Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 серпня 2020, 11:08
1170
2

Фернандо ВАЛЕНТЕ: «Гравці Шахтаря U-21 можуть опинитися в першій команді»

Молоді футболісти повинні ділитися досвідом, вважає тренер

| Оновлено 21 серпня 2020, 11:08
1170
2
Фернандо ВАЛЕНТЕ: «Гравці Шахтаря U-21 можуть опинитися в першій команді»
ФК Шахтар Донецьк. Фернадо Валенте

Головний тренер «Шахтаря» U-21 Фернандо Валенте розповів про дебютну перемогу в чемпіонаті над «Колосом» (4:0).

- Ми так довго цього чекали і щасливі знову повернутися до звичного ритму! Адже футбол — наше життя і пристрасть. Прийшов час почати все спочатку. Раді можливості показати на полі результат своєї роботи.

- «Шахтар» U-21 виграв у однолітків з «Колоса» з рахунком 4:0. Це свідчить про слабкість суперника або силу вашої команди?
- Потрібно враховувати, що у всіх колективів на підготовку до першого матчу було тільки чотири тижні. Було дуже жарко, і цей фактор також вплинув на гру. Ми намагалися вносити корективи за допомогою замін. На даний момент найважливіше те, що ми виграли, при цьому навіть в таких умовах спробували показати свій стиль, свою гру. Склад представляв мікс футболістів дубля і головної команди. Хлопці зрозуміли, що ми хочемо бачити на полі, і допомогли нам. Але це лише перша зустріч, рахунок потрібно сприймати спокійно. Далі постараємося демонструвати прогрес.

- У поєдинку з «Колосом» U-21 брали участь відразу кілька футболістів з першої команди: Піхальонок, Сікан, Вітао, Сіпріано. Як вони себе показали?
- Вважаю, отримати ігрову практику для них тільки плюс. Для нас це також добре. Нехай динаміка матчів дубля і першого складу і відрізняються, але це досвід. Всі ми — футболісти «Шахтаря». Важливо, коли молоді хлопці можуть ділитися досвідом і відчувати, що в кожен момент вони також можуть опинитися в головній команді.

- Гра і результат дозволяють з оптимізмом дивитися в новий сезон?
- Так. Всі знають, що це новий виклик для команди і тренерського штабу. Я намагаюся змінити стиль гри в Академії, щоб демонструвати футбол і стиль першої команди. Потрібно міняти мислення, будувати гру через контроль м'яча, щоб на полі було більше думки. Зараз ми тільки на початку шляху. Нелегко поміняти мислення, для цього потрібен час. Але поступово зробимо різницю. Важливо перемагати, але не менш важливо, як ми граємо і видобуваємо перемоги. Мене радує робота, виконана гравцями. Також не варто забувати, що в цьому чемпіонаті у нашої команди наймолодший середній вік. Але це стратегія клубу. Ми сфокусовані на індивідуальному розвитку хлопців. У той же час хочемо показувати красивий і якісний футбол. Хочемо, щоб наші вихованці в майбутньому стали хорошими гравцями.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 23
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
Посмотрите сколько молодых легионеров купил Шахтер за последние год-полтора!!! Если хоть один украинец пролезет в основу, то это будет большой успех! Молодёжи надо сваливать с Шахты, и побыстрее. Малиновский, Бутко, Соболь, Зубков и многие другие, игроки довольно высокого уровня, а в Шахтере сидели в глубоком запасе.
bzzzzz
"Я пытаюсь изменить стиль игры в Академии, чтобы демонстрировать футбол и стиль первой команды. Нужно менять мышление, строить игру через контроль мяча, чтобы на поле было больше мысли."
------------------------------
офигенный подход, не понимаю почему мы только щас к этому приходим, то что уже широко практикуется в Европе. Было бы круто если бы хотя бы еще у пару команд УПЛ был такой подход к академии. Это как раз то, что может поднять укр футбол и уровень футболистов в целом.