Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 13 березня 2024, 17:16
13208
13

Фінал Ліги Європи. Досвід Севільї або атакуюча міць Інтера

Спецпроект Sport.ua і Parimatch на Лігу Європи

| Оновлено 13 березня 2024, 17:16
13208
13
Фінал Ліги Європи. Досвід Севільї або атакуюча міць Інтера

21-го серпня в Кельні відбудеться фінал Ліги Європи, в якому зійдуться іспанська «Севілья» та італійський «Інтер».

Аналітики Parimatch віддають перевагу «Інтеру». На перемогу в Лізі Європи італійської команди пропонується коефіцієнт 1,63. Черговий тріумф «Севільї» котирується, як 2,37. На основний час даються такі котирування: 3,70 - 3,90 - 1,90. Тотал голів «менше» 2,5 оцінюється в 1,81. Тотал голів «більше» 2,5 оцінюється в 2,07.

Матч напевно буде дуже цікавим. Суперники не будуть поступатися один одному і цілком ймовірно, що можуть бути додатковий час і серія пенальті. У цьому фіналі зустрінуться зірковий «Інтер» і фартова «Севілья». Хто виграє трофей, побачимо в найближчу п'ятницю!

Ставка дня: Забити Севільї завжди нелегко, але і зупинити Ромелу Лукаку і Лаутаро Мартінеса теж дуже складно. Ставимо, що заб'є Лукаку або Лаутаро.

Це буде перше в історії протистояння «нерадзуррі» і андалузців. Обслуговувати поєдинок буде бригада арбітрів з Нідерландів на чолі з Данні Маккелі.

«Севілья», яка до цього не блищала на міжнародній арені, в ХХI столітті почала запалювати в єврокубках. Зокрема, севільці завоювали п'ять трофеїв Кубка УЄФА / Ліги Європи (2006, 2007, 2014, 2015, 2016) і виграли один титул Суперкубка УЄФА (2006). У фіналах севільці перемагали англійські «Мідлсбро» і «Ліверпуль», іспанський «Еспаньол», португальську «Бенфіку», а також український «Дніпро». У переможному матчі за Суперкубок УЄФА «Севільєю» була переможена «Барселона». Також в поєдинках за Суперкубок андалузці поступилися раз «Барселоні» і двічі були повалені «Реалом». Крім того, в 2007-му році «Мілан» виграв у «Севільї» з рахунком 3:1. Тому можна сказати, що у фінальних матчах з міланськими командами статистика не на боці «Севільї».

«Інтер» є більш титулованим клубом, ніж «Севілья». Міланська команда має в своєму активі три трофея Кубка європейських чемпіонів / Ліги чемпіонів (1964, 1965, 2010) і три титули Кубка УЄФА (1991, 1994, 1998). «Інтернаціонале» до 2020-го року всі фінали Кубка УЄФА зіграв у 90-х. Тоді «нерадзуррі» вигравали дуелі у італійських «Роми» і «Лаціо», а також у австрійського «Казино Зальцбург». Битву «Шальке 04» міланці програли. Також «нерадзуррі» поступилися титули КЄЧ у фінальних битвах з «Селтіком» і «Аяксом». У матчі за Суперкубок УЄФА-2010 «Інтер» поступився мадридському «Атлетіко» (тут можна звернути увагу на той факт, що попередній матч за єврокубок італійський гранд програв іспанській команді). У фіналах КЄЧ / Ліги чемпіонів міланська команда була сильніша за «Реал» (іспанський клуб!), «Бенфіку» і «Баварію».

«Севілья» перемогла в 5 з 5 фіналів Ліги Європи, але програли 4 з 5 матчів за Суперкубок УЄФА. «Інтер» програв два фінали Кубка європейських чемпіонів, один фінал Кубка УЄФА і один матч за Суперкубок УЄФА. Але «нерадзуррі» виграли три Ліги чемпіонів і три Кубка УЄФА!

Цікаво, що ні ентренадоре «Севільї» Хулен Лопетегі, ні алленаторе «Інтера» Антоніо Конте євротрофей в якості тренерів ще не вигравали. Тому для будь-якого з них це буде важливий трофей. Хоча додамо, що Конте в якості гравця «Ювентуса» завоював в 90-х трофеї Ліги чемпіонів, Кубка УЄФА і Суперкубка УЄФА. Цікаво, що Конте дуже хотів з «Челсі» виграти єврокубок, але у нього не вийшло це зробити. Зате його наступник Мауріціо Сарри в перший же сезон з лондонцями завоював в 2019-му році трофей Ліги Європи, до якого вже з «Інтером» наблизився і Конте. Якщо «нерадзуррі» вдасться виграти трофей, то, можна сказати, що вже четвертий рік поспіль ЛЕ виграє команда тренера, який причетний до італійського футболу. Раніше з МЮ в 2017-му виграв титул Жозе Моурінью, який очолював «Інтер». Потім в 2018-му році переміг «Атлетіко» Дієго Сімеоне, який виступав за міланську команду. А в 2019-му році, як ми і говорили, тріумфував італійський фахівець Мауріціо Саррі. Хто виграє цю Лігу Європи, дізнаємося!

У цьому сезоні Ліги Європи «Севілья» легко виграла групу А, де були кіпрський «АПОЕЛ», азербайджанський «Карабах» і люксембурзький «Дюделанж». Потім в плей-оф іспанська команда переграла румунський «Клуж», італійську «Рому», а також англійські «Вулверхемптон» і «Манчестер Юнайтед».

У цьому сезоні Ліги чемпіонів «Інтер» в групі з каталонською «Барселоною», дортмундською «Боруссією» і празькою «Славією» посів третє місце, яке виводить команду в ЛЄ. У плей-оф Ліги Європи «Інтернаціонале» переграв болгарський «Лудогорец», іспанський «Хетафе», німецький «Байєр» і український «Шахтар».

Серйозних кадрових проблем немає у обох команд. За «Інтер» як і раніше не зможе зіграти Матіас Весіно, у якого травма коліна. Також під питанням участь у поєдинку Алексіса Санчеса, який не грав з «Шахтарем», відновлюючись від пошкодження стегна. У «Севільї» всі в строю і готові до битви.

Орієнтовні склади:

«Севілья»: Буну - Кунде, Дієго Карлос, Регілон, Хесус Навас - Фернандо, Джордан, Банега - Сусо, Ен-Несірі, Окампос.

«Інтер»: Ханданович - Де Врей, Бастони, Годін - Брозовіч, Барелла, Гальярдіні, Д'Амброзіо, Янг - Лукаку, Мартінес.

21 серпня, п`ятниця

«Севілья» - «Інтер»

Кельн. «Рейн Енергі Штадіон». 22:00

ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»

Прогноз Sport.ua - 2:2

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 05:12 1
ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ

Андрій допоміг Реалу обіграти пройти Манчестер Сіті в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sheva19
Бавария Интер вот будет матч за супер кубок
Trasher311987
Я за Интер.
Потому что играют умно.
Особенно нравится игра Брозовича.
Sheva19
Интер и только интер
Sheva19
Интер и только Интер
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Иван Грозный
пока у Севильи пять финалов в ЛЕ и пять побед-шикарный результат!
с другой стороны Интер,уже десять лет без побед в еврокубках
нас ждет интересная дуэль
bzzzzz
по логике вещей, Севилья должна отлететь. Матч примерно должен быть таким как против Шахтера, практически без моментов для Севильи. Другое дело, что защитники у Севильи все таки не такие ракалы как у ШД, поэтому матч реально может затянуться. Хотя говорить, что у Севильи выдающиеся защита тоже не стал бы, все таки если бы МЮ более ответственно играл, то забил бы больше.
Brian
Тот случай когда абсолютно всё равно кто выиграет, ибо ни одна из этих команд для меня не представляет интерес. Единственное, хотелось бы увидеть красивый атакующий футбол с забитыми голами.
Yura Юрий
Все такие резко специалистами стали ))) Это все лишь ОДИН матч, победить может любой, кто кричит Интер Интер без вариантов, так вот, далеко не всегда Севилья была фаворитом финалов которые выиграла + статистика на стороне Севильи, у Интера она отрицательная с испанскими командами , а у Севильи с итальянскими-положительная, а в плейофф ЛЕ вообще все 5 побед и НОЛЬ пропущенных мячей. Так что считаю шансы равными, много будет решать первый забитый мяч, так как и те и другие могут после забитого, закрыться и остро контратаковать. Да у Интера игроки потоповее, но у Севильи круче опыт еврокубков ( в последние годы) и психологически им легче.
bzzzzz
я бе в заголовке поменял не атакующая мощь Интера, а сокрее защитная
Иван Грозный
Интер, хорошая защита и отличное нападение))))
тупой симпатик_228,после 5-0,готов ноли лизать тому ,кто его опустил,психология раба)))