Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 серпня 2020, 16:43
5346
27

Олег ДУЛУБ: «В Мінську відчув запах смерті»

Відомий білоруський тренер – про ситуацію в своїй країні

| Оновлено 14 серпня 2020, 16:43
5346
27
Олег ДУЛУБ: «В Мінську відчув запах смерті»
UA-Football. Олег Дулуб

Колишній головний тренер львівських «Карпат» і одеського «Чорноморця» Олег Дулуб розповів про протести в Білорусі у зв'язку з фальсифікацією результатів президентських виборів.

– В Україні є люди, які не розуміють, чому білоруси вийшли на вулиці. Адже Лукашенко хороший - рівні дороги, хороші зарплати. Що можете відповісти на подібні думки?
– Порадив би бути на моєму місці 10 серпня близько 22:00 в Мінську. Коли йде війна, коли стріляють гумовими кулями на ураження. У мережі є багато відео, нехай подивляться, як вели себе представники ОМОН і силових структур. Йшла стрілянина на ураження своїх же людей. Це дуже страшно. Якби не жінки, вже йшла б громадянська війна.

Коли працював у «Карпатах», ми приїхали на полігон в Яворів. Перше, що відчув, це запах смерті. Не знаю, як це пояснити. На тому полігоні готували хлопців, що їдуть на Донбас. Другий раз в житті, коли відчув той же запах, це в Мінську 10 серпня. Тому не дай бог комусь опинитися на місці пацанів, яких просто вбивають з такою люттю.

– Поясніть, чому свобода важливіша за хороші дороги?
– Питання взагалі тупикове. Не можна протиставляти свободу дорогам. Свобода - це права людини, які закріплені в будь-який конституції. Коли є свобода, тоді будуть і дороги.

Читайте також: «Зупиніть насильство!». Домрачева звернулася до ОМОНу Білорусі

Джерело Трибуна
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Скільки не зустрічаю в інеті білорусів - майже всі проти Лукашенка. Не читав жодного інтерв'ю, щоб хтось з відомих білорусів підтримав його у цих подіях. А за результатами виборів 80% за нього.
firstromario
що за дурнуваті питання? кому як не українцям має бути зрозуміло за що борються білоруси?
Vbolivalnyk-Peter
У мене складається таке враження, що Дулуб давав інтерв'ю якомусь російському виданню. Ну дуже по-тупому сформульовані запитання. Як український журналіст може задавати запитання "Чому свобода важливіша за дороги". Як журналіст який був свідком подій на Майдані (можливо не особисто, однак розуміючи чому це відбулося у нас безпосередньо, а не з подачі російського зомбоящика) може казати, що в Україні є люди, які не розуміють чому в Білорусії люди вийшли на вулиці ( Це хто не розуміє? Сєпари, пенсіонери, які досі живуть совком і вже 30 років не можуть догнати, що СРСР немає, 5-та колона, яка знову хоче нас затягнути під старшого брата... - то думка цих осіб мене особисто мало цікавить). Це хіба що реально люди в Україні, а не українці....
Dozor
Походу , просто пришла пора дерибанить Белорусь , а там есть что присвоить...
Kolejchuk
"В Україні є люди, які не розуміють, чому білоруси вийшли на вулиці."
А де ці люди я жодного такого не зустрічав з такою тупою логікою. Це можуть тільки бути любителі московії.
BaZia
Єдине за що сцикотно, так це усвідомлюючи що білоруський нарід не пробачить псам Луки ту звірячість з якою гамселили підлітків, жінок і похилого віку людей, ось ці гоп-стопи посеред дороги, коли їде родина і автівку в якій дитина навмисне таранить Увага! Навіть не мєнт.бобік, а підсадний автомобіль, вытягують і тягнуть в бусік. Де доки в ізолятор слідчий попаде відбивають печінку, нирки. Де по дві-три години на бетонній підлозі, і добу без їжі, води, сну!
Ось це не пробачать. І вони зможуть. Вони вірять, можуть і переможуть.. Але.. Скільки часу в них потім лишиться допоки не прийдуть козломорді, а вони прийдуть. Неодмінно прийдуть, щоб показати, які можуть бути "наслідки", якщо хтось захоче скинути владу, чого так боїться Хутін Пуйло
Basyl Novakiovets
Я не вірю Лукашенку, бо це продажний таракан,як самі білоруси кажуть.Вагнерівців ,які вбивали мирних українців і військових,він Україні не передасть.Спочатку їх впустив, 30 з лишнів спіймав, а де інші?Вже переодяглися на російських базах в місцевих поліцейських і луплять мирних білорусів?Путін просто так Білорусь без крові не відпустить!Україна урок підлоти від путіна засвоїла на відмінно!
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vbolivalnyk-Peter
На останніх виборах ми вибрали в Україні то гів... ( Те що вибрали). Кажу Ми, хоча я за це не голосував, оскільки таке побажання висловила переважна більшість населення - вибрало громадянське суспільство, і тепер немає на кого нарікати і тільки нам це гів..о розгрібати. І кожен тепер свідомий громадянин України має докладати зусилля для цього. А в Білорусії як має бути диктує одна особа, а 9 млн. має це розгрібати....
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил