Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 05 серпня 2020, 12:45
537
0

ДЕМЧЕНКО: «Ставлю на підсумковий прохід Шахтаря до наступного раунду ЛЄ»

Колишній півзахисник «Аякса» впевнений, що команді Луїша Каштру під силу пройти «Вольфсбург»

| Оновлено 05 серпня 2020, 12:45
537
0
ДЕМЧЕНКО: «Ставлю на підсумковий прохід Шахтаря до наступного раунду ЛЄ»
ФК Шахтар Донецьк

Колишній півзахисник «Аякса», тренер «Вереса» та «Металіста 1925» Андрій Демченко оцінив шанси «Шахтаря» і «Вольфсбурга» в матчі-відповіді плей-офф 1/8 фіналу Ліги Європи.
 
- У «Шахтаря» в Києві не зіграє Ісмаїлі. Бразилець - велика втрата для гірників?
- Дуже велика. Ісмаїлі провідний гравець, який закривав весь лівий фланг і виконував функції як захисника, так і півзахисника, даючи при цьому можливість Тайсону зміщуватися в центр і створювати там чисельну більшість для своєї команди. Звичайно, Каштру знайде йому заміну, але все одно такого гравця, як Ісмаїлі, в «Шахтарі» більше немає.
 
- Болбат може закрити позицію бразильця?
- Ні, українець зовсім не тягне на роль Ісмаїлі. Думаю, це очевидно всім і тренерському штабу гірників тому числі. Швидше за все, зліва зіграє Сіпріано, тому що появу Матвієнка зліва я виключаю. На мій погляд, ламати пару центральних захисників Кривцов-Матвієнко Каштру в такому відповідальному матчі в єврокубках не буде.
 
- «Шахтар» подолає в результаті німецький бар'єр?
- Думаю, так. Ставлю в цій парі на підсумковий прохід «Шахтаря» до наступного раунду.
 
- В такому разі у гірників майже не буде перерви, після чого команду чекає новий сезон і знову Ліга чемпіонів. Чи витримають гравці таке навантаження?
- Луїш Каштру знав про цю ситуацію і планував підготовку команди заздалегідь. Тому деяким гравцям він давав відпустку ще в кінці минулого чемпіонату. Місяця з гаком на підготовку до нового сезону тренеру «Шахтаря» цілком вистачить. Пам'ятаю, в «Аяксі» у Ван Гала ми до 8 липня були у відпустці, потім до 20 липня проводили хороші збори і три якісних контрольні матчі, після чого до 20 серпня відновлювали сезон матчем за Суперкубок Нідерландів. Тому тренерський штаб «Шахтаря» теж все передбачив і добре підготував команду до єврокубків. Думаю, «Шахтар» не без зусиль, але пройде до наступного раунду Ліги Європи, - сказав Демченко.
 
Нагадаємо, матч «Шахтар» - «Вольфсбург» відбудеться в середу, початок о 19:55. Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.