Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 21 серпня 2020, 02:23
16051
25

Тату з Тарасом Бульбою. Російський боєць хоче прийняти громадянство України

У 2016 році Олексій Кісер виїхав з Росії і зараз проживає в Білорусі

| Оновлено 21 серпня 2020, 02:23
16051
25
Тату з Тарасом Бульбою. Російський боєць хоче прийняти громадянство України
Klitschko-brothers. Олексій Кісер

Боєць змішаних єдиноборств з Оренбурга Олексій Кісер в якості підтримки українців в 2014 році зробив на своєму плечі величезне татуювання Тараса Бульби, з екранізації однойменного фільму за романом Миколи Гоголя, якого зіграв в цій стрічці легендарний український актор Богдан Ступка.

Олексію Кісеру 28 років. У ММА він виступає у важкій ваговій категорії. Провів 14 боїв, здобув 10 перемог, чотири рази суддя піднімав руку його супернику. Його зріст 186 см, вага 104 кілограми.

У 2016 році, маючи українське коріння, Олексій поїхав з Росії і зараз проживає в Білорусі. У планах Кісера – змінити російське громадянство на українське. І, незважаючи на те, що липнева поїздка в Україну вийшла невдалою, Олексій не збирається відмовлятися від своїх планів. Кісер розповів про дивовижну історію любові до України, яка виникла у росіянина на фоні подій в 2014 році:

– Моя самосвідомість стала прокидатися, коли політичне керівництво Росії розпочало демонструвати свою агресивну політику по відношенню до України. Розв'язання війни на сході України, коли російські найманці і солдати вбивали українців, захоплювали їхні території, викликали у мене не тільки гидоту по відношенню до керівництва Росії. У мене почало прокидатися мої українське коріння. Останній раз був в Україні в 2006 році і до 2014 року не відчував душевної співпричетності до цієї країни. На той час у мене ще залишалися фантазії щодо майбутнього Росії. Вірив, що зміниться влада і життя на краще. Мою свідомість перевернув Майдан. Вважаю, що в цьому момент сталося нове народження української нації. У мені прокинулася самосвідомість українця, який живе у вигнанні.

Мій прапрадід Тарас Лашко – чистокровний українець. Жив під Запоріжжям. Мав величезну родину – 10 дітей. Сім'я була заможною. Але прийшов 1917 рік. Маєток прапрадіда націоналізували, а він, щоб врятуватися, з більшою частиною родини емігрував до Канади. А ось мій прадід Петро Лашко залишився в Україні, був пізніше розкуркулений радянською владою і відправлений на заслання в Уральськ (Казахстан). В Уральську прадід зумів зробити кар'єру, але знову був звинувачений комуністами у всіх смертних гріхах. Пройшов табори, повернувся в Уральськ, де і з'явився на світ мій дід Анатолій Лашко. Після школи дід вирушив підкорювати цілину в Бугуруслані Оренбурзької області. Там і осів. У Бугуруслані народилася моя мати. Мій батько Сергій Кісер – теж чистокровний українець, народився в селі Райки Калинівського району Вінницької області. Там досі живе моя бабуся. Так що я маю всі підстави на отримання українського громадянства. І сподіваюся ними скористатися. Знаю, що в Україні немає інституту подвійного громадянства. Готовий відмовитися від російського громадянства заради українського.

Я не приховував своєї проукраїнської позиції, критикував російську владу і з кожним наступним приїздом мав все більше шансів потрапити під апарат каральних органів Росії. Нещодавно прийняв рішення більше не приїжджати туди. Не хочу себе асоціювати з цією країною. Узурпація влади, незмінюваність режиму, відсутність громадянських свобод, постійні репресії незгодних з режимом, поліцейська держава, повсюдний застій, абсурдна зовнішня політика, горезвісний руській мір – все це мене відкидає від Росії. Проживав і тренувався в Таїланді. Полетів в Абу-Дабі на турнір UFC. За два дні до відльоту Таїланд закрив свій повітряний простір. Зараз йдуть розмови, що відкриє кордони тільки в 2021 році.

18 липня я спробував прилетіти в Україну. Хотів побачити двоюрідних братів і сестер. Але мені відмовили у в'їзді. Оскільки в липні 2015 року проводив командні збори в Криму. Були в Судаку. Припливли на поромі з боку Росії. Незадовго до цього в Україні вийшов закон, який забороняв відвідування Криму з російської території. Отримав бан на три роки. Незнання закону не звільняє від відповідальності. Я порушив правила. Але покарання мені здається занадто суворим. Можливо, постараюся його оскаржити за допомогою юристів.

Готовий виходити на бої під прапором України і хочу допомагати цій країні. Поки ж залишився в Мінську. Тут у мене друзі. Буду в столиці Білорусі, поки не відкриють кордони з Таїландом. Можливо, виступлю тут на одному з турнірів із ММА. У Мінську перебував в епіцентрі подій, які дивляться в усьому світі. Разом з друзями кричав «Живе Білорусь». Сподіваюся, тоталітарний режим передостаннього диктатора Європи скоро впаде. А потім настане черга і останнього диктатора Європи Путіна. Принаймні, мені дуже хочеться в це вірити.

 

 
Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 08:01 1
Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kromolovski92
судячи по інтерв'ю то він більше українець ніж Ватаченко і кацапУсик
Aleks04
Здраво рассуждает, надо брать, наш человек
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Футбол в квадрате
Вот это поворот!
Oles Khorungiy
достроен больше в тысячи раз чем некоторые "православные"
Trollface
Уважение человеку
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DidOk
👌👍✋🇺🇦
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Morales
Мужик с правого движа, судя по наколкам. Наш Майдан разделил правых. Большая часть прогнулась под фуйла, но и много поддерживала нас. А если мужик идетифицировал себя украинцем, то нужно принимать.
Мы своих не кидаем, в отличии от некоторых. А свои, это каждый из нас.
scorpio16
Надо на посмотреть как говорится,а вообще если судить по интервью , то однозначно наш человек. Как многие тут заметили , парень не боится называть вещи своими именами в отличие от многих известных личностей у которых " это все политики / спорт вне политики / мне семью кормить надо " и т.д., про последних религиозных рыболовов я вообще молчу
Андрій Гусак
Хочу підвести підсумки. На цьому сайті є три довбойба иванов тимофеюк і білозір
Олег Мандрівник
а ну, скажи паляныця
Andriy Bilozir
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил