Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 17 серпня 2020, 02:17
10026
2

Асистент Шевченка: «Шахтар грає в лізі невисокого рівня»

«Гірники» можуть опинитися в невигідному положенні в дуелі з міланським «Інтером»

| Оновлено 17 серпня 2020, 02:17
10026
2
Асистент Шевченка: «Шахтар грає в лізі невисокого рівня»
Twitter

Андреа Мальдера, один з асистентів головного тренера збірної України Андрія Шевченка, дав інтерв'ю авторитетному італійському виданню Corriere dello Sport, в якому розповів про донецький «Шахтар» - суперника «Інтера» в півфіналі Ліги Європи.

«Вони - домінуюча команда в Україні. Зараз «Шахтар» вище київського «Динамо». Це призводить до того, що у гравців команди з'явилася переможна і атакуюча ідентичність. «Шахтар» практично не віддає ініціативу суперникам. Але це відбувається в лізі невисокого рівня. Це може поставити донеччан в невигідне становище, особливо, коли їм доводиться грати з командами, як «Інтер», які звикли до напружених матчів».

За словами Мальдери, «нерадзуррі» повинні бути обережними: «Інтеру» важливо не упустити когось із гравців атаки «Шахтаря». Всі вони дуже швидкі і технічні, що може поставити в глухий кут гравців центру оборони «Інтера». Українська команда грає за схемою 4-2-3-1, а Марлос, Алан Патрік, Тайсон і Жуніор Мораес дуже небезпечні. Єдиний гравець в центрі поля, який грає на оборону - Степаненко. Він іноді опускається нижче, щоб допомагати двом центральним захисникам. Особливо це відбувається в моменти, коли суперник грає з двома форвардами, як «Інтер».

Незважаючи на похвалу на адресу «гірників», Мальдера вважає, що «Інтер» володіє «чудовими технічними якостями, хоча йому і доведеться поставитися до суперника з повагою, адже «Шахтар» тренує такий розумний наставник, як Луїш Каштру». За словами асистента Шевченка, програш 0:3 «Аталанті» в кінці минулого року мало що значить. «Це різні ситуації. У тому випадку «Шахтарю» достатньо було і нічиєї, що могло позначитися на їхній грі. Зараз «Шахтар» здатний виграти, адже у нього є більше можливостей для зміни гри. Бразилець Тете або ізраїльтянин Соломон можуть змінити хід матчу по його ходу. Тим більше, у «Інтера» ризикує не зіграти Алексіс Санчес».

Нагадаємо, півфінал Ліги Європи, в якому «Інтер» і «Шахтар» посперечаються за право зіграти у вирішальному матчі турніру, відбудеться в понеділок, 17 серпня.

Оцініть матеріал
(75)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін не заслужив? Український воротар не потрапив у символічну команду ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 15:31 16
Лунін не заслужив? Український воротар не потрапив у символічну команду ЛЧ

Місце у воротах символічної команди зайняв Мануель Ноєр

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Слава Чебан
в своей бедности надо обвинять только себя