Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 12 серпня 2020, 03:38
11115
0

КОЛЛЕР: «Шахтар грав краще. За такої швидкості доставить проблеми й Інтеру»

Головний тренер «Базеля» вважає справедливим поразку від «Шахтаря»

| Оновлено 12 серпня 2020, 03:38
11115
0
КОЛЛЕР: «Шахтар грав краще. За такої швидкості доставить проблеми й Інтеру»
ФК Шахтар Донецьк. Марсель Коллер

Головний тренер «Базеля» Марсель Коллер дав прес-конференцію після поразки від «Шахтаря» (1:4) у чвертьфіналі Ліги Європи:

– Марсель, можна сказати, що «Шахтар» показав різницю в класі з «Базелем»? Рахунок 4:1 відображає сили суперників?

– Ми знали й до матчу, що «Шахтар» – технічна і швидка команда. У ній дуже кваліфіковані гравці, які швидко вибігають в атаку, діють дуже гостро, забивають багато голів. Противник це показав. «Шахтар» був краще, ніж ми. Проте, вважаю, у нас був один-другий момент – не довели їх до завершення. Погано, що ми дуже рано пропустили. А «Шахтар» дійсно швидко вибігав в атаку і впевнено діяв з м'ячем.

– Як ви в кінцевому підсумку оцінюєте свою кампанію в Лізі Європи?

– Чудова кампанія. Ми добре провели груповий етап, де були важкі суперники: «Трабзонспор», «Хетафе» і «Краснодар». Наша команда відмінно грала. Я бачив на полі дійсно колектив. У 10 попередніх матчах ми пропустили лише 4 м'ячі. Створювали хороші моменти. Зустрічі з «Айнтрахтом» показали, що у нас сильна команда, адже ми обидва рази перемогли клуб Бундесліги – для представника Швейцарії це теж не є чимось пересічним. Зараз нам не вдалося показати те, що планували. Але «Шахтар» – сильний суперник.

– Для цього складу «Базеля» чвертьфінал – максимум?

– Якби команда грала трохи краще, можливо, ми пробилися б і в півфінал. Але давайте подивимося на швейцарський чемпіонат. Ми втратили багато майстерних виконавців, швидких гравців, які дуже добре грають в атаці, з дриблінгом. Звичайно, важко сказати, що при цьому підборі ми обов'язково повинні були виходити в півфінал.

– Ви подивилися багато матчів «Шахтаря» в поточному сезоні. І ви напевно знаєте, як грає «Інтер». На чиєму боці ваші уподобання в півфіналі за участю цих команд? Як вам здається, хто може пройти у фінал?

– Обидві команди чудові. Вважаю, що «Шахтар» за рахунок своєї швидкості доставить проблеми «Інтеру». Нам також відомо, що «Інтер» дуже добре обороняється, має в атаці майстерних футболістів. Матч буде видовищним і цікавим. Я думаю, що якась команда переможе з мінімальним рахунком. Оцінити, хто сильніший, зараз дійсно важко.

– Якби чвертьфінал складався з двох матчів, ви б зараз зіграли точно так же або більш обережно? І друга частина питання: у вас були б шанси відігратися в матчі-відповіді після 1:4?

– Знай я відповідь на це питання, я б грав в лотерею. Важко передбачити. Ми були досить обережні, швидко пропустили зі стандарту, тому потім доводилося багато атакувати. Знали, що суперник оперативно переключається і виходить в напад, що він стане проводити швидкісні контратаки. У «Шахтаря» швидкі футболісти – це його велика перевага. Ми намагалися діяти компактно, але «Шахтар» дійсно класна, кваліфікована команда, яка показала всі свої якості. І в півфіналі знову покаже. Я впевнений, що «гірники» створять момент і напевно заб'ють «Інтеру». Той факт, що на цій стадії один матч, в принципі був для нас перевагою. Вважаю, що раунд з двох поєдинків – перевага для більш сильної команди в парі.

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 19
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.