Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 серпня 2020, 23:01
34868
15

Прогноз і анонс на бій Ділліан Вайт - Олександр Повєткін

Повєткін буде рубатися з Вайтом до кінця. Це його останній шанс

| Оновлено 22 серпня 2020, 23:01
34868
15
Прогноз і анонс на бій Ділліан Вайт - Олександр Повєткін
Boxing Scene

В рамках спецпроекту Sport.ua і Parimatch прогноз на бій Ділліан Уайт - Олександр Повєткін дають оглядач з боксу Лев Кравців і український боксер, амбасадор Parimatch Федір Черкашин.

Бій Олександра Повєткіна проти Ділліана Вайта – перша по-справжньому велика подія після карантину. Двоє супертяжів, які всю кар'єру знаходяться близько топового рівня. На кону – тимчасовий пояс чемпіона і можливість зустрітися з Тайсоном Ф'юрі або Деонтеєм Вайлдером.

Хто має більше шансів?

Ділліан Вайт, звичайно, має більше шансів на перемогу. Почнемо з того, що підняти поставлену суму на Повєткіна в разі його перемоги можна більш, ніж в 3.5 рази. У випадку з британцем це всього в 1.4 рази. І на такі котирування букмекерів є причини.

Боксер з Великобританії є молодшим – йому всього 32 роки. У той час, як Повєткіну вже 40. Найкращі роки Вайта якраз настали. Він не програє вже п'ять років – останній раз пішов переможеним ще в 2015-му, коли влаштував серйозну рубку проти Ентоні Джошуа, але в сьомому раунді чемпіон дотиснув претендента.

Після цього послужний список Ділліана виглядає більш ніж впевнено. Перемоги над: Девідом Алленом, двічі Дереком Чісорою, Робертом Хеленіусом, Лукасом Брауном, Маріушем Вахом, Оскаром Рівасом і Джозефом Паркером. Безумовно, потужний список. Не кажучи вже про те, що Вайт повинен був побитися з Деонтеєм Вайлдером трохи більше року тому. Британець чекає свого титульного шансу вже більше року і практично дістався до довгоочікуваного поєдинку.

Олександр Повєткін уже пройшов пік своєї форми і зараз виїжджає лише на старій майстерності і відмінній фізичній підготовці. Останнім часом росіянин виглядає в рази краще, ніж під час бою з тим же Володимиром Кличком. Проте, скидати його з рахунків буде величезною помилкою. Олімпійський чемпіон навичок не втрачає, а усвідомлюючи, що скоро кінець кар'єри, в кожному бою Повєткін викладається, як в останньому.

За останні два роки росіянин бився до кінця навіть у боях, в яких шансів було не так багато, як із Джошуа. Той же Ентоні мучився кілька стартових раундів, коли його штормило зліва направо після влучань вікового суперника. Правда, підсумок такий же, як і в поєдинку Ентоні проти Ділліана Вайта – дострокова перемога чемпіона в сьомому раунді.

Перед цим Повєткін бив Девіда Прайса. Так, той давно вийшов у тираж, але від цього не став меншим за габаритами та іншими компонентами. Британця вистачило на п'ять раундів, а потім трапився нокаут від Олександра. Х’юї Ф'юрі, з яким зустрівся Повєткін відразу після Джошуа, розглядався, як передмова перед можливим поєдинком з Тайсоном Ф'юрі. Сам росіянин виявляв бажання битися проти гігантського британця. Х’юї був переможений впевнено за очками, але зустріч із Тайсоном так і не відбулася – у того були інші плани.

Майк Хантер – останній на поточний момент суперник Повєткіна – обіцяв розібратися з ветераном. Говорив про те, що це буде для нього поштовх у новому дивізіоні і саме такого поєдинку він чекав. Не можна звинуватити американця в тому, що він не намагався – бій вийшов чудовим. Тільки ось ні на яке домінування молодого і перспективного це схоже не було. Олександр діставав суперника, обидва час від часу були на межі нокдауну, а судді в результаті побачили нічию розділеним рішенням суддів.

За великим рахунком, бій проти Вайта – фінальний акорд кар'єри Повєткіна. Перемога дасть шанс поборотися за чемпіонство. Поразка точно залишить росіянина не при справах і чемпіонських перспективах. Далі або бути серйозним суперником для молоді, або завершувати кар'єру.

Прогноз амбасадора Parimatch Федора Черкашина на поєдинок Ділліан Уайт - Олександр Повєткін:

«Нас чекає видовищний бій. І Ділліан Уайт, і Олександр Повєткін боксують першим номером. Останні два поєдинки Уайта виглядав вкрай непереконливо і в поєдинку з Рівасом навіть побував в нокдауні. У свою чергу, одна з проблем Повєткіна - вік. Правий боковий вже не виходить ховати від суперників так, як виходило раніше.

Але не забуваємо, що це суперважка вага і один удар може вирішити результат бою. Думаю, молодість візьме своє і Ділліан Уайт піде з рингу переможцем.

А де вони будуть битися? Адже карантин

Едді Хірн пішов шляхом свого колеги з США – Дейни Вайта. Той орендував острів у Саудівській Аравії для поєдинків своїх бійців. Хірн – організовує поєдинки прямо у дворі офісу своєї промоутерської компанії Matchroom Promotions.

Компанія вже випробувала арену, провівши кілька турнірів. Тепер на черзі потужний виступ від двох рубак-супертяжів. Едді трохи побоюється за погоду, кажучи, що не бажає, щоб такий бій перетворився на розборки в калюжі, але ще є час все передбачити і змінити майданчик так, щоб 22 серпня цій війні не завадило нічого.

Так хто все ж переможе?

У хорошій формі Вайт, звичайно, повинен перемагати. Не тому що він кращий, як боксер, а тому, що він потрапляє на Повєткіна в ідеальний для себе час. Росіянин все ще може. Він викладається в кожному поєдинку, б'ється до останнього і не здається. Навіть у стартових раундах тієї ж зустрічі проти Хантера здавалося, що ось він – кінець Олександра. Але той не просто дожив, але і переломив хід зустрічі.

Ділліан же в останньому бою виглядав, м'яко кажучи, так собі. Вах особливого опору навіть такому Вайту не створив, але дивитися на британця було неприємно. Великий живіт, явно не спортивна форма, важкість у ногах і швидкості ударів. Так, Ділліан ніколи не був блискавичним на ногах, але в останньому поєдинку це було вкрай погано.

Звичайно ж, розраховувати, що Вайт буде таким же і проти Повєткіна, не варто. Ділліан чудово розуміє і можливості в разі перемоги, і небезпеку, що виходить від суперника. Олександр піде рубатися, буде викладатися і вкладатися в удари, щоб не затягувати поєдинок надовго. Тут розгойдуватися і стояти на місці не вийде. Тож, і підготовка у Ділліана відповідна.

До речі, про підготовку. Вайту довелося поміняти тренера і тренувався він поза Великобританією з тренером, який працював в основному з любителями. Повєткін не був задоволений кількістю спаринг-партнерів. Ігор Шевадзуцький і Влад Сіренко – українці, які допомагали готуватися Олександру до британця. Було ще кілька бійців і все. Промоутер сказав, що через карантин це – найкращі варіанти. Більше запросити просто не було можливості.

Але якщо дивитися на обох боксерів, то вони вичавлюють максимум із наданих їм повноважень у тренувальних таборах. Так, без обмежень не обійшлося, але вони діють в обидва боки. Тобто, бійці повинні підійти у приблизно схожій готовності, і це чудово.

Тут вже точно буде рубка, важкі удари з обох боків і, ймовірно, падіння. Хто отримає свій шанс – вічний претендент Вайт або Повєткін, який бореться за останній шанс, дізнаємося вже 22 серпня.

 

Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Олександр Хижняк - надія українського боксу на Олімпіаді
Бокс | 01 травня 2024, 18:50 2
Олександр Хижняк - надія українського боксу на Олімпіаді

Які передчуття і мрії перед Олімпіадою

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
Буду дивитись.
Не можна перепустити, як вітязю намиють пику...
Axmetov10
Поветкин,по моему,перебарщивает с боями.Давно уже пора на пенсию,не вытягивает он целый бой
Oleg Savchuk
Хоч би не отруїли Вайта, від мокші шо хоч можна чекати, підлий народець
Олег Мандрівник
отбивная из пельменя
гастрономическое извращение
tsidyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DKTheBest2
Повєткін боксує так, як йому дозволяють суперники. Володя спокійно переміг на техніці, не дозволивши Усрітязю навіть нормально влучити, а сам не форсував чисто із-за того, що бій був в Мацкві.
Якщо Уайт сприймає Усрітязя як рівного і серйозного опонента, то переможе без особливих проблем, а якщо буде дуже самовпевненим, то може і влетіти.
Вони обидва схожі бійці, якби і непогані, але так нічого не спроможні досягти.
Вова Чертрогатый
интересно у него еще голова не болит?
Сергей Иванамофф
Пяльмень наРФии еще боксирует? Кто еще его не избивал?
der_MaiStier
Ім'я кацапа, як і Усікова - АлЄксандр. Навіщо з мокші робити українця ?