Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 серпня 2020, 16:43
5349
27

Олег ДУЛУБ: «В Мінську відчув запах смерті»

Відомий білоруський тренер – про ситуацію в своїй країні

| Оновлено 14 серпня 2020, 16:43
5349
27
Олег ДУЛУБ: «В Мінську відчув запах смерті»
UA-Football. Олег Дулуб

Колишній головний тренер львівських «Карпат» і одеського «Чорноморця» Олег Дулуб розповів про протести в Білорусі у зв'язку з фальсифікацією результатів президентських виборів.

– В Україні є люди, які не розуміють, чому білоруси вийшли на вулиці. Адже Лукашенко хороший - рівні дороги, хороші зарплати. Що можете відповісти на подібні думки?
– Порадив би бути на моєму місці 10 серпня близько 22:00 в Мінську. Коли йде війна, коли стріляють гумовими кулями на ураження. У мережі є багато відео, нехай подивляться, як вели себе представники ОМОН і силових структур. Йшла стрілянина на ураження своїх же людей. Це дуже страшно. Якби не жінки, вже йшла б громадянська війна.

Коли працював у «Карпатах», ми приїхали на полігон в Яворів. Перше, що відчув, це запах смерті. Не знаю, як це пояснити. На тому полігоні готували хлопців, що їдуть на Донбас. Другий раз в житті, коли відчув той же запах, це в Мінську 10 серпня. Тому не дай бог комусь опинитися на місці пацанів, яких просто вбивають з такою люттю.

– Поясніть, чому свобода важливіша за хороші дороги?
– Питання взагалі тупикове. Не можна протиставляти свободу дорогам. Свобода - це права людини, які закріплені в будь-який конституції. Коли є свобода, тоді будуть і дороги.

Читайте також: «Зупиніть насильство!». Домрачева звернулася до ОМОНу Білорусі

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Кадіс. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 20 квітня 2024, 06:01 1
Жирона – Кадіс. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Костюк – серед топів. Стали відомі всі учасниці 1/2 фіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:48 2
Костюк – серед топів. Стали відомі всі учасниці 1/2 фіналу в Штутгарті

Українка увійшла до четвірки найсильніших на найпрестижнішому турнірі категорії WTA 500

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Скільки не зустрічаю в інеті білорусів - майже всі проти Лукашенка. Не читав жодного інтерв'ю, щоб хтось з відомих білорусів підтримав його у цих подіях. А за результатами виборів 80% за нього.
firstromario
що за дурнуваті питання? кому як не українцям має бути зрозуміло за що борються білоруси?
Vbolivalnyk-Peter
У мене складається таке враження, що Дулуб давав інтерв'ю якомусь російському виданню. Ну дуже по-тупому сформульовані запитання. Як український журналіст може задавати запитання "Чому свобода важливіша за дороги". Як журналіст який був свідком подій на Майдані (можливо не особисто, однак розуміючи чому це відбулося у нас безпосередньо, а не з подачі російського зомбоящика) може казати, що в Україні є люди, які не розуміють чому в Білорусії люди вийшли на вулиці ( Це хто не розуміє? Сєпари, пенсіонери, які досі живуть совком і вже 30 років не можуть догнати, що СРСР немає, 5-та колона, яка знову хоче нас затягнути під старшого брата... - то думка цих осіб мене особисто мало цікавить). Це хіба що реально люди в Україні, а не українці....
Dozor
Походу , просто пришла пора дерибанить Белорусь , а там есть что присвоить...
Kolejchuk
"В Україні є люди, які не розуміють, чому білоруси вийшли на вулиці."
А де ці люди я жодного такого не зустрічав з такою тупою логікою. Це можуть тільки бути любителі московії.
BaZia
Єдине за що сцикотно, так це усвідомлюючи що білоруський нарід не пробачить псам Луки ту звірячість з якою гамселили підлітків, жінок і похилого віку людей, ось ці гоп-стопи посеред дороги, коли їде родина і автівку в якій дитина навмисне таранить Увага! Навіть не мєнт.бобік, а підсадний автомобіль, вытягують і тягнуть в бусік. Де доки в ізолятор слідчий попаде відбивають печінку, нирки. Де по дві-три години на бетонній підлозі, і добу без їжі, води, сну!
Ось це не пробачать. І вони зможуть. Вони вірять, можуть і переможуть.. Але.. Скільки часу в них потім лишиться допоки не прийдуть козломорді, а вони прийдуть. Неодмінно прийдуть, щоб показати, які можуть бути "наслідки", якщо хтось захоче скинути владу, чого так боїться Хутін Пуйло
Basyl Novakiovets
Я не вірю Лукашенку, бо це продажний таракан,як самі білоруси кажуть.Вагнерівців ,які вбивали мирних українців і військових,він Україні не передасть.Спочатку їх впустив, 30 з лишнів спіймав, а де інші?Вже переодяглися на російських базах в місцевих поліцейських і луплять мирних білорусів?Путін просто так Білорусь без крові не відпустить!Україна урок підлоти від путіна засвоїла на відмінно!
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vbolivalnyk-Peter
На останніх виборах ми вибрали в Україні то гів... ( Те що вибрали). Кажу Ми, хоча я за це не голосував, оскільки таке побажання висловила переважна більшість населення - вибрало громадянське суспільство, і тепер немає на кого нарікати і тільки нам це гів..о розгрібати. І кожен тепер свідомий громадянин України має докладати зусилля для цього. А в Білорусії як має бути диктує одна особа, а 9 млн. має це розгрібати....
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил