Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 20 серпня 2020, 12:38
14132
34

Перші французи подолані. Баварія вийшла в фінал Ліги чемпіонів

Підопічні Ханса-Дітера Фліка відправили у ворота «Ліона» три м'ячі

| Оновлено 20 серпня 2020, 12:38
14132
34
Перші французи подолані. Баварія вийшла в фінал Ліги чемпіонів
twitter.com/FCBayern

Особливому футбольному року – особливий регламент проведення фінальної частини розіграшу єврокубків. Однак, якщо декому незвичного фіналу восьми на португальських полях у рамках Ліги чемпіонів УЄФА здалося недостатньо, то півфінальні пари точно повинні були змусити повірити в неможливе. По два представники від німецької Бундесліги і французької Ліги 1 боролися за путівку до фіналу. Чинний чемпіон Франції завдав першого удару по німецьких позиціях, вибивши за добу до звітної зустрічі «РБ Лейпциг», після чого «Ліон» мав намір здійснити подібний крок, але в грі проти мюнхенської «Баварії».

Приводів повірити в неможливе у вболівальників з усього світу було достатньо. Підопічні Руді Гарсії стали справжнім відкриттям поточного розіграшу єврокубків, зумівши залишити за бортом туринський «Ювентус» і англійський «Манчестер Сіті» на попередніх етапах. Особливістю виступів «дітей» стала гра на рівних швидкостях з провідними командами Старого Світу, але матч проти мюнхенців був абсолютно з іншого розряду. «Баварія» катком пройшлася по лондонському «Челсі» в 1/8 фіналу, а що колектив Ханса-Дітера Фліка створив з каталонською «Барселоною» в чвертьфіналі, краще вболівальникам «синьо-гранатових» не нагадувати.

Будемо відверті, у «Ліон» мало хто вірив, навіть незважаючи на попередні їх заслуги. Французький колектив спробував змінити таку точку зору футбольної громадськості на стартових хвилинах поєдинку, але вдача двічі відвернулася від них. Депай втік один на один з Нойером на 4-й хвилині, але не влучив у вільний правий кут. Оборона «Баварії» продовжила тріщати при різких випадах суперника, а ще один момент у Екамбі повинен був виводити «дітей» вперед за рахунком, проте м'яч зрадницьки влучив у штангу.

Дивно, але Фліку не довелося міняти тактику для своїх підопічних навіть на такому тривожному тлі. «Червона машина» завелася власними зусиллями, після чого влаштувала суперникам гарячі півгодини, аж до завершення першого тайму. Кімміх знову виступив рушійним механізмом для переміщень вектора атаки своєї команди, а його перше вдале закидання на правий фланг для Гнабрі відкрило перед Сержем досить простору для подальшого зміщення до штрафного. Випад завершив потужний удар у лівий кут, який більше був схожий на грубий ляпас французькій команді.

«Ліон» не порався в тих епізодах, коли суперники йшли в швидкі випади через різкий пас з центру поля. У схожому розвитку наступу з м'ячем на лівому фланзі чужій штрафній опинився Перішич, а його простріл міг замикати Левандовскі, але поляку явно не щастило під час подібних моментів до цього. Не вийшло пробити і на цей раз, зате для Гнабрі відскок на порожні ворота був забезпечений.

З дублем від Сержа, а також з впевненою грою в контролі м'яча, «Баварія» йшла на перерву. Початок другого тайму знову вийшов для них тривожним, але не більше того. Нойєру довелося кілька разів вступити в гру, а фінальний його сейв після удару Екамбі з близької дистанції на правому фланзі вселив остаточну впевненість, що мюнхенці свого в цьому матчі вже не упустять.

«Ліону» треба віддати належність за наполегливість. Шанси «РБ Лейпцига» в матчі з «ПСЖ» добою раніше оцінювалися експертами набагато вище, але команда Нагельсманна і близько не була до звичної для неї грі. У «дітей» ж вийшло не тільки неабияк заганяти «Баварію» фланговими випадами, але ще і створити достатньо гольових моментів для більш привабливого рахунку на табло.

Фінальну крапку «Червона машина» ставила вже в ситуації, коли суперник перестав боротися. Кімміх подав на Левандовскі зі штрафного на правому фланзі, а поляк точно пробив головою з-під захисника – така комбінація пронизує вже не перший сезон у чемпіона Німеччини.

У підсумку, до пари французському «ПСЖ» на фінальний поєдинок Ліги чемпіонів-2019/20 вирушила мюнхенська «Баварія», а «Ліон» буде 22-го серпня спостерігати за цією грою в умовах нетривалої відпустки.

Ліга чемпіонів УЄФА. 1/2 фіналу.

Ліон – Баварія – 0:3

 Гнабрі, 19, 33, Левандовскі, 88

  Марсело, 35, Марсал, 42

Ліон: Лопеш – Марсал (Шеркі, 73), Марсело, Денайер – Бруно (Мендес, 46) – Корне, Ауар, Какере, Дюбуа (Тете, 67) – Депай (Дембеле, 57), Екамбі (Рейн-Аделаїд, 67).

Баварія: Нойер – Девис, Алаба, Боатенг (Зюле, 46), Кімміх – Тіаго (Павар, 82), Горецка (Толіссо, 82) – Перішич (Коман, 63), Мюллер, Гнабрі (Коутіньо, 75) – Левандовскі.

Арбітр: Антоніо Мігель Матеу Лаос (Валенсія, Іспанія)

Стадіон: «Жозе Альваладе» (Лісабон, Португалія)

Удари (у площину): 8 (3) – 20 (9)
Кутові: 4 – 6
Оффсайди: 1 – 3.

ЛІОН-БАВАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 10
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K_Sarioglo@i.ua
Бавария просто машина. ПСЖ будет очень трудно, на мой взгляд немцы фавориты финала. Хотя парижане конечно в целом явно сильнее Лиона и интрига будет.
euro2012_za_2012euro
France Football !!!
Верните Золотой Мяч -2020 Роберту Левандовски !!!!!!
Максим Максимов
При такой игре как Бавария сегодня играла(тот кто смотрел матч поймет), то псж отгрузит им вагон и маленькую тележку....в этой игре вырисовались все недостатки Баварии....я думаю псж выиграет лч. Можете меня минусить до потери пульса, но попомните мое слово.
Футбол в квадрате
Ну у Лиона моментов было побольше, чем у Лейпцига. Ну все равно, идеально подошел мем, с показывающими друг на друга спайдерменами) Зато в финале должна заруба быть...
K_Sarioglo@i.ua
Кстати уже можно подвести итог - из четырех полуфиналов еврокубков только один оказался конкурентным. Печально.
Kit
Лион отправил домой Ювентус и МС, и вчера мог забивать Баварии 2-3 гола раньше немцев. Все сыграли без грубых ошибок, французам иногда не везло, но и Левандовски тоже должен был забивать пару верных мячей...Но все же индивидуальный класс игроков Баварии, в том числе защитников, явно был выше и результат закономерен. Спасибо Лиону за хороший матч, а Бавария - мой фаворит в финале.
Diego Armando
Раніше в двох матчах часто виходили додаткові тайми і пенальки, цього року взагалі майже без інтриги.
Hottabych
А никто и не сомневался,что Бавария пройдёт Лион.За Баварию пьём Баварское
Trasher311987
Кстати а кто знает Серёжу Гнабри случайно не Скрипник воспитал в Вердере?
Eagle
Матч будет упорный,результат тяжело предсказать.1:1,2:2 или минимально победят немцы.Я буду болеть за "Баварию".
Поручик Ржевский
Этот матч поставил только один вопрос: кто же круче: Лукаку или Левандовски?
Михаил Степанов
Без вопросов и шансов для Лиона!
andre_lui
ПСЖ тоже может сказать, что перші німці подолані. І рахунок такий самий. Буде цікаво.
Орест Орищишин
Фінал чудовий, але Баварія обіграє ПСЖ
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил