Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 18 серпня 2020, 07:24
34502
12

Артем ФРАНКОВ — про поразку Шахтаря: «Болючий ляпас»

Спеціаліст підбив підсумки поєдинку «гірників» з міланським «Інтером» у півфіналі Ліги Європи (0:5)

| Оновлено 18 серпня 2020, 07:24
34502
12
Артем ФРАНКОВ — про поразку Шахтаря: «Болючий ляпас»
Telegram. Артем Франков

Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков прокоментував поразку «Шахтаря» від «Інтера» (0:5) у півфіналі Ліги Європи.

«Дуже болючий ляпас. Відставити злорадство — це півфінал ЛЄ! Тут такі ведмеді всиралися...

Очікував, звичайно, більшого — від «Шахтаря» і матчу в цілому. На мій погляд, провалений вщент другий тайм має дві причини: не вистачало сил плюс вирішили, що вже і без того добре. В цьому ніхто не зізнається, але мені здається, що фактор працював. Третє і, можливо, головне — все-таки відносний рівень команд. Хоча я б не перебільшував і з цікавістю подивився б на «Інтер» проти «Базеля» і «Вольфсбурга». На жаль, дивитися доведеться з «Севільєю» — із передбачуваним результатом, боюся.

Я далеко не та людина, яка за мотивами матчів з «Аталантою» та «Інтером» візьметься розносити вщент гру «Шахтаря» і вектор розвитку клубу. І справа тут не в оглядці на смутні часи в «Динамо» — це тільки зовсім вже дивні вболівальники обох команд навіть в таких матчах тикають факелами не в очного суперника, а закадрового. Якщо ви змагаєтеся тільки з «Динамо» або тільки з «Шахтарем» — копійка вам ціна в базарний день.

«Шахтар», хоча в ці хвилини, можливо, складно змиритися з такою прагматичною точкою зору, видав класний сезон, за який йому повинні подякувати не тільки вболівальники, але і інші наші учасники єврокубків — коефіцієнт він підтримав, і навіть цей жах від «Інтера» приніс нам одне очко (0,2 бали в таблицю). У команди явно є майбутнє, клуб бачить дорогу, і хоча може потрапляти під танки на Заході, вдома їде тим самим транспортним засобом — не всякий міст витримає.

Загалом, шановні вболівальники «Шахтаря», по склянці, звичайно, цього вечора засадите (а якщо встигли, то на вас чекає друга), але якогось фундаментального приводу для скорботи я у вас не бачу. Вище голови! І дякую, що ви є.

А ще — моліться, щоб «Динамо» знову встало врівень з «Шахтарем»; уповайте, щоб продовжила прогрес «Десна» і не завалилася «Зоря», підтягнулися інші... Щоб «Шахтар» і всі інші хоча б десяток матчів в сезон проводив під таким пресингом, який продемонстрував «Інтер». Тоді і Ліга Європи буде по плечу, і дещо інше, можливо!», — написав Франков.

Оцініть матеріал
(225)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 01:01 2
Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 5
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
barneo
В кое веки адекватные рассуждения от Франкова
AleksandrF
На удивление здравые рассуждения от Франкова
Oleksandr Kelym
Як на мене - Шахтар грав не в свою гру ! І саме тому Каштро вірно бере провину на себе: ключова помилка - установка на ПОЗИЦІЙНУ АТАКУ, яку Інтер елементарно читав і все перекривав. З такою грою Шахтар програв би і попередній матч, бо проти європейських команд грати позиційну атаку вкрай складно. Приклад - Баварія, яка грає тільки швидку проникаючу атаку (як Шахта із Базелем!) проти такої атаки тріщить ЛЮБИЙ захист! Ось чому треба вчитися Шахтару: ГРАТИ ШВИДКУ ПРОНИКАЮЧУ АТАКУ ПРОТИ ВСІХ СУПЕРНИКІВ ! А вся ця позиційна бадяга і привела до фіаско із Інтером. Зробили у двічі більше пасів за Інтер: попереку поля та назад і суперник відчув - Шахтаря нічого боятися! Шахтар в атаку НЕ БІГ А ПОВЗ: ось і результат.....
dd dent
Мне тут рассказывали что с Аталантой то вообще чуть ли не случайность, с Интер вообще катком снес на хрен, так что уже закономерность
temamx2727
Прав как никогда. Как им играть с таким пресингом и скоростью, если они в чемпе пешком ходят и контролируют матч в 80% случаях. Ну все равно, знали же что Интер так будет играть, почему не подготовились, есть же товарняки и тренировки. Нужно просто смотреть как играет Интер, каждый день пересматривать, и делать так же))
Вячеслав Самойлов
Франков (правда, другими словами) по сути повторил мой вчерашний тезис в этой (или в "игровой") ветке: "Без сильной оппозиции в чемпионате - Шахтер (да и Динамо, и другие наши еврокубковые представители) - бОльшего показать не сможет. Нет, можно конечно (Шахтеру) закупиться на 50-80 млн. у.е. (правда, максимум - не даст ффп), но большого улучшения это не даст БЕЗ того, что сказано выше.
Хотя, есть надежда, что работа Луческу принесет пользу ("добавку" в еврокубковую копилку Динамо, прежде всего) уже в ЭТОМ сезоне, причем с ИМЕЮЩИМСЯ финансированием, ибо то, чем занимались в Динамо Хац с Михой... - скажем так, соответственно, СЛАБО и УСТАРЕЛО, а значит сработать и не должно было (особенно в Европе). Потому и не сработало...
Остальным (в еврокубках) - надеюсь (опять таки!), что в противостоянии за серебро-бронзу они таки "подкачали мускулы" и смогут, хоть и с недостатком опыта, взять свои первые очки в ЕК (или, соответственно, увеличить набираемые). Чтобы не пришлось, как в этом сезоне, уповать исключительно на Шахтер, рассматривая украинский рейтинг и возможности наших в дальнейших евровыступлениях...
Євген Бобонич
Если Интер играл так как Бавария с Барселоной - то ето игра: у какой команди лучше фармакология
Євген Бобонич
Если Интер играл так как Бавария с Барселоной - то ето игра: у какой команди лучше фармакология
alekos59
Кроты! Посчитаем трофеи ??? ДК так давно не об сиралось!
kino
Сосати шлюхтери..сосати як заповів великий коваленко.