Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 13 березня 2024, 17:16
16509
5

Ставка дня. ПСЖ реалізує мрію або Баварія збере все

Спецпроект Sport.ua і Parimatch на Лігу Чемпіонів

| Оновлено 13 березня 2024, 17:16
16509
5
Ставка дня. ПСЖ реалізує мрію або Баварія збере все

23-го серпня в Лісабоні на «Ештадіу да Луш» у рамках фіналу Ліги чемпіонів зіграють «Парі Сен-Жермен» і «Баварія».

Аналітики Parimatch віддають перевагу «Баварії», на тріумф якої пропонується коефіцієнт 1,58. Те, що титул завоює «ПСЖ», оцінюється в 2,48. Тотал «більше» 3,5 в основний час котирується, як 2,03. На тотал «менше» 3,5 дають 1,84.

Ставка дня: Візьмемо індивідуальні тотали по гравцях - у ПСЖ Неймара, а у Баварії Левандовскі.

Для парижан і мюнхенців це буде вже десятий бій. Команди між собою досить-таки часто зустрічалися на міжнародній арені. Цікаво, що в цій дуелі статистика на боці французької команди, яка перемагала 5 разів. Німецька машина отримувала вікторію 4 рази. Жодного разу ці суперники не грали внічию.

Зазвичай «ПСЖ» і «Баварія» перетиналися між собою в груповій стадії Ліги чемпіонів в 1994, 1997, 2000 та 2017 років роках. Ще раз суперники зустрілися в рамках Міжнародного Кубка чемпіонів в 2018 році і тоді перемогла «Баварія» з рахунком 3:1.

Що стосується розборок цих клубів в рамках ЛЧ, то в 1994 двічі перемогли парижани (2:0 і 1:0). У 1997 році у відповідь на розгромну перемогу мюнхенців (5:1) французи відповіли вікторією з рахунком 3:1. У 2000 році команди знову обмінялися перемогами («ПСЖ» виграв удома 1:0, а «Баварія» в Мюнхені - 2:0). У 2017 році сценарій повторився: після «холодного душу» в Парижі, коли «ПСЖ» переміг 3:0, «рекордмайстер» на своєму полі реабілітувався перемогою з рахунком 3:1.

Як бачимо, найбільш розгромною перемогою в цьому протистоянні є 5:1 від «Баварії» в жовтні 1997 року.

Для «ПСЖ» і «Баварії» цей сезон і так вийшов ідеальним. На національному рівні клуби виграли все, що можна. Паризький гранд зібрав три трофеї (Ліга 1, Кубок Франції, Кубок французької ліги), а німецька машина завоювала два титули (Бундесліга і Кубок Німеччини). І ще один кубок у вигляді трофея Ліги чемпіонів явно буде до двору будь-якій з цих команд.

«ПСЖ» вперше вийшов у фінал ЛЧ. Кращим досягненням цієї команди до 2020 року була перемога в Кубку володарів кубків-1996 року, коли парижани перемогли віденський «Рапід» з рахунком 1:0 (команду, до речі, близьку до Німеччини!). Нарешті в еру відродження клубу, який посилили зірки, парижанам вдалося так близько підійти до бажаного трофею.

Для «Баварії», яка в 11 раз зіграє в фіналі ЛЧ, це може бути вже шостий титул найпрестижнішого єврокубка. До цього «Зірка Півдня» тріумфувала в турнірі в 1974, 1975, 1976, 2001 і 2013 роках. До слова, в 1976 році «Баварія» перемогла з рахунком 1:0 грізний французький «Сент-Етьєн». Також мюнхенська команда 5 разів програвала у фіналі найпрестижнішого єврокубка. Попередній раз у 2013 році, коли мюнхенці перемагали в ЛЧ, в фіналі вони обіграли дортмундську «Боруссію» (2:1).

По дорозі до фіналу цього сезону «Баварія» обіграла одну французьку команду, а саме «Ліон» в півфіналі з рахунком 3:0. У свою чергу, «ПСЖ» переміг дві німецькі команди: в 1/8 фіналу «Боруссію» (1:2, 2:0) і в півфіналі «Лейпциг» (3:0).

Ця Ліга чемпіонів стала просто-таки успіхом для польського форварда «Баварії» Роберта Левандовскі, який вже забив 15 м'ячів у турнірі і в принципі вже став кращим бомбардиром. У ще одного «баварця» Сержа Гнабрі 9 голів в активі. У «ПСЖ» найбільш гольовими є Мауро Ікарді і Кіліан Мбаппе, які по 5 раз залишали автографи у воротах опонентів.

Безумовно, для Левандовскі матч буде дуже важливим. Свій попередній фінал ЛЧ він програв «Баварії», коли грав за «Боруссію». І зараз поляк близький до того, щоб реалізувати свою мрію!

Варто звернути увагу на той факт, що у «ПСЖ» і «Баварії» найбільша кількість кращих асистентів в цій ЛЧ, які в фіналі боротимуться і за звання першого в цій категорії. По 6 гольових віддали Анхель Ді Марія і Роберт Левандовскі. 5 раз віддавав асист Кіліан Мбаппе. І по 4 рази асистували Корентен Толіссо, Альфонсо Дейвіс і Неймар.

У обох команд практично немає проблем з кадрами. Через травму у фіналі не зможе взяти участь захисник парижан Лейвен Кюрзава і під питанням участь у поєдинку голкіпера «ПСЖ» Кейлора Наваса, який отримав пошкодження в матчі з «Аталантою» (2:1). Всі інші в строю і готові до поєдинку. Хоч ЗМІ про це активно і сурмили, все ж навряд чи пропустить фінал Неймар, який після матчу з «Лейпцигом» обмінявся футболками з гравцем «Лейпцига» Марселем Хальстенбергом. Зарубіжні медіа писали про те, що бразильця можуть покарати, оскільки у медпротоколі УЄФА гравцям рекомендовано утриматися від обміну футболками. Була інформація, що Неймар загрожує дискваліфікація і обов'язкова самоізоляція. Але зараз про це вже ніхто не пише, бо найімовірніше бразильська зірка зіграє в фіналі з «Баварією».

Родзинки фіналу додасть і той факт, що «ПСЖ» очолює Томас Тухель, який довгий час пропрацював в Німеччині головним тренером «Майнца» і «Боруссії», які боролися з «Баварією» на внутрішній арені. Напевно Тухель багато знає про «Баварію», яка в особі Ханса-Дітера Фліка і інших представників мюнхенського клубу теж, напевно, дещо знає і про нього. Також відзначимо, що за «ПСЖ» грає німець Юліан Дракслер, а за «Баварію» виступає ціла армія французів, які, до слова, не так часто потрапляють в основу, а більше виходять на заміну. Це Бенжамен Павар, Люка Ернандес, Мікаель Кюізанс, Корентен Толіссо і Кінгслі Коман. Це теж додає фіналу особливої ​​інтриги.

Ми чекаємо гольового матчу і справжнього спектаклю від зіркових команд. Передбачити сценарій цього поєдинку непросто, а тому будемо просто насолоджуватися фантастичним фіналом!

Орієнтовні склади:

«ПСЖ»: Ріко - Сільва, Кімпембе, Керрер, Бернат - Еррера, Маркіньос, Паредес - Ді Марія, Неймар, Мбаппе.

«Баварія»: Нойер - Боатенг, Алаба, Кімміх, Дейвіс - Алькантара, Горетцка - Перішич, Мюллер, Гнабрі - Левандовскі.

23 серпня, субота

«ПСЖ» - «Баварія»

Лісабон. «Ештадіу Да Луш». 22:00

ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»

Прогноз Sport.ua - 2:2

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bzzzzz
Бавария заслужила как никто. Я скажу более как бы не завершился этот матч Бавария всеравно будет сильнейшей в этом сезоне. А ПСЖ не заслужил, так как прошёл по легкой сетке соперников.
Yura Юрий
достаточно большой перевес в пользу немцев.. наверное букмекеры подкорректировали после кучи ставок.