Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 серпня 2020, 03:07
3523
2

ЧИГРИНСЬКИЙ: «Луческу працює з гравцями кожен день. Як учитель в школі»

Екс-гравець «Шахтаря» вважає підписання Луческу великим успіхом для «Динамо»

| Оновлено 12 серпня 2020, 03:07
3523
2
ЧИГРИНСЬКИЙ: «Луческу працює з гравцями кожен день. Як учитель в школі»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Екс-футболіст донецького «Шахтаря» Дмитро Чигринський прокоментував призначення Мірчі Луческу в київське «Динамо»:

«Мірча любить мати повний контроль не тільки над тренувальним процесом, а й над трансферами, глобально, любить брати участь також в переговорах футболістів, в продовженні контрактів, хто навіть які гроші повинен отримувати. Тобто він любить повністю контролювати ситуацію, а для футболістів він стає фактично як батько, як товариш, який направляє їх.

Мірча – дуже вимогливий тренер. І з ним з одного боку просто, тому що він же швидко, якщо можна так сказати, заводиться, і не те щоб втрачає контроль над собою, але дуже серйозні негативні емоції проявляв. Але як він сам любить повторювати, не критично, що ти робиш помилку, але наступного дня ти приходиш мотивований, ти працюєш з правильним відношенням. Він це дуже сильно цінує.

Тому якщо футболісти не виконують його завдання, то, звичайно, жоден тренер не буде задоволений. Навіть якщо виконують – у випадку з Луческу це нічого не гарантує, бо він все одно буде від тебе вимагати ще більше.

Я б менше говорив про те, що він диктатор, а більше зробив акцент на тому, що Мірча – тренер, який працює щодня з футболістом, і не просто працює, а індивідуально приділяє дуже багато уваги роботі над його якостями. Це як вчитель у школі. І в цьому плані, звичайно, я думаю, це великий успіх для Динамо, тому що таких тренерів я особисто небагато зустрічав у своїй кар'єрі.

Те, що він поставить гру Динамо, у мене сумнівів немає. Те, що він допоможе молодим футболістам краще розкрити свій потенціал, в цьому у мене взагалі ніяких сумнівів немає. Питання в тому, яка перспектива в цьому? Йому 75 років, це може бути складніше. Якби він готував після себе наступника, це була б інша історія. А так, прийти, поставити гру, навіть зробити команду і організувати її, на два-три роки, але має бути якесь продовження.

Наприклад, в Шахтарі це все будувалося – філософія, ідея, команда. Вона будувалася мінімум, я не знаю, п'ять-шість років. Зараз ми бачимо, що вже пройшло 10–12 років, і все це успішно працює. Робити це зараз на два-три роки і після цього знову перебудовувати... ну, можливо,

Динамо зараз в такій ситуації, коли навіть два-три роки – це вже серйозний період для команди, тому що останні роки ми бачимо, що клуб опинився в затяжному піке. І в даному випадку це такий антикризовий менеджер буде – він повинен просто стабілізувати команду, вивести її на певний рівень, а про перспективу вже будуть думати пізніше».

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dima.krot
Все по делу сказал
lenares85
Самий умный коментарий