Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 серпня 2020, 00:57
5516
17

ПАЛКІН: «Телепул – не вдалося. Робоча група запропонувала створити УПЛ-ТБ»

Гендиректор «Шахтаря» вважає, що клуби можуть заробляти набагато більше

| Оновлено 18 серпня 2020, 00:57
5516
17
ПАЛКІН: «Телепул – не вдалося. Робоча група запропонувала створити УПЛ-ТБ»
ФК Шахтар Донецьк. Сергій Палкін

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів, скільки клубу приносить ТБ, і висловився з приводу створення єдиного телепулу для показу матчів УПЛ:

«Я хочу ще раз пояснити нашу позицію з цього питання. Якщо говорити про доходи, які ми сьогодні отримуємо, то це десь $500 тисяч за сезон. Якщо порівняти, то в Польщі клуб, який займає сьогодні останнє місце в їхньому чемпіонаті, отримує €2 млн. Наш чемпіонат, навіть в тому стані, в якому він знаходиться сьогодні, я вважаю, на порядок сильніше. Але різниця в тому, що вони кілька років тому прийняли рішення зробити пул і продавати телетрансляції уболівальникам по всій країні. І за кілька років вийшли на серйозну цифру.

Через розбіжності, за всі ці роки так і не вдалося створити єдиний телевізійний пул в Українській Прем'єр-лізі. Ми провели ряд зустрічей, у нас була робоча група, куди входили «Шахтар», «Динамо» Київ, представники Прем'єр-ліги та інші клуби і виробили таку ідею про створення УПЛ-ТБ, яке теоретично могло б навіть саме знімати матчі нашого чемпіонату і продавати. При цьому акціонерами УПЛ-ТБ будуть всі клуби, що входять до Прем'єр-ліги. Це питання вже офіційно буде розглядатися на наступному засіданні УПЛ, воно внесено до порядку денного.

Коли ми розпочали розглядати питання про УПЛ-ТБ, ми хотіли, щоб заробляли, перш за все, клуби з не дуже високими фінансовими доходами. Тому що чим більше вони будуть заробляти, тим сильніше буде наша ліга.

Якби «Шахтар» сам продавав свої права, то він би заробляв на порядок більше, ніж має сьогодні. Але ми погодилися піти на зменшення, на створення цього телевізійного пулу, щоб ліга стала сильнішою.

Ми вже використовували всі варіанти, і якщо у нас це не вийде, то далі шляху вже не буде. Тому на наступному засіданні УПЛ президенти і власники клубів повинні прийняти рішення: або ми залишаємося, як в 90-х, і заморожуємо ситуацію, або розвиваємося, як європейські клуби».

Сергій Палкін вважає, що від проведення матчів «Шахтаря» на НСК виграють і «Динамо», і збірна.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Гравець Баварії не був у офсайді перед голом Реалу на 90+13-й хвилині
Футбол | 09 травня 2024, 14:24 17
ФОТО. Гравець Баварії не був у офсайді перед голом Реалу на 90+13-й хвилині

Арбітр прийняв помилкове рішення та не дозволив матчу перейти в овертайм

Космос у Леверкузені. Баєр відігрався з 0:2 і вийшов у фінал Ліги Європи
Футбол | 10 травня 2024, 00:03 22
Космос у Леверкузені. Баєр відігрався з 0:2 і вийшов у фінал Ліги Європи

«Рома» не зуміла втримати перемогу та перервати неймовірну серію німецької команди

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
danger83 aukro
Він забув порівняти рівень доходу в Польщі і в Україні. Футбол дивляться не лише платоспроможні люди в містах. Хай спробує пенсіонеру в селі чи дитині з малозабезпеченої родини пояснити що футбол він буде дивись за підпискою і на це треба 150-200 грн. в місяць.
dudigo78
Плеать далі рівняє Польщу і Україну. Там середня зарплата понад тисячу євро, війни нема. Там стадіони повні. Ми не можемо платити за трансляції як там
zhyr
А він хоче розвиватись, як європейські клуби, тільки фінансово? А як там зі спортивним принципом? Багато в європі клубів, які своїх вихованців пачками в інший клуб однієї ліги здають?
yaroslavos
Сейчас реально в УПЛ смотрят матчи Шахтера, Динамо и Зари (ну может иногда Десну). Про какое платное тв он бредит. Да вы хоть медом обмажьте говно, оно от этого вкуснее не станет.
SportsMan
"Да ты, я вижу, холоп, не уймешься!" (с)
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил