Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 10 серпня 2020, 20:03
3876
0

Луїш КАШТРУ: «Чвертьфінал Ліги Європи для Шахтаря - це як фінал»

Наставник розповів про протистояння в Лізі Європи

| Оновлено 10 серпня 2020, 20:03
3876
0
Луїш КАШТРУ: «Чвертьфінал Ліги Європи для Шахтаря - це як фінал»
shakhtar.com

11-го серпня «Шахтар» у чвертьфіналі Ліги Європи, який буде складатися з одного матчу, зустрінеться з «Базелем». Наставник Луїш Каштру сприймає цей поєдинок як фінальний.

- Як ви готуєтеся до поєдинків Ліги Європи? Чи відрізняється ця робота від тієї, що ведеться в ході чемпіонату?
- Так. Ми повинні знати, що плей-оф - це 2 зустрічі, а чемпіонат - близько 30. Якщо ми помилимося в УПЛ, то зможемо це виправити, а в раундах на вибування - ні. Футболістам непросто витримувати ту щільність інформації, яка у нас є при підготовці до Ліги чемпіонів або Ліги Європи. Щільність інформації, відео всіх моментів матчу - все це досить складно. Люди зазвичай кажуть, що гравець втомився через фізично дуже важкий поєдинок, але ні, він втомився, тому що моральний знос жахливий. Фізично вони готові до всього. Ментально ми, люди, часто не готові до певних речей, тому що нашими здібностями певною мірою керує розум. Тобто, щоб мати свіже тіло і м'язи, розум повинен бути свіжим. Ми не можемо давати гравцям при підготовці до Ліги Європи таку щільність інформації, як в чемпіонаті. Тобто обсяг інформації збільшується, а до того ж ми працюємо в рекордно короткі терміни. Футболісти повинні бути дуже зосередженими. Все вирішується в 2, а в даному випадку - в 1 матчі. Є тиск і напруга гри. Це ретельна підготовка: таймінг відео, планування поїздки, всі речі опрацьовуються до деталей. Таке наше життя, і ми до нього звикли. Це цікаві виклики.

- Попереду вирішальні етапи в Німеччині. Ви вже сказали, що підготовка відрізняється. В одноматчевому протистоянні важливіша атака? Філ Джексон говорив: «Атака виграє матчі, але чемпіонати виграє захист». Що про це думаєте?
- Я вважаю, що програють і виграють команди. Немає атак і оборон. Це гра, і в ній є абсолютно все, як очікуване, так і несподіване. Оборонні та атакуючі аспекти є визначальними, але це гра. Рівно так я це бачу. Поважаю і розумію ідею, але в даному випадку це інакше. Чому? Тому що чвертьфінал - як фінал, у нього такі ж характеристики. Все вирішується рівно в цей момент, іншого поєдинку немає, 1 команда пройде далі, як у фіналі, де є тільки 1 переможець.

Двоматчеві протистояння або чемпіонат допускають можливість поразки. Не мати матчу-відповіді - жахливо з точки зору психологічного тиску, якого зазнають футболісти. Команда, яка доходить до фіналу, робить це вкрай виснаженою морально, але подолати ментальний знос допомагає мотивація туди дістатися. Проводити вирішальні етапи без матчів - необхідна зміна через вірус, що вражає всіх нас. Приймаємо і розуміємо це рішення. У той же час психологія піддається певному випробуванню, бо грати матчі на виліт за такий короткий час ми не звикли. Однак ми приймаємо це, тому що це єдина можливість завершити турнір.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Суперкомп'ютер оцінив шанси півфіналістів ЛЧ на перемогу в турнірі
Футбол | 19 квітня 2024, 14:52 1
Суперкомп'ютер оцінив шанси півфіналістів ЛЧ на перемогу в турнірі

Боротьбу продовжують «Реал» із Луніним, «ПСЖ», «Баварія» і «Боруссія» Дортмунд

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.