Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 23 серпня 2020, 09:47
17035
20

ПСЖ - Баварія. Прогноз і анонс на матч фіналу Ліги чемпіонів

Шостий - для мюнхенців, перший - для парижан

| Оновлено 23 серпня 2020, 09:47
17035
20
ПСЖ - Баварія. Прогноз і анонс на матч фіналу Ліги чемпіонів
ФК Баварія Мюнхен

Вінець сезону: 23 серпня, Лісабон, «Ештадіу да Луш», фінал Ліги чемпіонів «ПСЖ» - «Баварія». Дуже інтригуючий фінал і дуже сильні суперники, які досить прогнозовано і впевнено проклали собі дорогу до головного матчу турніру. Припустимо, що в фіналі вже не буде звичного «побиття» чи гри в одні ворота, адже опоненти не тільки гідні один одного, але і приблизно рівні.

До цього поєдинку суперники перетиналися вісім разів - і всі ці поєдинки відбулися в рамках групового турніру Ліги чемпіонів. Перший раз доля звела нинішніх фіналістів в уже далекому 1994 році. Тоді обидва матчі завершилися перемогою парижан: 2:0 і 1:0 (до речі, в тому розіграші ЛЧ в одній групі з нинішніми фіналістами було і наше «Динамо»). Через три роки, на «тому ж місці», суперники обмінялися перемогами: 3:1 на користь ПСЖ і 5:1 за «Баварією». У 2000 році - знову обмін люб'язностями: 2:0 на користь мюнхенців і 1:0 виграли парижани. Остання їхня спарена зустріч - в сезоні 2017/2018. Тоді команди за традицією обмінялися впевненими домашніми перемогами. Спочатку парижани розгромили мюнхенців 3:0 (та поразка коштувала роботи тодішньому керманичу баварців Карло Анчелотті), а на «Альянц Арені» чемпіон Німеччини реваншувався 3:1.

Шлях суперників до фіналу вийшов різним, але їхні підсумкові перемоги на попередніх стадіях плей-оф виглядають закономірно. Впевнено вигравши груповий етап ЛЧ, парижани стартували з виїзної поразки від дортмундської «Боруссії» 1:2, але вдома взяли реванш 2:0. У чвертьфіналі на команду Тухеля очікувала сенсаційна «Аталанта». Італійці довгий час вели в рахунку, але на останніх хвилинах зустрічі пропустили два м'ячі і програли 1:2. Хоча, якщо говорити саме по грі, то ПСЖ виглядав краще. У півфіналі чемпіони Франції без особливого клопоту здолали ще одну сенсацію турніру - «Лейпциг» (3:0). Підсумок: в десяти поєдинках нинішньої чемпіонської Ліги команда Тухеля здобула вісім перемог, а забивна серія команди в турнірі налічує вже 34 матчі.

Чемпіони Німеччини до головного поєдинку сезону змітали всіх на своєму шляху. Як і парижани, мюнхенці впевнено виграли свою групу. У першому раунді плей-оф був боляче битий «Челсі» - 3:0 і 4:1. Хоча якщо хто і знає все про справжній біль, так це «Барселона», яку в чвертьфіналі чемпіони Німеччини просто закатали в асфальт - феноменальні 8:2. За крок до фіналу «Баварія» впевнено перемогла сенсаційний «Ліон» - 3:0. Підсумок: десять перемог з десяти спроб, забито вже неймовірні 42 м'ячі.

Єврокубкові історії суперників поки що непорівнянні: «Баварія» - практично «вічний» континентальний фаворит, а ось паризький клуб тільки намагається таким стати. Нинішній вихід «Парі Сен-Жермен» у фінал Ліги (Кубка) чемпіонів - перший в історії клубу. До цього найкращим результатом французів був вихід до півфіналу. До речі, в «епоху шейхів», яка почалася в ПСЖ дев'ять років тому, в клуб було влито фантастичні суми, але далі чвертьфіналу ЛЧ команда не добиралася. А саме виходом у фінал найпрестижнішого європейського клубного турніру нинішні боси «Парижа» марили вже з першого свого дня перебування в клубі. Здійснення мрії довелося чекати довго. Але, може, футбольний Бог винагородить ПСЖ за їх попередні ходіння по муках? А ось «Баварія» п'ять разів вигравала «вухатий» трофей, і в разі перемоги над ПСЖ мюнхенці за кількістю виграних трофеїв можуть зрівнятися з «Ліверпулем». А всього в фіналах головного континентального турніру «Баварія» досі грала десять разів (в першому своєму фіналі - в 1974 році, проти мадридського «Атлетіко», команди зіграли двічі, оскільки перша зустріч завершилася нічиєю 1:1. Додатковий час тоді не був передбачений регламентом, і командам довелося зіграти ще один поєдинок, який завершився впевненою перемогою німців 4:0).

Нинішня «Баварія» виглядає майже ідеальною командою, колективом без слабких місць. Це саме той випадок, коли найбільш доречний такий термін, як «команда-зірка». Крім того, в «Баварії» зараз геніально підібрано поєднання молодість/досвід. Практично за всіма ігровими показниками і параметрами мюнхенці перевершують свого суперника по фіналу. Та й основний воротар ПСЖ Кейлор Навас так недоречно зламався. Але явний плюс чемпіонів Франції - зоряне атакуюче тріо Ді Марія - Неймар - Мбаппе, здатне робити різницю. У зв'язку з цим буде дуже цікаво подивитися на протистояння зоряної паризької атаки і не менш зоряного мюнхенського півзахисту.

Хоча, якщо скрупульозно розбирати майбутню гру, то подібних протистоянь буде чимало. Наприклад, чи здатен аж ніяк не безгрішний захист парижан утримати атакуючий кулак «Баварії» в особі Гнабрі, Мюллера і Левандовського? Чи видасть чергове шоу лівофланговий талант ФК «Голлівуд» Девіс, чи в цей раз йому не дозволять розбігтися? Наскільки великий запас міцності у паризьких «пітбулів» - Верратті, Еррери і Маркіньоса, і чи поступиться їм в цьому компоненті Перішич? Ну і, нарешті, це буде знатний міжсобойчик двох талановитих німецьких тренерів, які досконально знають свою справу.

Томас Тухель, головний тренер ПСЖ:

- Мої почуття дуже складно описати. Від повної знемоги до повного щастя. Але в той же час - повна концентрація, адже наш шлях ще не закінчений. Нас чекає фінал, який ми дуже хочемо виграти. Потрібно залишатися спокійними і постаратися готуватися, як до будь-якого іншого матчу. Не робити нічого особливого, адже гра сама по собі вже особлива.

Ганс-Дітер Флік, головний тренер «Баварії»:

- Наш суперник - відмінна команда, яка прорвалася до півфіналу, а потім вийшла і в фінал. Ми проаналізуємо деякі речі. Знаємо, що у парижан є швидкі гравці. Постараємося надати стрункості і організації нашому захисту, але знаємо, що наша найбільша сила - вміння тиснути на суперників.

Букмекерські контори невелику перевагу віддають чемпіонам Німеччини. Середній коефіцієнт на перемогу баварців - 2,05, тоді як на виграш парижан - 3,50. Нічия в основний час оцінюється середнім показником 4,00.

Головний арбітр: Даніеле Орсато (Італія).

Орієнтовні склади:

ПСЖ: Ріко, Керер, Кімпембе, Сілва, Бернат, Верратті, Маркіньос, Еррера, Мбаппе, Ді Марія, Неймар.

«Баварія»: Нойєр, Кімміх, Алаба, Боатенг, Девіс, Горецка, Перішич, Алькантара, Гнабрі, Мюллер, Левандовський.

 
  • 3,26
  • 4,28
  • 2,1
Сделать ставку
 
  • 3,2
  • 4,1
  • 2,0
Сделать ставку
 
  • 3,2
  • 4,1
  • 2,08
Сделать ставку

23 серпня, неділя

ПСЖ – «Баварія»
Лісабон. «Эштадіу да Луш». 22:00
Арбітр: Даніеле Орсато (Італія)
ПСЖ - БАВАРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1»
Прогноз Sport.ua – 1:2

Опитування

Голосів 189
Спрогнозуйте результат фіналу Ліги чемпіонів між командами ПСЖ і Баварія, який пройде 23 серпня в Лісабоні.

Велика перемога ПСЖ

10 голосів 5.29 %

Мінімальна перемога ПСЖ

37 голосів 19.58 %

Перемога ПСЖ по пенальті

12 голосів 6.35 %

Перемога Баварії по пенальті

6 голосів 3.17 %

Мінімальна перемога Баварії

81 голос 42.86 %

Велика перемога Баварії

43 голоса 22.75 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 18
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 6
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K_Sarioglo@i.ua
Будет результативный матч, обе забьют, и возможно обе не раз...
3:4 в пользу Баварии.
К редакции: 3-й абзац."В четвертьфинале на команду Тухеля ожидала сенсационная «Аталанта». Не "на команду", а просто "команду". Украинские выражения "заслуговувати на", "очікувати на" в русском языке переводятся просто "заслуживать" или "ожидать" без всяких дополнительных слов.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bzzzzz
ПСЖ случайные гости в этом финале. Если б они хотя бы еще например Атлетико прошли, то можно было бы о чем то говорить, а так...
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
Зичу перемоги псж, але виграє баварія! Фєєрія тухеля і неймара
закінчится, на жаль
ingvar8888
Перемога Баварії....
2-5 якось так буде...
Брус Вылез
Баварии сейчас всё равно кого барселонить
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Diego Armando
Креатив+індив майстерність проти німецької машини
Ilya
Все так уверенны в комментариях за Баварию, но давайте вспомним кого она выиграла.
Кризисную Барселону, которая в первые 15 минут могла выходить вперёд, мёртвый Челси и Лион, которые так же впервые минут 15 мог выходить вперёд.
Мы видели Баварию которая забивает и видет в счёте, но не видели её отыгрывавшуюсь.
3-1
Ilya
Победа ПСЖ
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Машина за тебя.
Если все реализуют Неймару будет больно