Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
|
10019
10

Севілья - Інтер. Прогноз і анонс фіналу Ліги Європи

У вирішальному матчі Ліги Європи зіграють «Севілья» Хулена Лопетегі та «Інтер» Антоніо Конте

Севілья - Інтер. Прогноз і анонс фіналу Ліги Європи
twitter.com/inter

Боротьба в Лізі Європи-2020 досягла свого апогею, і в п'ятницю, 21 серпня в Кельні на стадіоні «Рейн Енергі» відбудеться фінал, в якому зіграють «Севілья та «Інтер». Несподіваним такий фінал назвати не можна: обидві команди входили в число топ-фаворитів перед стартом плей-оф.

У вирішальному матчі зіграють команди, які за свою історію на двох виграли цілих вісім титулів в Лізі Європи і її попередній версії, Кубку УЄФА. «Інтер» був королем Кубка УЄФА в 90-і роки: перемоги в 1991, 1994 і 1998 роках і програний німецькому «Шальке» фінал 1997 року.

«Севілья» в свою чергу стала домінатором турніру в 21-му столітті, і виграла його п'ять разів за десять років: в 2006, 2007, 2014, 2015 і 2016 роках. Що цікаво, між собою в офіційний матчах до цього «Інтер» і «Севілья» не грали ні разу.

Переможна ходу «Інтера» на шляху до фіналу була дуже впевненою, хоча з «Хетафе» в перші 20-25 хвилин команді було дуже важко: підсумковий досить комфортний рахунок 2:0 не повинен вводити в оману.

Однак у «Севільї» суперники в цілому були складнішими. В 1/16 фіналу команда Хулена Лопетегі лише завдяки правилу виїзного гола пройшла скромний за європейськими мірками «Клуж» - 0:0, 1:1. Але було це ще до карантину, а після нього «Нервьоненсес» виглядали вражаюче, і пройшли «Рому» Паулу Фонсеки, грозу авторитетів «Вулверхемптон» і «Манчестер Юнайтед», який наряду з «Інтером» вважався одним з двох головних фаворитів турніру.

«Інтер» до карантину в 1/16 фіналу легко розправився зі скромним «Лудогорцем» (2:0, 2:1), а потім, як уже було сказано вище, здобув непросту перемогу над «Хетафе». У чвертьфіналі з «Байєром» все було рівно навпаки в порівнянні з поєдинком з «Хетафе»: підсумковий рахунок 2:1 нібито говорить про напружену боротьбу, хоча насправді перевага «Інтера» була дуже відчутною. Ну а що було в півфіналі з «Шахтарем», всі українські любителі футболу і так прекрасно пам'ятають.

В цілому у «Інтера» безпосередньо перед карантином і відразу після нього простежувався певний ігровий спад, який і не дозволив команді Антоніо Конте до останнього на рівних боротися з «Ювентусом» за Скудетто. Однак під кінець чемпіонату Італії «нерадзуррі» знову набрали максимальні оберти, обіграли «Наполі» і «Аталанту» і на одному диханні дісталися до фіналу Ліги Європи. І тепер у Антоніо Конте є шанс завершити свій перший сезон в «Інтері» з трофеєм.

Для обох наставників цей матч буде, можливо, найважливішим в тренерській кар'єрі. У Хулена Лопетегі в тренерській кар'єрі взагалі немає серйозних трофеїв: поки що він запам'ятався всім тільки скандальною відставкою зі збірної Іспанії напередодні ЧС-2018 і повним провалом на чолі мадридського «Реала».

У Конте внутрішніх трофеїв дуже багато, однак при цьому за італійським фахівцем закріпилося реноме невдахи єврокубків. І немає сумнівів в тому, що такий амбітний тренер дуже хоче цього клейма позбутися. А, можливо, і голосно грюкнути дверима на прощання: у Конте непрості відносини з керівництвом «Інтера», і майбутнє коуча буде вирішуватися після завершення сезону.

Що стосується кадрової ситуації, то обидві команди підходять до фіналу практично в оптимальних складах. У «Севільї» втрат взагалі немає, а у «Інтера» вони незначні. Відновився і вийшов на кілька хвилин в матчі з «Шахтарем» навіть Стефано Сенсі, який блискуче почав нинішній сезон, однак починаючи з листопада в лазареті провів більше часу, ніж на футбольному полі. Травмований Матіас Весіно, але до його відсутності «Інтер» вже встиг звикнути. Також під питанням участь в матчі Алексіса Санчеса. Зірковий чилієць отримав пошкодження стегна в кінцівці матчу з «Байєром», і поєдинок з «Шахтарем» пропускав.

Букмекери фаворитом матчу вважають «Інтер». Імовірність перемоги італійців в основний час - 2,21, «Севільї» - 3,56. На нічию коефіцієнт 3,52. Що стосується завоювання титулу, то на «Інтер» коефіцієнт 1,6, а на команду Лопетегі - 2,34.

21 серпня, п'ятниця

«Севілья» — «Інтер»
Кельн. Стадіон «Рейн Енергі». Початок - о 22:00
Пряма трансляція на Футбол 1
СЕВІЛЬЯ-ІНТЕР. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз Sport.ua — 0:1
 
  • 3,56
  • 3,5
  • 2,216
Сделать ставку
 
  • 3,55
  • 3,45
  • 2,15
Сделать ставку
 
  • 3,6
  • 3,5
  • 2,12
Сделать ставку

Опитування

Голосів 131
Спрогнозуйте результат фіналу Ліги Європи між командами Севілья та Інтер, який пройде 21 серпня в Кельні.

Велика перемога Севільї

6 голосів 4.58 %

Мінімальна перемога Севільї

32 голоса 24.43 %

Перемога Севільї по пенальті

5 голосів 3.82 %

Перемога Інтера по пенальті

8 голосів 6.11 %

Мінімальна перемога Інтера

65 голосів 49.62 %

Велика перемога Інтера

15 голосів 11.45 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олена Ковтун
Да какой «Интер»?) «Севилья» выиграет. Это будет шестой ихний трофей).
mb_cdi
Очень хочу чтобы Севилья хоть раз проиграла в финале!
Алексей Романенко
Для репутации Шахтёра, лучше что бы Интер как можно больше напихал Севильи
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил