Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 16 серпня 2020, 11:11
26486
106

Сенсація! Ліон вибив Манчестер Сіті з Ліги чемпіонів

Команду Руді Гарсії очікує мюнхенська «Баварія» на півфінальній стадії

| Оновлено 16 серпня 2020, 11:11
26486
106
Сенсація! Ліон вибив Манчестер Сіті з Ліги чемпіонів
sport.francetvinfo.fr

Досить складно в це повірити, але й розіграш Ліги чемпіонів УЄФА зовсім скоро добігатиме кінця. Поєдинком на одному зі стадіонів столиці Португалії, у якому зустрічалися англійський «Манчестер Сіті» і французький «Ліон» завершувалася чвертьфінальна стадія цього турніру. Завоювати путівку на гру з мюнхенською «Баварією» – не найприємніша, будьмо відверті, нагорода за перемогу в очному протистоянні, однак ця теза не є корректною, коли мова йде про останній крок до фіналу головного клубного європейського змагання.

Лісабон вже став звичним місцем проживання для найбільш успішних клубів Європи в цьому сезоні, але цій парі команд належало вперше випробувати газон «Жозе Альваладе», базової арени місцевого «Спортинга», у цьому році. Підопічні Хосепа Гвардіоли попередній раунд завершували домашнім матчем-відповіддю проти мадридського «Реала» (2:1), ось колективу Руді Гарсії довелося докласти чималих зусиль у гостьовій обороні воріт від туринського «Ювентуса», що прагнув врятувати свій імідж (також, 2:1, але з подальшим проходом французької команди). Абсолютно різні за своїм змістом протистояння, але обидва учасники цієї зустрічі навіть не думали припиняти свою хіду турнірною сіткою.

Немов навмисно був створений звітний поєдинок для тих уболівальників, хто, або пропустив гру попереднього дня між «Барселоною» і «Баварією», або десяти голів за один вечір здалося недостатньо. «Ліон» і «Манчестер Сіті» явно не добрали за показником результативності, однак перевершили своїх опонентів у напруженості протистояння.

Починалася зустріч досить прогнозовано: англійська команда володіла м'ячем у звичному стилі, але при цьому змушена була боротися з тренерською задумкою про перехід на схему в три центральні захисники. На цьому «городяни» втратили всю гостроту від своїх атак на перших хвилинах, після чого дозволили суперникам рівною з ними мірою володіти м'ячем. «Ліону» просто залишалося дочекатися моменту поділу контролю, після чого вже і французи сміливо почали будувати флангові атаки.

Гвардіола хотів зустрічати суперників в центрі, проте «діти» пішли іншим шляхом, зосередившись на флангах. Депай забрав на себе всю увагу захисту, що дозволило Екамбі і Корне спокійно здійснювати візити до лівому вектору наступу. Саме з цієї зони і прийшов несподіваний для «Сіті» пропущений м'яч у середині першого тайму. Поки номінальні господарі сперечалися про офсайді у Екамбі, Тото вже вів активну боротьбу з Гарсією біля чужого штрафного. Результатом цього став відскок на Корне, який пробив у попередньо невдало звільнені Едерсоном ворота!

Казковий розвиток подій для «Ліона», будьмо чесні, перестало здаватися таким уже до завершальних півгодини зустрічі. Аж надто гнучкий був французький клуб під час зміни флангів у атаці у суперників. А саме цим компонентом користується колектив Гвардіоли в більшості своїх поєдинків. Так, Денайер, який все ще знаходиться в процесі відновлення після травми, безумовно, був тою самою «рушницею», яка висіла на загальному тлі від самого старту гри. І саме його прибрав на своєму хибному замасі Стерлінг, після чого віддав гольовий пас на де Брюйне. Однак цей епізод був лише винятком для «городян» у цей вечір.

«Діти» на зубах провели повторну гру проти «Ювентуса», так що повторити подібний прийом у грі проти чергового суперника було не складно. І тут зіграв Руді Гарсія. Точкова заміна Депая на Дембеле, і «Ліон» отримує необхідне прискорення на контратаках. Оборона «Сіті» грає гранично високо, проходить пас Ауара зі своєї половини в явний офсайд для Екамбі, але не для набігаючого Муси. Дембеле спокійно переграє Едерсона і просто підриває настрій суперників!

Дуже ймовірно, що це і вплинуло на неймовірний промах Стерлінга по порожніх воротах, за мить до третьої гольової атаки суперників. Рахім не забив, а ось Дембеле в черговий раз вискочив на випередження опікунам, і замкнув відскок від Едерсона, який неграмотно відбив підкручений удар Ауара. Кінцівка від «Ліона» була дійсно розкішним блюдом з «гастрономічної столиці Європи»!

Мюнхенська «Баварія», а з нею і весь футбольний світ, дізналася свого суперника за півфіналом поточного розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА. Ним став французький «Ліон». Для англійського «Манчестер Сіті» тривалий сезон-2019/20 передчасно добіг до кінця.

Ліга чемпіонів УЄФА. 1/4 фіналу.

Манчестер Сіті – Ліон – 1:3

де Брюйне, 69 – Корне, 24, Дембеле, 78, 87

Фернандіньо, 29, Родрі, 58 – Дюбуа, 12

Манчестер Сіті: Едерсон – Гарсія, Ляпорт, Фернандіньо (Марез, 56) – Канселу, Родрі (Д. Сілва, 83), Гюндоган, Уокер – Стерлінг, Габріель Жезус, де Брюйне.

Ліон: Лопеш – Марсал, Марсело, Денайєр – Бруно (Мендес, 71) – Корне, Ауар, Какере, Дюбуа (Тете, 75) – Депай (Дембеле, 75), Екамбі (Рейн-Аделаїд, 87).

Арбітр: Данні Маккелі (Віллемстад, Кюрасао/Нідерланди)

Стадіон: «Жозе Альваладе» (Ліссабон, Португалія)

Удари (у площину): 19 (8) – 7 (6)
Кутові: 11 – 3
Оффсайди: 0 – 0.

МАНЧЕСТЕР СІТІ-ЛІОН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 20°C

Оцініть матеріал
(89)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 106
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sapr_jenja
Ліон молодці, неочікувано але ніхто не заважав ні Стерлінгу ні Жезусу робити рахунок на свою користь ...це був матч Ліона і вони витягли з нього все, що було небхідно
euro2012_za_2012euro
А все таки классная штука Финал 8-ми в одноматчевом формате !!! Футбол заиграл новыми красками!!!!!
Александр Жук
Срочно дайте Гвардиоле еще миллиард на усиление состава, именно столько он потратил на трансферы за все годы своего тренерства в Сити.
62maksim
Подобається такий формат футболу,хочеться фінал Лейпциг-Ліон,це буде щось типу фінала 2004 року Монако-Порту)
Mr.Budd
Здорово,когда "пижонистые" клубы так прожариваются вот уже 2й день подряд🙂
Поручик Ржевский
Очень желал видеть МанСити и Гвардиолу в Топ-4, но, как мы все знаем, в футбол играют не только деньги, но и футболисты. МанСити - отличная команда, со своим фирменным стилем, который позволил им стать многократным победителей самого сильного национального чемпионата мира, но игра в еврокубках - это совокупность факторов: стиль, дисциплина, мотивация и, немаловажный фактор - фарт. Сегодня олимпийцы Лиона были сильнее в факторах: трудолюбие и фарт. МанСити транжирил моменты, понимая, что они были и будут, а Лион позабивал, что мог, и что не мог. Лион был физически хорош в концовке, поэтому последний штурм на подобие парижскому, манчестерцы так и не смогли организовать.
Вот, собственно и всё - будем смотреть те команды, кто грамотно воспользовался одноматчевыми плей-офф, прежде всего это относится к Лейпцигу и Лиону.
На сегодня сильные чемпионаты Англии, Испании и Италии не имеют представителей, но зато мы имеем по одному сюрпризу из Чемпионата Франции и Бундеслиги.
_NATSGUL_
Удары - 19:7; Удары в створ – 8:6; Угловые – 11:3; Владение мячом – 67%:33%.
Манчестер Сити - Лион: 1:3
Это футбол.
Посмотрим насколько ещё французам фарта хватит, думаю, что на Баварии всё станет на свои места.
andre_lui
Что и требовалось доказать...Не такая уж и сенсация. И на этом сайте после выигрыша М.С. у Реала многие писали машина, но многие вполне адекватно оценивали шансы сити. Сити намного слабее прошлого сезона, хромали и неудобный для них Лион сделал свое дело. Теперь в полуфинале Франко-германское противостояние за Ельзас, пху ты..за Лигу Чемпионов. К тому же как писали на сайте 3 немецких тренера в полуфинале....а ведь есть еще и Клопп...Ренесанс немецкого и французского футбола, который пришел на смену англо-испанского. Ждем в следующем сезоне итальянцев, а там гляди и наши подтянутся...🙂
Trollface
Опустили городских!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sheva19
И Лейпциг вот будет смешно и грусно выиграет у Баварии вот будет чудо
Sheva19
Финал Бавария Лейпциг
62maksim
Франція - Німеччина
Топ чемпіонати пішли відпочивати разом з Мессі і Роналду,цього року на PS будуть грати або на Xbox 😂
euro2012_za_2012euro
euro2012_za_2012euro, 15.08.2020 12:340
Все участники 1/4 текущих розыгрышей и в ЛЕ и в ЛЧ - обеспечили себе участие , через национальные чемпы, в группе ЛЧ2021.
И только Лион, если победит в ЛЧ2020 будет участвовать в ЛЧ.2021.
Иначе пролет мимо еврокубков . Так оно и будет.
А пройти МС шансы есть.
Mishatison
Пресинг Ліона вразив. Контратаки і реалізація на висоті. МС дуже швидка команда, але в цьому матчі Ліон був на голову вище(в плані тактики і бажання так точно).
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ilya
В Лион никто не верил. У букмекеров было 1.25 против 14. Красавцы )
Справедливости ради, Стерлинг похоронил МС.
Теперь я болею за Нагельсмана, он должен сотворить историю)
После такой игры, в Шахту верю еще больше)
UKRAINE FAN
Сдулся еще один топ тренер . У Моуриньо в клубе пополнение! Безобидная тики-така от Гвардиолы , первый тай практически без моментов какой тогда смысл от владения мяча? Или ему еще пару миллиардов на трансферы нужно ?
Dima Steblina
Эдерсон не вратарь. А как говориться,вратарь -пол команды.
Trasher311987
"-Больно Пэп?
- Да, Леонель очень больно.
- о тож."