Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 серпня 2020, 00:31
20244
17

На кого Луческу звернути увагу в Академії Динамо?

Блогер Sport.ua - про молоді таланти віце-чемпіона України

| Оновлено 16 серпня 2020, 00:31
20244
17
На кого Луческу звернути увагу в Академії Динамо?
footboom.com. Ілля Забарний

Мірча Луческу відразу дав зрозуміти, що в «Динамо», окрім досвідчених виконавців, які є лідерами команди, буде довіряти і молодим гравцям. Олександр Сирота вже в обоймі першої команди «Динамо», ще двоє - Забарний і Вівчаренко - на підході. Хто ще з власних вихованців здатен підсилити київський клуб?

Днями довелося читати про провальну роботу академії «Баварії», яка вже близько 10-ти років не здатна поставити в першу команду жодного гравця. В одному з коментарів було здорово помічено, що вся Бундесліга - це академія «Баварії». Щось подібне ми завжди спостерігали і в «Динамо». З тією відмінністю, що скаути клубу їздили по всій Україні (а раніше - і по сусідніх країнах) і вишукували топ-таланти для своєї школи. Як результат, випускники київської академії грають важливі ролі майже в кожному клубі Прем'єр-ліги: «Зорі», «Десні», «Олімпіку», «Колосі» і «Дніпрі-1». Та й у першій команді «Динамо» зараз є ряд своїх доморощених талантів. але:

- когось незабаром можуть продати (Циганков, Миколенко, Попов);

- хтось перестав прогресувати (Шапаренко);

- а десь вже і київська молодь наполегливо стукає в двері основної команди.

А тепер визначимо кандидатів від U-21 в основну команду «Динамо». Хто може отримати шанс від Мірчі Луческу?

Руслан Нещерет. Третій воротар «Динамо» вважається досить перспективним (вже грав за збірну України U-21). Його плюси: високий зріст (190 см) і вміння грамотно зайняти позицію «на стрічці». Ще очевидним плюсом є його молодий вік - 18 років. Бойко - 33, Бущану - 27. За умови того, що офіс менеджерів «Динамо» (так, не тренерів, а менеджерів) буде планомірно розвивати кар'єру воротаря, на виході ми можемо отримати хорошого наступника нинішнім двом воротарям «Динамо». Розумні оренди з метою отримання ігрової практики тільки вітаються. Ігорю Михайловичу, як щодо створення відділу по орендах футболістів, як у «Реалі»?

Ілля Забарний. Почав залучатися до тренувань, а потім і до матчів основної команди разом з Олександром Сиротою. Важливо відзначити фізичну міць, високий зріст футболіста і неймовірне вміння грати корпусом. Правша, але грає лівого центрального захисника. Він не настільки сильний у грі з м'ячем, як Сирота (взагалі, в «Динамо» дивовижна ситуація: правші сильні в відборі, а лівші - в білд-апі), але вміє читати розвиток подій в захисті. Очевидно, що його головні конкуренти - правші Бурда і Попов. А це означає, що отримати шанс перебувати в обоймі першої команди у Іллі з'явиться тільки за умови продажу когось із вищезгаданої пари. Зараз Забарний - віце-капітан молодіжки.


Динамоманія. Ілля Забарний

Костянтин Вівчаренко. Це вже стало традицією переучувати центральних захисників на лівих фулбеків: спочатку Миколенко, а тепер і Вівчаренко. А з іншого боку, якщо у футболіста є швидкість, вміння однаково точно віддати пас на коротку і довгу дистанції, навісити, вміння забігти під передачу партнера, чому ж цим не користуватися? Володіючи витривалістю і здатністю бути високопродуктивним на обох кінцях поля, футболіст вже підключається до тренувань з основою «Динамо». А сучасний фланговий захисник, який вміє захищатися - це знахідка на 80 млн євро! Не вірите? Запитайте у Люка Ернандеса.

Ярослав Надольський. Один з найкращих бомбардирів команди в минулому сезоні: 16 ігор/7 голів за молодіжний склад «Динамо». Уже зараз досить хороший бокс-ту-бокс півзахисник. Дальній удар, нестандартність в ухваленнях рішень. Граючи з піднятою головою, добре бачить поле, що дозволяє йому бути однаково продуктивним як в атаці (хороший довгий пас), так і в захисті (дуже грамотно пресингує опонентів). Фізична витривалість Ярослава дозволяє завжди підключатися до швидких атак «Динамо», а при обороні своїх воріт - не втрачати позицію і навіть у контратаках команди-опонента він встигає за «своїм» гравцем.

Чому Ярослав Надольський ще не в дорослій команді? Все просто. Справа в тому, що найкращий не фланговий футболіст киян грає якраз на його позиції - Віталій Буяльський. Якщо резюмувати: у молодого півзахисника є певний набір якостей і обмежена стеля таланту. Але якщо він буде використовувати свої вміння на елітному рівні, то стане важливим гвинтиком в основі «Динамо» на довгі роки вперед.

Сергій Булеца. Так-так, все вірно, в матчі з «Десною» Сергій доводив своє право бути в основній обоймі киян за допомогою ігор за молодіжну команду. Варто сказати, що Булеці вже пощастило з приходом в команду Мірчі Луческу. «Динамо» давно не грало з плеймейкером. А ця позиція для нового тренера «Динамо» є однією з ключових! І саме тому на неї вірогідний прихід в команду іноземця. А що Булеца? Чемпіон світу серед юнаків, один з найкращих гравців турніру, якісно відіграв сезон в «Дніпрі-1». У футболіста хороший пас, поставлений удар з обох ніг, вміння шукати м'яч, опускаючись за ним до своїх захисників. Але при всіх своїх реаліях, чи вистачить Сергію сили характеру конкурувати за місце в основі «Динамо» і знову почати свій шлях з самих низів?


ФК Динамо. Сергій Булеца

Вікентій Волошин. Прізвище цього атакуючого півзахисника київського «Динамо» вже давно на слуху в молодіжному футболі України (грав за збірну України до 17 і до 19 років). Можливо, це найталановитіший український плеймейкер з часів Олександра Рикуна. Варто відзначити, що молодіжка «Динамо» грає за схемою 4-3-3, яка не передбачає чисту 10-ку. Вікентій грає правого ЦП і може закрити правий фланг атаки.

Як грає півзахисник? Коли у команди проблеми з просуванням м'яча вперед, партнери намагаються знайти пасом Волошина. Якщо він сам закритий - опускається вниз у пошуках м'яча. Дуже добре шукає позицію для себе, а також і сам здатний побачити і видати пас на забігання/врозріз/вивести партнера на удар.

Але під пресингом, як у матчі з «Десною», опускає голову вниз і втрачає свою ефективність у творенні. Це можна списати на брак досвіду, як і те, що часом повністю розчиняється на поле і стає непомітним.

Євген Ісаєнко. А ось і футболіст, який вже не перший рік стукає в основну команду киян. Євген Ісаєнко, ймовірно, найбільш талановитий виконавець, який грає зараз у молодіжних структурах «Динамо». За два сезони в чемпіонаті U-19 років Ісаєнко забив 34 голи в 35 матчах (!!!), а в минулому сезоні став найкращим бомбардиром киян у молодіжній першості (16 ігор/8 голів).

Вміє відкриватися, грає на швидкості, наділений футбольним інтелектом і неймовірною точністю удару. Євген постійно шукає м'яч, шукає простір, постійно переміщується. Читає гру і починає пресинг «Динамо» в оборонній фазі.


ФК Динамо. Євген Ісаенко

Можливо, це не типаж для Луческу на вістрі атаки (169 см зріст; 55 кг вага), але тренер дуже досвідчений, щоб не губити такий талант і здатний придумати для Ісаєнко позицію під нападаючим.

Ігор Суркіс нещодавно заявив, що наявний підбір молодих футболістів «Динамо» U-21 володіє великим талантом. Також, він сказав, що Мірча Луческу не буде насильно тримати лідерів основної команди і схвалить продажу деяких ыз них. А значить, приходить час для грамотної інтеграції футболістів молодіжного складу в дорослу команду.

В’ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(106)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 01:50 2
Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті

Тібо опублікував короткий твіт після матчу-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 5
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Яценко
Нічого, що Нещерет, Забарний, Вівчаренко і Булєца вже у першому складі? На них і так звернули увагу. Як по мені, то треба звернути увагу на Діліана Ванту. Реально класний гравець центру поля. Випускник цього року. Плюс більшість диятчої кар'єри провів в академії Шахти.
Rustam Isakov
граматичні помилки трохи ріжуть око
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Ванат Влад очень хороший нападающий
Andriy Bilozir
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zhyr
автора трохи клинило? частина українською, частина російською