Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 серпня 2020, 15:06
15625
50

СТУПАР: Через Лучі і УАФ маємо суддівський скандал в матчі Шахтаря і Колоса

Спеціаліст розібрав найбільш суперечливі епізоди матчу

| Оновлено 22 серпня 2020, 15:06
15625
50
СТУПАР: Через Лучі і УАФ маємо суддівський скандал в матчі Шахтаря і Колоса
ФК Шахтар Донецьк

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар поділився думкою про суддівство в матчі 22-го туру УПЛ «Шахтар» - «Колос» (3:1).
 
«Я б не сказав, що це були прості моменти для суддівства і Пасхал помилявся грубо. Епізоди з першим і третім пенальті - тонкі, які потребують значної концентрації, а Ігор, можливо, був не настільки сконцентрований, як потрібно для такого матчу.
 
До другого пенальті питань немає - фол і жовта картка Задої. В епізоді з третім пенальті Оріховський намагався вибити м'яч з-під ніг опонента і все ж першим торкнувся м'яча. Марлос намагався зіграти з користю для себе, але зустрів не м'яч, а ногу Оріховського. Акценти розставив один з повторів. Завдяки ньому видно, що там швидше фолив гравець «Шахтаря». А ось в епізоді з Патріком і Петровим (перший пенальті) ситуація тонка. Кирило не робив підніжку супернику, але його ліва нога була виставлена ​​в бік. Я б сказав, що Петров не уникнув контакту і не намагався цього зробити, а Патрік наткнувся на ногу - дискусійний момент.
 
А чому на матчі не працював ВАР? Зрозуміло, що навчання, але хіба вчити новачків повинні на таких іграх? Чому не на матчах U-21? Згідно зі статистикою, «Колос» - одна з тих команд, в матчах за участю яких найчастіше виникають складні для суддівства епізоди.
 
У нас були погані повтори, але навіть завдяки ним ми розібралися. Упевнений, що було б легше і Пасхалу, якби у нього була можливість скористатися ВАР. І те, що такої можливості в такому складному матчі не було - вина Лучі і УАФ. Готуватися до сезону потрібно було заздалегідь. А так маємо скандал», - сказав Мирослав Іванович.
 
Огляд матчу

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Зорі: «Було видно, що суддя хотів допомогти Шахтарю»
Футбол | 18 квітня 2024, 18:45 23
Тренер Зорі: «Було видно, що суддя хотів допомогти Шахтарю»

Младен Бартулович – про матч проти «Шахтаря»

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Коментарі 50
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
d3wolta
С первой игры дали понять кто и как будет становится чемпом
Владимир Копяк
С каждым годом у меня растет уверенность, что наши арбитры заразились вирусом "синдром Шахтера". Они панически бояться принять решение не в пользу Шахтера, и это становится повальным явлением. Решения принимаются на подсознательном уровне - а вдруг после игры закопают на городской свалке? И при первой возможности назначаются сомнительные пенальти или удаляются игроки колманды - соперника... И это будет продолжаться до тех пор, пока ахметов будет теневым руководителем ОПГ УАФ, а павелка - у него шестеркой.
waw
шахтар знав,що треба виконувати акробатичні номери в чужій штрафній,але забити аж третій ?..
d3wolta
Шахтер показал чемпионское судейство...вешайте медали прямо сейчас смыл почти год бодаться...рыжий уже все расписал
Trasher311987
Так ещё все впереди, чё то все так рано возбудилась, будут ещё куча скандалов.
Ничего странного не произошло, это Упл.
А как вы хотите чтобы гранд проиграл или в ничью сыграл в первом матче?
А как тогда показать тв картинку, о том что клуб преодолел психологический удар.
Вечером нам все скажут все 3 пеналя по делу, наступит понедельник и все забудут.
Судьи будут дальше судить.
Клуб возносить.
В еврокубках рвать очко.
d3wolta
Судили бы так в Европе шахтер бы уже с десяток кубков получил...с Интером бы судейка поставил 7-8 одиннадцатиметровый и шахта в финале а там пяток по 11 Севильи и кубок в кармане...
sahka1981
для тебя лондонский ринат наш чемпионат...
Vitaliy Moroz
Ты, старый пердун, даешь комментарии сидя на диване и 100 раз просмотрев эпизод, а у судьи секунда для принятия решения. Судья неплохо справился с работой и нечего сопли распускать!!!
DK1961
Верю: наступит день, когда лохметка, павелка и купленные на корню судейки будут сидеть в одной камере. А зеломойский в это время будет получать гроши в массовке в каком-нибудь захудалом фильме и/или пособие по безработице - все его обещания о борьбе с коррупцией равны нулю
Vipfishman2
Зато бамбасянский сброд будет с пеной у рта ( зная сексуальную любовь Форевки и иже с ним к собакам на все сто уверен что это обычное бешенство) будут доказывать что ржавых ни кто из судеек не тянет за лишайные уши 🤣🤣 они же в лугандонии все с рождения знают футбольные правила лучше арбитров ФИФА))) по крайней мере так считают )))
Олександр Фурманов
Судья судил хорошо. Нарушения были очевидными,как и отсутствие защиты у "Шахтёра". Да и откуда взяться защите? На это не один год уйдёт,если начнут решать этот вопрос. "Беззащитный" "Шахтёр", как и "беззащитное" "Динамо" быстро станут лёгкой добычей для команд из ЛЧ, а затем и ЛЕ. А в Украине всё будет как всегда хорошо (у "Шахтёра").
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Что касается игры с Колосом, Шахтер все равно, рано или поздно забил , даже без пенальти, играл ведь красиво, хотя и в по-ноги, но вышел Тете и растерзал защиту соперника, что радует, у команды есть кем значительно усилить игру с "лавки".
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Де ж тут "скандал"?Два перших пенальті-100%,третій 50/50.Оця тупа зосередженність на усіх пенальті показує,що в Спорт Уа сови сидять.Краще б відзначили чудові голи Тете і Костишина.