Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
5567
8

Артем КРАВЕЦЬ: «З Луческу у мене не було розмови»

Форвард «Динамо» - про повернення в київський клуб

Артем КРАВЕЦЬ: «З Луческу у мене не було розмови»
ФК Динамо Київ. Артем Кравець

Нападник «Динамо» Артем Кравець прокоментував своє повернення в київський клуб:

- Напевно, насамперед мені стало легше, що це закінчилося і втілилося в життя. Звичайно, я дуже радий. Дізнався буквально кілька днів тому про інтерес із боку мого рідного клубу. Шалено радий, що можу повернутися і принести користь своєму, кажучи від душі, улюбленому клубу всього мого життя.

- Ти повертаєшся з надією бути першим форвардом київського «Динамо»?
- Насамперед я повертаюся допомогти рідному клубу повернути ті заслуги і досягнення, які були, коли я ще грав за цю команду. Для мене найважливіше - щоб «Динамо» Київ стало чемпіоном України, потрапило до групового раунду Ліги чемпіонів, досягло успіхів і перемог. Мої індивідуальні заслуги йдуть на другий план. У першу чергу - командний результат. Я, звичайно ж, хочу здобувати особисті нагороди, але це ніколи для мене не відігравало величезну роль.

- Той факт, що ти повернувся додому, а не їдеш в іншу країну - вдвічі приємніший?
- Так, звісно. Набагато простіше і приємніше знаходитися в рідній країні, із сім'єю, з рідними, близькими. До того ж у місті, у якому прожив більшу частину свого життя. Звичайно, у цьому плані все стало набагато краще.

- Крім чемпіонського титулу ми ще маємо на увазі європейський рівень. Відразу з твоєї кар'єри ми згадуємо матч із «Валенсією»...
- Хотілося б, звичайно, щоб «Динамо» досягало висот і в єврокубках. Це теж дуже важливо. Європейське ім'я київського «Динамо» поважають в Європі й у всьому світі, тож слід підтримувати європейські традиції команди на високому рівні. Це теж одна з цілей.

- Ти покинув «Динамо» у 2016-му році. Протягом 4-х років грав у чемпіонатах Іспанії, Німеччини, Туреччини. Що нового для себе здобув за ці роки? Який досвід отримав і як він тобі допоможе?
- За ці роки були різні моменти, здобув великий досвід. Можу від себе сказати, що завжди був розважливим футболістом, а зараз став спокійнішим. Я пережив дійсно дуже цінні моменти, виступаючи в іспанському, німецькому, турецькому чемпіонатах. Тому зараз можу щиро сказати, що спробую все це втілити в київському «Динамо».

- А де сподобалося найбільше і що було незвичним?
- Кожен чемпіонат по-своєму хороший. За весь ігровий період пам'ятаю тільки позитивні моменти, а негативні забуваються. Мені дуже сподобалися вболівальники в Німеччині. Мені дуже сподобався стиль гри в Іспанії. У Туреччині теж є своя родзинка, тому що там жодна команда не буде закриватися на своїй половині поля, усі будуть намагатися перемогти. Зараз не хочеться говорити про мінуси.

- Як гадаєш, у тих умовах, коли була тотальна українізація, - цим теж потрібно дорожити і це може бути прикладом для інших?
- Спостерігаючи з боку, це величезний шанс і можливість для всіх молодих футболістів. У мою епоху це був би джек-пот для кожного з нас. Вони повинні це цінувати і працювати ще старанніше, тому що такі шанси не завжди з'являються. Ними потрібно користуватися. Слідкуючи за чемпіонатом України, напевно, якіюсь мірою, через це, можливо, рівень чемпіонату впав. Але в майбутньому, сподіваюся, від цього буде тільки плюс, що ростуть свої футболісти, що не були куплені за якісь величезні гроші, і будуть також продовжувати приносити величезну користь. Можливо, зараз цей етап якихось невдач повинен закінчитися. Усі цього хочуть, і насамперед сподіваюся, що починаючи з цього сезону всі ці молоді українські футболісти будуть показувати набагато кращий рівень.

- «Динамо» в цьому сезоні очолив Мірча Луческу. Як ти сприйняв цю новину і чого очікуєш від роботи під керівництвом цього фахівця?
- Звичайно, це було якоюсь мірою несподівано. Не чекав, що тренер, проти якого мені доводилося грати, очолить команду. У підсумку після призначення, за відгуками хлопців, мені здається, він може дати багато хорошого київському «Динамо». Не в плані боротьби з «Шахтарем», який він добре знає. Це дійсно дуже хороший фахівець, який працював у великих клубах і зі збірними. Гадаю, у футбольному плані гравці і клуб «Динамо» повинні від цього співробітництва лише виграти. Сподіваюся, Мірча Луческу поверне чемпіонство київському «Динамо».

- Під час переговорів, коли стало відомо про інтерес «Динамо» до тебе, з Луческу не було розмови?
- З Містером у мене не було розмови. Але я запитав, чи зацікавлений він у моєму переході. На всіх рівнях сказали, що зацікавлений. Неможливо, щоб футболіст переходив без згоди головного тренера. Я чекаю не дочекаюся співпраці з цим безумовно дуже хорошим фахівцем.

- Чи можна сказати, що це мотивація? Як правило, вільні агенти мають статус не зовсім мотивованих...
- Почнемо з того, що я не був вільним агентом, коли «Динамо» до мене звернулося. У мене ще був рік контракту. Тому це просто була моя ініціатива. «Динамо» Київ - це мій рідний клуб. Ми швидко про все домовилися. В принципі я практично не сперечався з керівництвом турецького клубу. Я погодився на їхні умови, щоб швидше повернутися в «Динамо».

- Ти пішов на фінансові втрати заради переходу?
- Так, я пішов на фінансові втрати. Я нічого не приховую, лише не маю права називати цифри. Не думаю, що в цьому світі все вимірюється фінансами. Я був радий, коли це все закінчилося. Радість моєї дружини - це для мене було набагато важливіше.

- За ким із партнерів скучив найбільше?
- Насправді, небагато залишилося тих, з ким я грав. Але я буду радий бачити всіх хлопців. Заочно я їх усіх знаю, оскільки ніколи не пропускав ігри «Динамо». Стежив за ситуацією в команді.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Максим ФЕЩУК: «Гра збірної України була не ідеальною»
Футбол | 22 червня 2024, 12:16 0
Максим ФЕЩУК: «Гра збірної України була не ідеальною»

Колишній український футболіст прокоментував перемогу України над Словаччиною

Уже воїни, але ще не герої
Футбол | 22 червня 2024, 06:25 85
Уже воїни, але ще не герої

Оглядач Sport.ua Валерій Василенко – про першу перемогу України на Євро-2024

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yura Юрий
убрали "динамовские сердца" из тренеров, так переключились на игроков))) кто следующий Зозуля, Морозюк?
Alex86 1
... А не мешало бы и поговорить до подписания и для начала понимать как эти покупки совершались, видит ли его тренер в составе и какие перспективы, что б не было опять 25 как при хаце/михе/красникове - лебедь, рак и непонятный состав команды
аоот оооит
Теперь зозулю, гиоане, пеева и милю - команда молодости нашей, сукис шо ты робыш с дынаме?