Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 12 серпня 2020, 18:47
10142
0

5 найбільш незвичайних закінчень боїв в UFC

Оглядач Sport.ua зібрав найбільш незвичайні фініші в промоушені

| Оновлено 12 серпня 2020, 18:47
10142
0
5 найбільш незвичайних закінчень боїв в UFC
twitter.com/ufc

Є багато способів закінчити бій в ММА, можливості практично безмежні - від спритних сабмішнів до вражаючих нокаутів. Але часом бої закінчують якимось абсолютно божевільним чином.

За роки існування UFC у восьмикутнику було безліч атипових зупинок боїв, ми згадаємо п'ять найбільш незвичайних з них.

Жерар Гордо vs Тейла Тулі, UFC 1

Фактично бій Гордо з Тулі став найпершим поєдинком в історії UFC. 12 листопада 1993 року в рамках турніру-одноденки Гордо менш ніж за півхвилини розправився з опонентом. Сумоїст Тулі пішов на суперника, але той ухилився від атаки. Тулі впав на землю і отримав легітимний удар ногою в голову, в результаті чого один з його зубів відлетів у глядацький зал.

Гордо потім завдає потужного удару правою рукою, після чого втручається рефері, але не для того, щоб зупинити бій, а взяти тайм-аут. Оскільки це був перший бій UFC, то ніхто до ладу не знав правил, тому і виникла така ситуація. Ніхто не просто не знав, що робити в такій ситуації. Врешті-решт, після деякої дискусії бій зупиняють і оголошують перемогу Гордо технічним нокаутом.

Грей Мейнард vs Роб Емерсон, The Ultimate Fighter 5 Finale

У червні 2007 року майбутній дворазовий претендент на титул UFC Мейнард дебютував в октагоні проти точно такого же дебютанта Роба Емерсона. Мейнард виграв перший раунд і впевнено почав другий. На першій хвилині раунду він підняв суперника і кинув його на покриття. Емерсон закричав від болю і відразу ж постукав. Отже, перемога Мейнарда, вірно? Не зовсім. В процесі кидка Мейнард сильно вдарився головою об канвас, тим самим нокаутувавши сам себе. Таке не кожен день побачиш.

У наступні кілька хвилин йшли міркування на тему, яким має бути результат поєдинку. Однак рефері Стів Маццагатті визнав бій таким, що не відбувся.

Нейт Марквардт vs Рузімар Пальярес, UFC Fight Night 22

У вересні 2010 року Марквардт і Пальярес очолювали кард UFC Fight Night 22. Розв'язка несподівано настала в другій половині першого раунду. Після того, як Марквардту вдалося вирватися з захоплення ноги, Пальярес став скаржитися рефері на те, що нога його опонента змазана чимось слизьким. Але це було прямо посеред бою, і Марквардт мав повне право атакувати бразильця, що він, власне, і зробив.

Марквардт повною мірою скористався безпечністю Пальяреса і покарав його за це. Нейт накинувся на лежачого візаві і завдав йому майже 20 ударів без відповіді, перш ніж втрутився рефері і зупинив бій, зафіксувавши перемогу Марквардта ТКО.

Андерсон Сільва vs Кріс Вайдман 2, UFC 168

Андерсон Сільва досі є найбільш довгограючим чемпіоном в історії UFC. Він утримував корону в середній вазі цілих 2457 днів, поки в липні 2013 року не зустрівся з непереможеним Крісом Вайдманом. Сільва загрався в другому раунді і був за це покараний брутальним нокаутом.

Сільви тут же надали можливість відігратися і за три дні до Нового року він проводив реванш з Вайдманом. Глядачі в залі і фанати біля екранів в той вечір стали свідками страшного епізоду. Сільва невдало пробив лівий лоукік в другій п'ятихвилинці, потрапивши в коліно Вайдмана, і всі побачили страшний перелом його ноги. Сільва зламав малогомілкову і великогомілкову кістки, після чого послідувала операція і тривале відновлення. А Вайдман був визнаний переможцем технічним нокаутом.

Це був не перший подібний епізод в історії UFC. У 2008 році так само ногу зламав Корі Хілл, проте це був рядовий бій і той епізод не врізався в пам'ять фанатів, ніхто не міг подумати, що подібне станеться на найвищому рівні.

Яір Родрігес vs Чон Чхан Сон, UFC Fight Night 139

У стилі голлівудської спортивної драми завершився мейн івент турніру UFC Fight Night 139, що відбувся в листопаді 2018 року. Яір Родрігес став автором, можливо, найбільш дивного нокауту в 27-річній історії UFC.

Перед п'ятим раундом мексиканець явно програвав за очками Чон Чхан Сону, більше відомому як «Корейський зомбі», але за 9 секунд до закінчення поєдинку йому вдалося втягнути суперника в дикий розмін і на позначці 4 хвилини 59 секунд нокаутувати його ударом ліктя. Одна з найдраматичніших перемог, які коли-небудь бачив світ ММА.

Сергій Лебедєв
Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.