Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА плей-офф
| Оновлено 17 серпня 2020, 21:02
2815
4

Плей-оф НБА. Хто з ким грає та прогноз на кожну серію

Sport.ua - про розклади напередодні матчів на виліт у найсильнішій баскетбольній лізі світу

| Оновлено 17 серпня 2020, 21:02
2815
4
Плей-оф НБА. Хто з ким грає та прогноз на кожну серію
Silver Screen and Roll

Сьогодні ввечері матчами «Денвер» - «Юта» і «Торонто» - «Бруклін» розпочнеться стадія поєдинків на виліт у найсильнішій лізі світу. Чи зуміють лідери швидко пройти своїх візаві, і кому з аутсайдерів вдасться нав'язати боротьбу претенденту на титул?

Ми вже стали свідками догравань великих турнірів у «міхурі». Щоправда, в футболі. Але це лише збільшило ймовірність непередбачуваності результатів, появи команд-сюрпризів, а звідси - підвищеного спортивного інтересу вболівальників. Адже тепер кожен може обіграти кожного. «Ліон» це довів! Чи чекати нам сюрпризів і в баскетболі?

Хоча, чи не це є головною метою НБА: вирівняти команди в силі, нівелювати значимість великих ринків, не допускати об'єднання більше двох зірок у ростерах. Цей плей-оф може змінити Лігу. Але повернемося до головних дійових осіб - команд, які сьогодні починають похід за титулом.

Західна конференція

«Лейкерс» (1) – «Портленд» (8)

Гра «Портленда» з «Мемфісом» змусила Адама Сільвера задуматися про можливості матчів плей-ін і в наступному чемпіонаті. У цій парі «Лейкерс» спробують відповісти на доцільність проведення таких поєдинків. «Портленд» лихоманило весь сезон. Вони дивом заповзли в плей-оф, тоді як команда Джеймса вже щосили готувалася до ігор на виліт, програвши 5 з 8 матчів в Орландо.

У регулярному чемпіонаті «ЛАЛ» двічі виграли у «Портленда» і раз програли. Але чи зможе Ліллард привести свою команду до перемоги в серії з командою ЛеБрона? «Не просто так вони займають перше місце на Заході. У них є кращий гравець в світі. Нам здається, що у нас є шанс проти будь-якої команди НБА. Вважаємо, що в нас є шанс у цій серії», - сказав лідер «Портленда».

Що ж, ця пара схожа на майбутню півфінальну гру ЛЧ «Баварія» - «Ліон». Втім, «Ліон» сильний саме командою. Чи стане командою «Портленд», який весь регулярний сезон демонстрував зворотнє?

Прогноз на серію: 4-0 на користь «Лейкерс».

«Кліпперс» (2) – «Даллас» (7)

Ймовірно, найцікавіша пара першого раунду плей-оф. (https://sport.ua/news/497993-dallas-vyshel-v-pley-off-vpervye-za-chetyre-goda). Ці команди зовсім недавно зустрічалися в Орландо, і тоді впевнену перемогу здобули Кавай і компанія: 126-111. У тій грі Дончіча часом вимикали з гри (тільки 6 асистів),  і атака техасців збивалася на далекі непідготовлені кидки. Втім, і словенець робив складні наддалекі. І часто влучав. Але коли «Кліпперс» потрібен був ривок, його забезпечував Кавай. Обидві команди довгий час не могли піти у відрив за очками. Але якщо «Даллас» грав напружено і більшість своїх очок набирав потом і кров'ю, то ЛАК грав розкуто, відчувалася легкість у діях підопічних Дока Ріверса і впевненість, що їм під силу обіграти «Даллас». Що в підсумку і сталося.

«Зараз у нас першокласний напад, завдяки якому є шанс не тільки поборотися, але і перемогти. Якщо у нас піде кидок з триочкової дистанції, «Кліпперс» доведеться непросто. Я вважаю, що у «Меверікс» є шанс, і все можливо. У нас особлива команда, і може трапитися все, що завгодно», - Шон Меріон, колишній гравець «Далласа».

Прямо зараз ця дуель виглядає, як сутичка «МанСіті» та «Ліона». А це означає, що шанс на диво є. Але чи здатний «Даллас» виграти цілих 4 матчі з 7 можливих?

Прогноз на серію: 4-2 на користь «ЛА Кліпперс».

«Х’юстон» (4) – «Оклахома» (5)

Расселл Вестбрук пропустить мінімум один матч плей-оф. «Не думаю, що вже є конкретний термін повернення Вестбрука до ладу», - сказав Майк Д’Антоні. І це шанс для «Окс» зачепитися в серії. Так, у регулярному сезоні «Тандер» були сильнішими за «Рокетс» - 2-1, і в цілому команда несподівано рівно пройшла чемпіонат, чергуючи перемоги з поразками, завершивши «регулярку» з найкращим відсотком перемог після відходу Дюрента.

Але тренерська винахідливість та ігрова система «Х'юстона» в цілому (швидка гра від кидка, де немає центрових) здатні схилити чашу терезів на бік команди Хардена. Особливо в іграх з неповороткими «Тандер». І нехай вас не вводить в оману розгром від «Філадельфії» 96-134: «Х'юстон» цього року націлений на чемпіонство. «Сьогодні вийшло те, що вийшло. Нехай буде так. Це не має особливого значення. У вівторок ми будемо готові зіграти краще», - заявив Д'Антоні.

Прогноз на серію: 4-1 на користь «Х'юстона».

«Денвер» (3) - «Юта» (6)

Зовсім нещодавно ці команди рубалися в «регулярці» з двома овертаймами, 134-132 на користь «Наггетс». Так само відразу можна привітати Майка Конлі з народженням дитини, через що він пропустить перші ігри в серії (як мінімум, 3 матчі). Ед Девіс пропустить перший раунд повністю. Додайте сюди ще виліт Богдановича, тобто 20.2 очка в середньому за матч. І, як завжди, коротку лавку «Джаз».

А що ж «Наггетс»? «Це дійсно хороша пара. Протистояння між нами завжди складні, буде цікава серія. У нас є проблеми практично у всіх компонентах гри. Все зводиться до того, як нам вдасться їх приховати», - говорить Нікола Йокіч. Але є відчуття, що серб виписав рядові слова поваги на адресу опонента за плей-оф. За фактом, у «Денвера» сильний старт, лава, що вміє атакувати і розумний тренер. Та і Йокіч не виглядає втомленим перед іграми на виліт.

Так, «Юта» здатна витягнути один-два матчі, особливо коли до гри повернеться Конлі. Але на дистанції команди не вистачить. І «Денвер» має всі шанси розчавити свого опонента по першому раунду.

Прогноз на серію: 4-1 на користь «Денвера».

Східна конференція

«Бостон» (3) – «Філадельфія» (6)

Гарна вивіска, правда? Але з огляду на травматичність Ембііда і виліт Симмонса до кінця сезону (травма), «Селтікс» виглядають очевидними фаворитами. Додайте сюди продовження контракту зі Стівенсом і награний склад, здатний розмінюватися в захисті «всіх на всіх». І так, у «Бостона» прямо зараз немає травмованих виконавців стартової п'ятірки!

«З Кембою все добре. Зараз він готовий до збільшення ігрового часу»- розповів про стан здоров'я розігруючого «Селтікс» тренер Бред Стівенс.

Тобаяс Харріс хоче перемогти «Бостон»? Можливо, «Філадельфії» вдасться взяти дві гри, тим більше, що в «регулярці» «Філа» якраз перевершила «Бостон» - 3-1. Але в тих іграх пара Ембіід-Симмонс грала більше 35 хвилин за матч. До того ж, плей-оф - це інша історія. І «Бостон» давно вже хоче написати цю історію на свою користь.

Прогноз на серію: 4-2 на користь «Бостона».

«Індіана» (4) – «Маямі» (5)

«Серія з «Індіаною» буде напруженою, і нам вже кортить розпочати», - заявив Горан Драгіч. Для «Пейсерс» це буде іспит на зрілість. Для «Маямі» - шанс заявити про себе і залучити ще одну зірку в пару до Батлера, що зробить команду претендентом на титул вже наступного сезону. Сам же Джиммі в цьому впевнений: «Думаю, це станеться. Час покаже».

Навряд чи в серії зіграє Сабоніс. Здатність баскетболістів «Хіт» бути небезпечними під кільцем і на периметрі робить фаворитами в цій парі саме підопічних Споельстри. Та й не варто забувати, що цей «Маямі» - останній шанс пошуміти для Пета Райлі перед заслуженим виходом на пенсію.

Прогноз на серію: 4-1 на користь «Маямі».

«Торонто» (2) - «Бруклін» (7)

З 8 ігор у «міхурі» «Бруклін» виграв 5. Варто відзначити перемоги над «Мілуокі» і «Кліпперс» (які грали не найоптимальнішим складом). А лідерами колективу, у відсутності Дюрента та Ірвінга, стали Каріс ЛеВер, Джо Харріс і Джарретт Аллен. До того ж, автор 25 очок у середньому за матч (ЛеВер) навіть удостоївся дзвінка по телефону від Кайрі: «Ми розмовляли з Кайрі в п'ятницю, поговорили про майбутній плей-оф, він підбадьорив мене. Кайрі дивиться всі матчі, він вже був у подібній ситуації, боровся за щось», - сказав ЛеВер.

А «Торонто» Ніка Нерса - це каток, що змітає все на своєму шляху. Команда поставила рекорд за відсотком перемог у «регулярці» (73.6%), виграла 7 з 8 матчів у «міхурі» і фінішувала 2-ю у всій НБА. Правда, Кайл Лаурі вважає, що у канадського клубу не все так гладко: «Нам просто не вистачає вболівальників у цілому. Я щиро вважаю, що наші вболівальники в Торонто - найкращі вболівальники в НБА. Нам буде не вистачати «Jurassic Park» і всього іншого».

У «Брукліна» є шанси? «Торонто» зацікавлений пройти перший раунд якомога швидше.

Прогноз на серію: 4-0 на користь «Торонто».

«Мілуокі» (1) – «Орландо» (8)

Мабуть, найбільш передбачувана пара. Для «Меджик» потрапляння до плей-оф - уже успіх. Для «Бакс» навіть фінал конференції не буде вважатися успіхом. Але ми зараз говоримо про перший раунд ігор на виліт, таким чином, «Мілуокі» повинен проходити далі.

Варто відзначити, що обидві команди в «міхурі» показали аналогічний результат: три перемоги, п'ять поразок. А Янніс розкритикував гру команди: «Ми передавали м'яч не так часто, як хотілося б мені і тренеру Майку Буденхольцеру. Ми недостатньо ретельно захищалися. Часом ми були самими собою, коли займали перше місце в лізі за грою в захисті, але були моменти, коли це було не так».

Що ж, на «Бакс», напевно, чекає тренування з підвищеним рівнем відповідальності. А «Орландо» награють у старті Фульца. І всі будуть задоволені.

Прогноз на серію: 4-0 на користь «Мілуокі».

В'ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Артём Галушка
Автор конечно редкостной имхотни написал,дальше Хьюстона - ОКХ не осилил и смотрел только прогнозы,ибо Дюрант ушёл ещё хз когда, в отличии от Джорджа)
Индиана - Майами = 4-1 смешно, как-бы тут обратной истории не случилось. Пара 50-50
Денвер - Джаз = будет куда более плотная заруба, тоже считаю Денвер фаворитами, но их форма в пузыре совсем не ахти
По остальным прогнозам + - согласен, за исключением может ЛАК - Даллас. Тут будет вынос Дончича вперёд ногами