається первісна проба пера. Для «Інгульця» це було випробування боєм, а ось від «Дніпра-1» очікували демонстрацію амбіцій мало не на рівні «Десни» та «Олександрії», які грали днем ​​раніше.

Колектив Лавриненко неабияк перенервував перед стартовим свистком, тому виглядав блякло на тлі більш досвідчених суперників. Дніпряни довгий час безроздільно володіли ініціативою, але втратили свій перший реальний момент відкрити рахунок у результаті промаху Артема Довбика по порожніх воротах після пасу з лівого кута воротарського від Цурикова. Ця пара футболістів – найбільш видовищні гравці всього першого тайму. Саме їм судилося організувати дебютний для своєї команди гол у цьому сезоні УПЛ після завершення півгодини ігрового часу. Габаритний форвард протягнув м'яча до штрафної, після чого відіграв на партнера.

Дмитро Михайленко в цій грі пішов на серйозний експеримент зі стартовим складом, так що зовсім не дивно, що Цуріков, номінальний лівий захисник, грав на лівому фланзі атаки, а за його спиною бровку закривав Дубінчак. «Дніпро-1» таким чином отримував високий рівень пресингу у чужому штрафному, який одного разу в першій половині змусив помилитися Ковальова, що і призвело до вже згаданого моменту Довбіка.

«Інгулець» двічі за перший тайм показав суперникам зуби. Ще на початку матчу реакцію Сарнавського ударом з близької відстані перевірив Щедрий. І саме Артем розганяв атаку своєї команди через лівий фланг перед перервою, завершивши зміщення до центрального входу до штрафної передачею на правий фланг для Балана. Правий захисник сходу пробив у дальній нижній кут, чим оформив не тільки остаточний рахунок тайму, але і перший гол своєї команди в «еліті» українського футболу.

Друга половина результативністю не похвалилася, але напруга все одно була на пристойному рівні. Повторився багато в чому сценарій попередніх 45-и хвилин. «Дніпро-1» грав першим номером, зосередивши всі свої зусилля в атаці під завершення першої ігрової години, але потужна навала на чужі ворота результату не приніс. Захисники «Інгульця» лягали під кожен удар суперників, з яким не справлявся Шуст. До слова, гра голкіперів в цьому матчі викликає чимало запитань, адже Богдани по обидві сторони поля рятували свою команду рівно стільки ж, скільки і допускали можливих результативних помилок. Але, так уже склалося, що перше набране «Інгульцем» очко в УПЛ ніхто з дніпрян відібрати не зумів, а, отже, команди вперше серед всіх учасників «еліти» в поточному розіграші зіграли внічию.

У наступному турі, який пройде через три тижні через паузу на матчі збірних, «Інгульцю» належить битися на виїзді з полтавською «Ворсклою», а «Дніпро-1» знову зіграє на своєму полі, але вже як домашня сторона, в протистоянні з донецьким «Олімпіком».

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур

«Інгулець» - «Дніпро-1» - 1:1

 Цуріков (34) - Балан (43)

 Адамюк (17), Вакулко (44), Кравченко (45), Когут (77) - Щедрий (18), Лупашко (45), Квасний (48)

«Інгулець»: Шуст, Запорожець, Козак, (Мкомола, 73) Кучеренко, Балан, Щедрий, (Бартулович, 69) Сичинава, Ковальов, Лупашко (Шишка, 73), Семенко, Квасний (Синегуб, 81)

«Дніпро-1»: Сарнавський, Сафронов, Адамюк, Логінов, Дубінчак, Кравченко, Цуріков (Назаренко, 78), Вакулко (Когут, 46), Тейлор (Чічіков, 89), Хобленко, Довбик (Ярмолюк, 78)

Арбітр: Костянтин Труханов

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро)

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa_che
Михайленко сгрыз все свои ногти, обплевал все поле, но лучшим тренером не стал.
Футбол в квадрате
Ну такое ощущение, что играли два клуба первой лиги! Много ошибок, обрезок... Единственное, что голы неплохие получились. А так, игра не очень была!
korrektno
У мене по комаді Д1 виникають запитання:
1. Хто з гравців прогресував під керівництвом Михайленка за останні роки?
2. В чому ефективність на полі Кравченка, чому він не реагує на цю ситуацію сам (тепер уже і як тренер)?
3. В чому ефективність в нападі Цурікова?
Висновки: Щоб не втрачати час та профпридатність гравцям йти в аренду в Д1 не варто.
Aleks04
Спасибо, что не проиграли. Будем бороться за выживание с олимпуком, фекалами и ещё с кем-то Кого не покупай, с этим бездарем всегда будем или проигрывать, или чудом побеждать, или терять очки.
Виктор Волков
У Днепра больше амбиций, чем умения играть.С такой медленной командной скоростью не выиграть даже у команд 2ой лиги. Пока они определяются в штрафной с пасом , соперник занимает все места в обороне. Так они играли и с "Колосом". Жалко. Надо менять тактику. Где шустрый Назаренко? Где по спортивному наглый Когут? Где штрафные Кравченко? Совсем потеряли лицо!
OKs100
Днепру не хватает тренера. Не понимаю, почему все экономят на тренерах, ведь тренер уровня Месси даст команде намного больше, чем полевой игрок такого же уровня.
Kevko
Все больше вопросов к тренерским способностям Михайленко.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил