Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 18 квітня 2021, 19:07
6581
6

Чіро Іммобіле: від невдахи в Німеччині до зірки в Італії

Оглядач Sport.ua – про непросту кар’єру володаря «Золотої бутси-2020»

| Оновлено 18 квітня 2021, 19:07
6581
6
Чіро Іммобіле: від невдахи в Німеччині до зірки в Італії
Calciomercato

Форвард «Лаціо» Чіро Іммобіле став головним героєм сезону 2019/20. Форвард допоміг «б’янкочелесті» повернутися в Лігу чемпіонів через 12 років. Футболіст забив 36 голів і втретє у своїй кар’єрі став найкращим бомбардиром Серії А. Тільки тепер він отримав ще й «Золоту бутсу» як приємний бонус. Чіро – кращий бомбардир Європи і головна зірка минулого сезону.

Кар’єра у Іммобіле складалася непросто. Італієць змінив безліч клубів – як у Італії, так і за її межами, поки не знайшов підходящу для себе організацію. Футболіст звинувачував тренерів і одноклубників у своїх невдачах і ніде не міг закріпитися. До своїх 30-ти років Чіро пройшов по-справжньому довгий шлях, шукав щастя в Німеччині та Іспанії, але зіркою став, виступаючи в своїй країні. Далі – про все по порядку.

Поневіряння Чіро

Справжні футбольні пригоди у Іммобіле почалися в 2007-му році. Тоді Чіро потрапив у академію «Ювентуса», перейшовши з молодіжної команди «Сорренто», яка виступала в Серії С2. Таке підвищення відкривало великі перспективи хлопцю з передмістя Неаполя. Іммобіле швидко перевели в Прімаверу, де він непогано себе показував. Молодому футболісту навіть давали якісь хвилини в Серії А.

«Ювентус» покладав надії на Іммобіле, але не поспішав залучати його до основної команди. У Турині вирішили, що хлопцеві потрібно набратися досвіду. У 2010-му році «б’янконері» відправили футболіста в «Сієну», де він грав на правах оренди. З того моменту у Чіро почалися тривалі пошуки себе. Форвард щороку змінював клуби, то злітаючи, то падаючи, але ніде не міг знайти собі підходящого місця.

Після «Сієни» у Іммобіле були оренди в «Гросетто» і «Пескару». «Ювентус» перестав розраховувати на Чіро і продав його «Дженоа» в 2012-му році за 4 млн євро. Через рік «б’янконері» викупили форварда назад за 2,75 млн євро і перепродали його в «Торіно» за 13,5 мільйона. Іммобіле провів яскравий сезон у складі «биків», забивши 22 голи в 33-х матчах. Тоді ж, у сезоні 2013/14, Чіро став найкращим бомбардиром Серії А.


LaPresse

У липні 2014 року Роберт Левандовскі покинув дортмундську «Боруссію». «Джмелям» потрібно було замінити поляка. Німці звернули увагу на Іммобіле, який запалював у себе на батьківщині. У підсумку, «Боруссія» викупила форварда у «Торіно» за 18,5 млн євро. Але трансфер виявився невдалим. За весь сезон Чіро забив тільки 3 голи в Бундеслізі, проводячи на полі в середньому 40 хвилин. «Джмелі» зробили головною ударною силою П’єра-Емеріка Обамеянга, а італійця відправили в «Севілью» на правах оренди.

В Іспанії у Іммобіле теж не склалося. Чіро зіграв лише 8 матчів у Ла Лізі за половину сезону, забивши 2 голи. У січні 2016-го «нервіонці» незрозуміло навіщо викупили футболіста у «Боруссії» за 11 млн євро, а потім відразу ж віддали його в оренду «Торіно». Та цього разу Чіро вже не був таким яскравим у Турині. У другій половині сезону 2015/16 форвард зіграв 14 матчів у Серії А, записавши на свій рахунок 5 голів.

Іммобіле опинився на роздоріжжі. «Торіно» не став викуповувати футболіста, а в «Севільї» на нього теж не розраховували. Італієць нарікав на те, що в Німеччині не отримував підтримки від одноклубників, а в Іспанії – від тренера. Та, на щастя для всіх, інтерес до Чіро проявив «Лаціо». Влітку 2016 року «орли» викупили форварда у «нервіонців» за 9,5 млн євро. Іммобіле, який звик мандрувати різними містами й країнами, мабуть, і сам не очікував, що цей трансфер стане визначальним як для нього самого, так і для його кар’єри.

Переїзд Іммобіле в Рим

У липні 2016 року «Лаціо» залишився без тренера. Марсело Б'єлса відмовився працювати з командою всього через кілька днів після підписання контракту. Аргентинець зі скандалом покинув столицю Італії, а «орлам» терміново потрібно було знайти нового наставника. «Б’янкочелесті» призначили на цю посаду Сімоне Індзагі, на рахунку якого вже було 7 матчів у якості в.о. головного тренера «Лаціо».

Новому наставнику команди потрібен був працездатний центрфорвард із хорошими фізичними даними, який вміє читати гру. Іммобіле володів усіма цими якостями. Індзагі побачив і розкрив у Чіро його основні можливості, зробивши його грізною силою в завершальній стадії атак. Уже в першому своєму сезоні в складі «Лаціо» форвард забив 23 голи в 36-ти матчах. У кампанії 2017/18 італієць записав на свій рахунок 29 забитих м’ячів, ставши кращим бомбардиром Серії А вдруге в кар’єрі.

Іммобіле ідеально спрацювався з Індзагі. Уже в перший сезон після приходу Чіро фахівець почав будувати гру навколо нього. Футболіст, напевно, вперше в кар’єрі отримав тренера, який повністю йому довіряв. Індзагі зробив з Іммобіле машину для забивання голів. Зараз Чіро є одним із кращих центрфорвардів Європи. Він прекрасно бачить поле, вдало відкривається і правильно використовує простір. При цьому італієць не жадібний. Якщо футболіст бачить партнера в кращій позиції для удару, він ділиться з ним м’ячем.


LaPresse

На пік форми Іммобіле вийшов тільки в 30 років, а саме в сезоні 2019/20. Під час минулої кампанії у Чіро бували невдалі матчі, але він все одно забив 36 голів – більше, ніж такі монстри, як Кріштіану Роналду і Роберт Левандовскі. Скептики вказують на те, що в минулому сезоні італієць забив багато м’ячів з пенальті – аж 14. Але навряд чи хтось скаже, що футболіст не заслужив «Золоту бутсу».

Іммобіле, звичайно, хороший гравець, але не варто забувати про людей, які роблять його кращим. Чіро не забивав би голи пачками, якби не Сергій Мілінкович-Савич і Луїс Альберто. Саме вони в більшості випадків розвивають атаки «орлів» і створюють моменти для нападників. Чіро – не дуже креативний форвард. Він потребує підтримки, яку і отримує в «Лаціо». Італієць і сам це розуміє. Футболіст чесно визнав, що його «Золота бутса» – це нагорода для всієї команди.

Чіро – на вершині. Що далі?

Насамперед, звичайно ж, Іммобіле отримає новий контракт. «Лаціо» вже працює в цьому напрямку. Нинішня угода футболіста з «орлами» розрахована до літа 2023 року. Інсайдер Ніколо Скіра стверджує, що клуб готує для форварда новий контракт з підвищенням зарплати до 4,5 млн євро на рік. За нинішньою угодою нападник отримує в Римі 2,5 мільйона.

Новий контракт – швидше подяка Іммобіле за його самовіддачу, а не спроба зберегти гравця. Чіро і «Лаціо» – це два взаємозалежних елементи. Повідомлялося, що інтерес до футболіста проявляють «Ньюкасл», «Евертон» і «Манчестер Юнайтед». Але італієць нікуди не перейде. Іммобіле змінив з десяток клубів, перш ніж знайшов своє місце. Вони з Індзагі повертають «Лаціо» в еліту італійського футболу. У Чіро в Римі є все, чого він так бажав: повага від керівництва, підтримка тренера і допомога одноклубників. Йому нема чого кудись іти.

«Лаціо» провалив рестарт сезону і втратив шанси на Скудетто за кілька турів до закінчення чемпіонату Італії. Але минула кампанія все одно видалася потужною для Іммобіле, незважаючи на всі труднощі, з якими зіткнулися «орли». У наступному сезоні натхнений Чіро постарається виступити ще краще. «Лаціо» гратиме в Лізі чемпіонів і знову спробує стати претендентом на Скудетто.

У Іммобіле є ще одна причина не розслаблятися – чемпіонат Європи. Якщо Чіро не розгубить форму протягом сезону, то стане головною ударною силою збірної Італії на Євро. Іммобіле зараз достатньо зрілий гравець для того, щоб стати одним із лідерів головної команди країни. Але все буде залежати від самого футболіста. Чіро поставив високу планку в першу чергу для себе, і тепер не має права опускати її нижче.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trasher311987
Классный игрок, Симоне в нем видит своего старшего брата Пипо.
Очень похожи.
Спасибо за материал автору.
El_Maestro
Красавец! Трудяга! Заслужил! 2,5 мульта за сезон, а Санчесу на карточку на днях упало 8 лямов неустойки от МЮ. Не то чтобы я считал чужие бабки, но справедливости и в футболе нет)))
temamx2727
Вместе бы им в одной команде, уто была бы мощь)
Saar
Браво Чіро! Браво Італія!!!
euro2012_za_2012euro
Все равно Левандовски лучше выступил.
В чемпионата Германии 34 тура, в Италии 38.
И Чиро "догоняли" пендальфами зная результат.
Левандовски 31 игра 34 гола (5 с пенальти), 1,10 за игру.
Иммобиле 37 игр 36 голов (14 с пенальти), 0,97 за игру.