Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 серпня 2020, 00:32
27125
61

Упевнений офіційний дебют Луческу. Динамо розібралося з Олімпіком

Кияни нанесли чотири точних удари та здобули впевнену перемогу

| Оновлено 22 серпня 2020, 00:32
27125
61
Упевнений офіційний дебют Луческу. Динамо розібралося з Олімпіком
ФК Динамо Київ

Коротка пауза між українськими чемпіонатами була зовсім не нудною. Чого тільки вартує прихід на тренерський місток «Динамо» Мірчі Луческу, який раніше очолював головного внутрішнього ворога киян. Тепер до київського клубу, безсумнівно, буде прикута підвищена увага протягом усього періоду роботи з «біло-синіми» румунського фахівця. «Динамо» будуть або нещадно критикувати, або віддавати належне прозорливості президента клубу, який довірився 75-річному коучу. Що до «Олімпіка», то ходили чутки про переїзд команди в Одесу, злиття з «Черноморцем»... Але поки донецький клуб постав у звичному образі.

Цікавим рішенням тренерського штабу Луческу стало використання Кендзьори в центрі оборони. Втім, там він награвався в міжсезоння, там і вийшов в першому турі національної першості. Також незвично було бачити на правому фланзі оборони «Динамо» Тимчика, який раніше виступав в «Зорі» на правах оренди. Та й Супряга має всі шанси стати основним форвардом команди. У складі «Олімпіка» обійшлося без сюрпризів, а літні новачки Неплях і Кириленко залишилися на лаві запасних.

У дебютному поєдинку нового наставника гравці, як правило, мають подвоєну мотивацію. Психологія така, адже потрібно себе зарекомендувати з кращого боку. І кияни в цьому контексті не стали винятком. Номінальні господарі з перших хвилин зустрічі відчули на собі настрій суперників, які відразу побігли робити заділ для подальшого комфортного перебування на полі. Першим був близький до успіху Супряга, який не зумів влучити у ворота після прострілу Де Пени. А через кілька миттєвостей ювелірний навіс Караваєва ударом головою замкнув Буяльський.

«Динамо» продовжило володіти ініціативою, і незабаром кияни подвоїли свою перевагу. Один з найактивніших у складі «біло-синіх» де Пена зробив різану подачу в штрафну, і м'яч від ноги Завійського зрикошетив у ворота. Лише після такого локального успіху підопічні Луческу збавили оберти, дозволивши суперникам встановити контроль над м'ячем. І «олімпійці» відразу скористалися розслабленістю опонентів. Чогадзе навісив у вільну зону в штрафному «Динамо», а Політило головою переправив м'яч у ціль.

Супряга відразу міг відновити статус-кво, але молодий форвард не реалізував вихід сам на сам із голкіпером після скидки де Пени, котрий «зловив хвилю». Перед перервою дубль ледь не оформив Буяльський, який від кута штрафного майданчика завдав технічного, але трохи неточного удару. Міг відзначитися і Шахаб, який пробив повз ворота після прострілу в штрафний майданчик «Динамо».

На початку другої половини зустрічі конструктором атак киян несподівано став Жерсон Родрігес, що вийшов на заміну. Саме люксембуржець став співавтором взяття воріт, коли він запустив у прорив Буяльського. Автор першого голу в новому чемпіонаті прострілив на Супрягу, який завдав дещо корявого, але точного удару. Взяв участь Родрігес і в наступному небезпечному моменті своєї команди. Цього разу навіс Буяльського замикав де Пена, котрий не зумів завдати точного удару.

Ледь не зіграла і ще одна заміна тренерського штабу Луческу. Це Леднєв вивів на чергове «побачення» з голкіпером Супрягу, але Владиславу забракло влучності - мимо воріт. Надалі кияни контролювали хід подій, і у «олімпійців» не було шансів врятувати зустріч. Крапку в поєдинку поставив Циганков, якому асистував MVP другого тайму Родрігес, котрий блиснув індивідуальною майстерністю.

Що ж, в першому матчі Луческу «Динамо» здобуло впевнену перемогу. Висновки робити поки рано, але зміни в побудові гри киян видно неозброєним оком. «Олімпік» же не здивував, а зіграв на своєму рівні. У другому турі «біло-сині» прийматимуть «Десну», в той час як донецький клуб зіграє виїзну зустріч з «Дніпром-1».

Українська Прем’єр-ліга. 1-й тур.

Олімпік – Динамо – 1:4

 Політило, 23 – Буяльський, 8, Завійський, 16 (авт.), Супряга, 56, Циганков, 87

  Де Пена, 65

Олімпік: Кичак – Лебеденко, Снурніцин (Неплях, 81), Зотько, Є. Пасіч (Кіріленко, 81) – Завійський – Тейшейра, Політило, Романовський (Кравчук, 75), Чогадзе (Лук'янчук, 66) – Шахаб (Баланюк, 66).

Динамо: Бущан – Караваєв, Кендзьора, Сирота, Тимчик – Сидорчук – Де Пена (Циганков, 75), Буяльський (Лєднєв, 66), Шапаренко (Андрієвський, 84), Цітаішвілі (Родрігес, 46) – Супряга (Дуелунд, 84).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

Удари (у площину): 6 (2) – 11 (7)
Кутові: 3 – 6
Оффсайди: 0 – 2.

ОЛІМПІК-ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Оцініть матеріал
(74)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 3
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 61
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Режу арбуз на кухне и слушаю комментатора: Леднев на Караваева, тот переводит на Тымчика. Тымчик сбрасывает Андриевскому... Режу и думаю: не Заря ли там играет?
Динамо с удачным стартом! А бывшим игрокам Зари: удачи и спасибо за то что помогли нашей команде в своё время!
★  Дядя Стёпа ★
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
roman_kros
Нарешті Динамо перемогло в офіційному матчі і при перегляді в мене не виникало бажання переключити канал. Голи хороші, Супряга класні моменти мав, а це головне, - впевнений, що він почне більше реалізовувати. Родрігес виявляється може класно грати. Дивлячись на склад, розумію, які дауни теренерували клуб. Левова частина складу на матч з гравців, яких сплавляли по орендах чи маринували в дублі або на лавці.
Микола Хобзей
ДК с победой! Во прикол будет если луч возродит команду в итоге
Oleh Nahornyi
Луч красавєц!!! Зразу видно, що не фізручелло, а топ-тренер!
Юра Вареник
Отличный первый матч Луческу получился
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ilya
Лучший матч Родригеша в УПЛ.
Де Пена хорош, как и в прошлом сезоне. Витя, как обычно, важный игрок для ДК.
Защита ДК - печально, видно, что Миколенко нет.
Супряга - ужас, с такой реализацией играть ему в Днепре 1. У ДК куча нападающих на бумаге, но опять не на поле.
Луческу с победой!
Bolshoi
Толк будет, надо работать.
Elblanko
Тішить те, шо я не помилявся стільки років, у цих футболістів є потенціал. Його потрібно було, лиш розкрити.
Александр Клименко
Видно что команда сырая и не сыгранная. Но даже на такой стадии своего развития, команда гораздо интереснее чем была последние годы. Сразу стало интересно смотреть, команда пытается играть так, как все давно уже хотели. Думаю через года пол, Динамо выйдет на новый уровень игры. Даже эти арендованные игроки что вернулись, имеют топ потенциал, но шансов у них раньше не было при такой модели игры. Теперь же настало время сбывающихся надежд.
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks04
Вот у такого ДК есть хорошие шансы на титул чемпионов. Главное — не перехвалить!
Bolshoi
Родригес хищник)
Юра Вареник
С красивой победой !
Vipfishman2
С началом чемпионата и первой победой !!! И если в нападении уже кое ч то получается , то возня с мячом под минимальным прессингом соперника откровенно пугает ... Надежда только на скорейшее выздоровление основных защитников и опыт Луческу ...
Vladislav Pohily
Другий тайм вселяє оптимізм. Команда розуміла в що вона хоче грати. Але таких провалів, як в другій половині першого тайму не можна допускати.
Александр Шевченко
Харош. Только Супряга, конечно, не голевой хет-трик, а хет-трик по нереализованным моментам. Будем надеется, что все свои голы он оставил на потом, а именно для начала на матч с однкалиточным фуфлом 25 августа
Владимир Пидвирный
Молодці, команда побігла. З почином Мірча.